MENU

Simone Villas Boas – Lspace

Dodge Charger SRT 8 – tuned

oktober 9, 2013 reageren (0) Views: 994 Life redactie blvd

Interview Nicolas Cage – The Croods

Wat zou jij doen als je dagen lang opgesloten zat in een donkere grot? Wij zouden ons niet prettig voelen. Gelukkig is er dan nog je vader die je in alle tegenspoed zal beschermen. In deze film is de vader Grug die zijn gezin wil beschermen voor de buitenwereld. Zijn oudste dochter, die nogal wild is, bezorgt hem daarin moeilijke tijden. The Croods willen maar één ding : een nieuwe woonplek. 

BLVD stelde Nicolas Cage, de stem van overbezorgde vader Grug een aantal vragen. 

Nicolas, in “The Croods“, speel jij een overbeschermde vader. Grug is bang voor verandering en wilt zijn familie in alle gevallen beschermen. Zie jij daar een vergelijking in met je eigen vader?  

Mijn vader was een progressieve denker. Iedereen die iets weet van mijn eigen familie kent mijn vader dan ook als de intellectuele van het stel. Vanwege dat feit was hij altijd diegene die het ontdekken van verbeelding en kunst aanmoedigde. Wat dat betreft staat hij niet echt model voor Grug die inderdaad overbeschermd is en enkel wilt leven in de grot…. Alhoewel mijn vader wel hield van ‘grotbeschilderingen’, maar hij was meer van het ‘ga naar buiten en leer iets, het tegenovergestelde van Grug.

“The Croods“ is een film over dapperheid. Wat betekent dapperheid voor jou?

De mogelijkheid om jezelf te zijn en jezelf trouw te blijven terwijl anderen jou vertellen dat je iets of iemand niet kan- of mag zijn. Blijf in jezelf geloven, ondanks alle kritiek. Dat is dapperheid voor mij.

Is voice-over werk eigenlijk veel meer dan eenvoudig een leuk salaris opstrijken? Wat sommige mensen soms beweren…

Oh, zeker niet. 50 procent van acteren is je stem. Als je geen interessante stem hebt en je kan er niets grappigs of emotioneels mee doen, dan kun je net zo goed de ruimte verlaten. Al mijn favoriete acteurs hadden stemmen die ik kon imiteren als Bogart, Brando, Cagney, Stewart en Eastwood. Wanneer ik opgroeide vond ik mijn eigen stem maar niets. Ik vond mijn stem zelfs heel saai. Ik moest hem dan ook aanpassen, ontwikkelen en het karakter vinden waardoor mijn stem imiteerbaar werd. Dat is gelukt aangezien nu mensen mij constant willen imiteren op Youtube etc. 

Op welke manier hebben de filmmakers de gezichtsexpressies van Grug overeen laten komen die jouw eigen gezichtsuitdrukkingen? 

Er is een moment in de film waar ik mezelf afvraag of ik het ergens anders ooit had gezien. Grug laat zijn hand op een soort van sabeltandtijger zweven en twijfelt dan of hij het zijn huisdier moet maken of niet. Die scene kwam mij bekend voor en toen realiseerde ik me dat iets soortgelijks ook voorkwam in “Leaving Las Vegas”, waar mijn hand eveneens zweefde boven de rug van Elisabeth Shue. Ik vroeg mezelf af of ik op haar verliefd ging worden of niet, dat is écht oog voor detail. 

Hoe belangrijk was het voor jou om een familiefilm te doen, iets dat je kan laten zien aan je eigen kind thuis? 

Ik speel mijn eigen films niet thuis, omdat ik denk ik de situatie thuis zo normaal mogelijk voor hem probeer te houden. Ik heb ook geen awards thuis staan, geen posters of andere spullen afkomstig uit mijn films. 

Wellicht is dit dan een film voor je kleinkinderen, ooit? 

Ja, misschien voor later! 

The Croods omt 9 oktober uit op dvd/blu-ray en blu-ray 3D



Tags: