MENU

Iemand dumpen? Zeg het met Pleurop!

Geen geduld voor yoga? Wij hebben het alternatief voor...

februari 14, 2019 Reageren (1) Views: 1703 Life Larissa Hendriks

Romantisch samen sporten met jouw Valentijn

De chocolade bonbons zijn verleden tijd, tenzij deze gemaakt zijn van 100% rauwe cacao met nog een vleugje matcha poeder voor dat extra gezonde effect. Een sportschool gesloten op Valentijnsdag?! Dat kan écht niet, zelfs met Kerst en oud en nieuw willen we spieren bouwen.

Wellicht een tikkeltje overdreven, maar er zit een kern van waarheid in. We zijn actief bezig met onze gezondheid wat hartstikke goed is, zolang we er niet in doorslaan. Van Valentijnsdag mag je best genieten met je geliefde van wat bonbons en slagroom… Als je tóch de sportschool in wilt, doe dan ten minste een romantische koppel work-out.

Samen met David Lloyd Amsterdam zetten we er een paar op een rijtje voor je:

De koppel-squat

Een zwoele blik zegt meer dan 1.000 woorden. Ga tegenover elkaar staan in een rechte houding, met je benen op heupbreedte. Leg je handen in die van je lover en kijk elkaar recht in de ogen aan. Zak vervolgens allebei door de heupen en houd elkaar stevig vast. Blijf 10 seconden gehurkt zitten en kom dan langzaam omhoog. Na deze oefening 15 keer gedaan te hebben, voel je het branden in je benen. Blijf elkaar aankijken voor dat extra beetje motivatie om het vol te houden.

De plank vol complimentjes

We zouden elkaar sowieso meer complimentjes kunnen geven, niet alleen je lover maar ook je collega’s, vrienden en je moeder. Om het uitdagend te maken morgen, kan het combineren met het volgouden van een plank oefening. Allebei doe je de plank en om de beurt probeer je zoveel mogelijk complimentjes te geven, totdat de complimentjes op zijn. Kijken met wie je deze het langst vol kan houden!

Roeien voor een kus

Kies hier een leuke Valentijn voor uit, dit kan al snel uit de hand lopen… Met twee handen pak je de ringen vast en loopt met je voeten naar voren. Dan trek je jezelf omhoog, met een rechtgehouden lichaam. Jouw Valentijn staat achter je met een gebogen hoofd zodat jij telkens bij het optrekken een kusje kan geven. Romantisch!

Verliefd op sporten

Wist je dat er een grotere hoeveelheid endorfine (het stofje wat je een fijn gevoel geeft bij sporten) vrijkomt als je samen een work-out doet? Endorfine zorgt ervoor dat je tijdens het samen sporten kriebels kunt voelen die je ook voelt tijdens een verliefdheid. Kies er daarom voor om met jouw lover een groepsles in de gym te volgen. Er zijn tegenwoordig allerlei trainingen te volgen waarin je in korte tijd je hele lichaam traint en tegelijkertijd samen bezig bent. Olaf Havinga van David Lloyd legt uit: ‘Wij zien in onze David Lloyd gyms dat het samen sporten steeds populairder wordt. Kijk bijvoorbeeld naar de BLAZE-lessen die wij aanbieden. Hierin combineer je in één les cardio, boksen, martial arts skills en kracht. Daarbij zoek je met elkaar je sportieve grenzen op’.

Tags: , , , ,