MENU

Rinz24 : zak-doekje

&Samhoud DNA Foodlab

oktober 29, 2013 reageren (0) Views: 2693 Life redactie blvd

Interview : Martin Garrix

Allereerst gefeliciteerd met je 40ste plaats in de DJ Mag Top 100 en je fantastische teaser van ‘Wizard'(ft. Jay Hardway) We kunnen niet wachten op de hele versie want hij klinkt heerlijk!  

Wat had je eigenlijk willen worden als je geen plaatjes was gaan draaien? Had je andere dromen?

Dankjewel man! Eigenlijk wilde ik van jongs af aan al producer/dj worden. Een kantoorbaan van 9 tot 5, tussen vier muren zou echt niks voor mij zijn. Nu heb ik de kans om te doen wat ik altijd al wilde en dat is geweldig om mee te maken. Mijn rooster van school (Herman Brood Academie) wordt ook aangepast aan mijn trips naar het buitenland. 

Je reist nu de hele wereld over om op de grootste festivals te mogen draaien. Hoe ervaar je de rollercoaster waar je opeens bent ingekomen? 

Ja, het geeft écht een kick, een superieur gevoel! Ik had nooit verwacht dat het zo groots zou uitpakken en dat is echt even wennen. Gelukkig heb ik een heel groot team om me heen die mij in de gaten houden en voor me zorgen. Zo loopt alles in goede banen en kan ik me helemaal richten op de muziek. Verder is het gewoon echt een droom die ik leef.
 

Nederland heeft een aantal top DJ’s geleverd aan de wereld zoals Armin van Buuren, Afrojack, Tiesto, Hardwell etc. Hoe komt het dat ‘wij’ het zo goed doen internationaal?

Haha, ik heb echt geen flauw idee. Het scheelt waarschijnlijk dat het in Nederland zo slecht weer is en iedereen lekker warm binnen gaat draaien. Nee, even serieus ik weet het echt niet. De Nederlandse DJ’s hebben internationaal écht een statement gemaakt en daar hebben wij ook veel aan te danken. Ze scheppen in ieder geval wel een hoog verwachtingsniveau en dat probeer ik dan ook waar te maken! 


Met al jouw gigs wereldwijd, wanneer voel jij je écht moe? 

Van het weekend zat ik een Cyprus,  gisteren in Zweden. Donderdag vlieg ik naar Suriname en ga zo maar door. Het enige moment dat ik het echt zwaar vind is als ik uit een gig kom en ik moet gelijk het vliegtuig in naar een ander land. Tijdens de gig zelf verdwijnt wel echt alle moeheid door alle adrenaline. Je kan mij twee weken niet laten slapen en als ik dan moet draaien ga ik nog steeds helemaal los. 

 

Wie is jouw grote voorbeeld op het gebied van muziek?

Ook weer lastig om te zeggen omdat het er meerderen zijn. Hardwell vind ik echt heel hard, Porter Robinson, Alesso, Nicky Romero én Tiesto is ook echt heel gaaf. Niet alleen als DJ maar ook als mens, heel supportive. 

Op welke festivals zou je nog willen draaien?

Coachella in Amerika is wel echt gaaf, wordt gehouden in de Coloradowoestijn en verder zou ik wel willen draaien op Ultra Festival en Tomorrowland. 

Wat was jouw gaafste festival waar je ooit hebt gedraaid? 

SunHound festival in Alicante was wel echt te gek. Ik was daar de headliner voor 9.000 partygangers. 

Welke DJ-Set is jou het meest bijgebleven? 

De set van Armin van Buuren op Tomorrowland en van Hardwell op Ultra. 

Welke ervaring staat jou het meeste bij dat je echt dacht: ‘WTF overkomt mij allemaal!’ Ik kan me voorstellen dat je die gedachte best vaak hebt? 

Ik was een tijdje geleden op een festival in Milaan, iedereen ging daar zo hard los op ‘Animals’. Op een gegeven moment zette ik de muziek even stil en toen hoorde je iedereen dat deuntje meezingen van ‘We’re the f#cking Animals’. Echt geweldig! Ook op Cyprus waren de fans zo hard aan het feesten. Maar het blijft elke keer weer gaaf en bijzonder om dat te zien. 

‘We all feel like One’ zegt David Guetta op Tomorrowland. Heb jij ook het gevoel dat jouw muziek mensen samenbrengt ongeacht geloof/ras of geaardheid?

Ja, zeker. Maar ik denk dat muziek universeel mensen samenbrengt. Dat is ook het magische van muziek, je vergeet gewoon letterlijk alles. Prachtig om te zien als iedereen de armen om elkaar heen heeft en lekker staat te feesten.  

Waar zie jij jezelf op je 30ste aangezien je nu al zo vroeg aan de top bent geraakt?

Ik hoop dat ik dan nog lekker veel aan het draaien ben, veel optredens kan doen maar misschien tegen die tijd alles op een iets lager pitje. Veel mooie samenwerkingen aan te gaan en gewoon lekker blijven doen wat ik leuk vind. Er komen in ieder geval zes nieuwe tracks aan, echt grote collabs en zoals ik al zei, ik heb een fijn team om me heen en die zorgen voor alles. Op die manier blijft het gewoon superleuk!

In hoeveel dagen heb je jouw monsterhit ‘Animals’ gemaakt?

Ik had twee jaar geleden al eens keer de melodie gemaakt en er nooit meer wat meegedaan. Toen was ik eens mijn oude mappen aan het doorzoeken en kwam ik dat deuntje weer tegen.  Hierna was de huidige ‘Animals’ binnen 15/20 uur tot stand gekomen.


9 november kun je Martin Garrix bewonderen op één van de grootste indoor festivals van Europa: I Love Techno, Gent. Martin Garrix draait hier naast de grootste DJ’s ter wereld als Fritz Kalkbrenner, Len Faki, Laurent Garnier, Klangkarussell en Dusky. 

Bestel je tickets voor I Love Techno hier én luister Martin Garrix’s tracks/releases @Beatport.

Tags: