&Samhoud Foodlab
Salem Samhoud en chef kok Moshik Roth kondigde het groots aan: ’s werelds eerste DNA-restaurant. Het klonkt allemaal al te revolutionair en eigenlijk te-mooi-om-waar-te-zijn: een restaurant waar DNA bereidingstechnieken worden toegepast op het eten. Via een sms’je werden in de middag de genodigden op de hoogte gesteld van de locatie en tijd van de officiële opening. Tachtig exclusief uitgenodigde gasten waaronder Giel Beelen, Maik de Boer en veel journalisten (o.a. BLVD) kwamen terecht in een mysterieuze omgeving incl. blauwe verlichting en sexy geklede ‘wetenschappers’. Het bleek allemaal ‘fake’ te zijn.
Oké, wij geven toe. Het was inderdaad een onwijs goede PR-stunt om aandacht te vestigen op ‘Food for Thought’, veilig & gezond voedsel én om op een positieve manier een discussie te starten over DNA-onderzoek in de voedselindustrie. Op termijn zal er inderdaad niet genoeg voedsel zijn om iedereen eten te geven en zullen er andere middelen gevonden moeten worden.
(Fotocredit: Jesaja Hizkia)
Meer informatie in onderstaande video:
Tags: Samhoud Foodlab