MENU

Majestic Lion uit 4000 delen staal

De club van 100jr.

januari 27, 2014 reageren (0) Views: 2081 Life redactie blvd

Oost, west, alles best

Ontbijten doe je bij…

  • Voor een ontbijtje op stand moet je bij Café George zijn. Helemaal in authentieke brasserie stijl geniet je hier van een overheerlijk gepocheerd eitje of eggs benedict.

  • Voor een exotisch ontbijt is @7 is de Scheldestraat een must; met een hele sectie gewijd aan Braziliaanse superfoods zoals Acai & Guarana stap je helemaal vrolijk weer op je fietsje de grauwe januari-regen in.

 

Lunchen doe je bij….

  • IZAKAYA Asian Kitchen & Bar. Of je nou uitgebreid wilt lunchen met vrienden of een goede plek zoekt voor die zakelijke meeting, IZAKAYA is the place te be. En hoewel het nu nog ver weg lijkt, is dat terras aan het water zeker ook niet verkeerd deze lente.

  • Voor een heerlijke tartine of gezonde salade moet je bij Le Pain Quotidien zijn. Dit Belgische concept is enkele jaren geleden in Nederland neergestreken en heeft in zuid maar liefst twee filialen. Je verse pain rustique is dus nooit ver weg.

 

Dineren doe je bij…

  • Het pas geopende Julius Bar & Grill is de plek bij uitstek voor een goed stuk vlees. Beroemde chef Julius Jaspers zwaait hier in de keuken de scepter. Het down-to-earth concept in combinatie met geweldig oog voor detail maakt dit tot een perfect kloppend geheel. Van het vlees tot de sauzen van het huis, alles klopt.

  • Dineren in een geheim restaurant? Bij The Butcher kan het. Deze burger tent verkoopt niet allen de beste burgers van Amsterdam (Echt!), men kan hier ook een reservering maken voor de ‘secret kitchen’ Dit geheime restaurant zit verstopt achter de burger tent en biedt maar een beperkt aan tafels per avond aan. De kaart bestaat uit ‘haute-cuisine’ barfood. Denk aan een spin op de klassieke surf ’n turf of een truffel burger.

  • Even geen zin in vlees? Bij Mediterraan restaurant La Viña wordt gekookt op authentieke Mediterrane wijze. Veel vis, alles vers en vooral erg lekker. Dat eigenaresse Jacqueline Borgers toevallig ook sommelier is, vinden we ook niet vervelend. Bij elk gerecht raadt zij een perfect passende wijn aan. Ook met speciale dieetwensen als glutenvrij of lactosevrij dineren weet het team van La Viña raad.

 

Drankje, dansje doe je bij…

  • Café Vrijdag op de Amsteldijk zit er nog niet zo lang maar is vanaf dag één gezellig vol. Heerlijk plek voor speciaal biertje of twee.

  • Voor een goede cocktail-night-out moet je naar MOMO. Het team van professionele bartenders maakt door avond na avond de meest waanzinnige creaties. Meer zin in iets anders? Geen probleem..ze maken in een handomdraai iets speciaal voor jou.

  • We hebben vernomen dat er ergens in zuid een echte speak-easy cocktailbar zit. Deze trend overgewaaid uit New York is echt te gek. (Cocktail)bars verstopt achter normale winkels. Denk aan een fietsenwinkel, een kapper, je kan het zo gek niet bedenken. Waar deze Amsterdamse speak-easy zit en hoe je er binnenkomt? Our lips are sealed…

Veel plezier in Amsterdam Zuid! Wij komen snel terug met onze tips voor Go West a.k.a. Amsterdam West, Eats in East a.k.a. Amsterdam Oost en High up north – A.k.a Amsterdam Noord. To be continued…

Tags: