MENU

Maalifushi resort by COMO

The Longhouse Holiday Villa

december 13, 2013 reageren (0) Views: 1288 Travel redactie blvd

A Taste of the Big Apple – NY Cityguide

A taste of the Big Apple :  

“I want to be a part of it, New York, New York”. Na tien dagen van het goede leven in deze stad te hebben geproefd begrijp je de woorden van Frank Sinatra in zijn ode aan the  the city that never sleeps. Een verslag van een onvergetelijk verblijf in deze bruisende wereldstad waar je inderdaad niets liever wil dan er een onderdeel van worden, al is het maar voor even.

The place to be in New York is op dit moment het hippe Meatpacking district. In 1900 was het Meatpacking District het toneel van 250 slachthuizen en vleesverwerkingsbedrijven, vandaar de naam. De buurt raakte steeds meer in verval en in de jaren ‘80 was het een industrie gebied met veel criminaliteit en prostitutie, een echte foute buurt dus. Daar kwam einde jaren ’90 verandering in toen de eerste luxe boetieks hier hun deuren openden. Inmiddels is the Meatpacking District uitgeroepen tot meest modieuze buurt van NY en het is dan ook een echte aanrader om deze plek als tijdelijke thuisbasis te kiezen. Onder het motto ‘als je iets doet, doe het dan goed’ verblijf je in een van de twee beste hotels in de buurt: The Gansevoort Hotel en The Standard High line Hotel. Om te beginnen met The Gansevoort. Zoals je waarschijnlijk al vermoedde aan de naam heeft dit hotel een Nederlands tintje: het is vernoemd naar het Hollandse fort Gansevoort dat zich op deze plek bevond. Dit hotel is een fantastische plek om de nacht door te brengen, en niet alleen om te slapen: op het dak van the Gansevoort zit een van de hipste clubs van New York, the Plunge bar. In deze strak ingerichte club staat in het weekend de incrowd van New York te dansen op de tafels met uitzicht over de Hudson en Manhattan. In de zomer is ook het naastgelegen zwembad geopend.

Screen Shot 2015-03-19 at 3.36.58 PM

Verken de stad

Het Standard High line hotel is gebouwd over de beroemde Highline: een verhoogde spoorwegbaan omgetoverd tot stadspark.  Dit hotel is een echte aanrader: van de enthousiaste ontvangst door de vriendelijke receptioniste met duizelingwekkend decolleté (het bedrijfsuniform van de Standard), de kamers met ramen van vloer tot plafond met waanzinnig uitzicht over de Hudson en de skyline van NY; het eten in de Standard Grill; de Biergarten, een Duits restaurant in de stijl van oktboberfest inclusief houten picknicktafels en gigantische bierpullen… Dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele mogelijkheden die de Standard biedt op het gebied van uitgaan. Bekijk de zonsondergang met een drankje op de grasmat van Le bain. Deze buitenbar bevindt zich op het dakterras van het hotel waar je 360 graden uitzicht hebt over de stad en de rivier. Verhuis vervolgens een verdieping lager naar het chique Top of the Standard, waar de actress- turned-waitressess de beste (en duurste) cocktails serveren. Alleen al voor het interieur de moeite waard: een James Bond achtige setting compleet met gouden wanden, witte banken een ronde bar en een futuristische open haard. Ga vervolgens met de voetjes van de vloer in de nachtclub Le Bain, waar de beste dj’s draaien en je een duik kan nemen in het zwembad op de dansvloer… Need we say more?

Na een stevig ontbijt bij Le Pain Quotidien haal je als een echte New Yorker natuurlijk een coffee to go bij de Starbucks die op werkelijk elke straathoek te vinden is, en ga je de stad verkennen. Wil je panoramisch uitzicht over de stad? Ga dan naar de Top of the Rocks bovenin Rockefellar Centre. Dit punt heeft mooier uitzicht dan the Empire state en de kans is kleiner dat je opgelicht wordt. Minder vrolijk maar zeker een must is het September 11 Memorial, zeer indrukwekkend om te zien en het maakt de impact van de aanslagen akelig voelbaar. Natuurlijk pak je een stuk cultuur mee en bezoek je een van de vele musea die NY te bieden heeft. The Metropolitan Museum of Art is prachtig, maar trek goede schoenen aan en neem de tijd want dit museum is werkelijk gigantisch. The MoMa is een must voor elke liefhebber van moderne kunst. Verder haal je alle toeristische attracties natuurlijk gewoon uit je reisgidsje..

For_LiveImageMemorial (2)
(911 Memorial)

Nog een paar inside tips voor een onvergetelijk verblijf: 

Ga op woensdag avond naar de Amateurnight in het beroemde Apollo Theater in Harlem. In dit theater begonnen de Jackson 5 hun carrière en elke woensdag hopen amateur vocalisten hier in hun voetsporen te kunnen treden. Een leuk detail: je mag de zangers en zangeressen van het podium boo-en!

Bezoek de wereldberoemde jazzclub Blue Note. Neem een goedkoper plekje aan de bar tussen de vaste klanten die graag een praatje met je aanknopen en luister naar de optredens van de levende legendes die hier hun kunsten vertonen.

Dineer bij Buddakan (Chelsea). Dit restaurant staat bekend als een van de hipste en beste van dit moment en het is er prachtig. Bestel de Rock Shrimps, ongeëvenaard!

-Altijd al The Plaza Hotel aan Central Park willen bezoeken maar geen vermogen op de bank? Ga eten bij de Todd English food Hall, een restaurant onder the Plaza. Heerlijk eten en drinken in de luxe van the Plaza en toch betaalbaar. Om alleen al de magische woorden “ Drop us at the Plaza” te mogen uitspreken tegen de taxichaffeur..

-Last but not least: Sleep No More in The McKittrick Hotel. Sleep No More laat zich moeilijk te omschrijven, dus laten we het er op houden dat het een belevenis is. En wat voor een… In groepjes wordt je gemaskerd, verteld dat je niet meer mag spreken en dat je je moet overgeven aan de ervaring. Vervolgens wordt je losgelaten in het vijf verdiepingen tellende hotel ingericht in jaren ’20 stijl, met kamers, winkels, straten en zelfs een magisch bos. Er lopen acteurs rond die op verschillende locaties scenes spelen en waar je letterlijk bovenop zit. Door het masker ben je anoniem, laat je je terughoudendheid varen en geef je je over aan alles wat er gebeurd. Om de geheimzinnigheid te bewaren weiden we niet verder uit, denk aan Eyes Wide Shut meets The Great Gatsby. In één woord, WOW. Ga hierheen!

We kunnen er boeken over vol schrijven, maar dat zullen we hier niet doen. Ga the City Of Lights zelf ervaren!

(Tekst: Harriet Overgaauw)

Tags: