MENU

Taste of Amsterdam

Anamnesia : a loss of forgetfulness

april 28, 2014 reageren (0) Views: 1169 Life redactie blvd

The Legend Is Back

Alpiner 4 collectie 
In 2014 presenteert Alpina een geheel nieuwe Alpiner 4 collectie met een AL-860 automatisch chronograaf uurwerk. Beide modellen hebben een 360 graden draaiende kompas ring. Het ‘GMT-model’ heeft een AL-550 GMT uurwerk. De unieke combinatie van dit horloge met het kompas en een 24 uur schaal op de buitenste ring van de wijzerplaat bieden de gebruiker een nieuwe en eenvoudige manier om het kompas in te stellen.

De Alpiner 4 Chronograaf
De elegante behuizing van dit 44mm automatische chronograaf model onderscheidt het model van overige sportmodellen. De combinatie van de roestvrijstalen zwarte PVD-coating en de wijzerplaat met lichtgevende indexen geven dit horloge een sterke identiteit en zorgt voor perfecte leesbaarheid.

De Alpiner 4 GMT/24H
Het GMT/24H model is ontworpen met dezelfde functies als de chronograaf, maar met de toevoeging van de uiterst eenvoudig te gebruiken GMT functionaliteit. Tijdens het reizen moet de uurwijzer op de lokale tijd worden gezet. Door de GMT-wijzer op de tijd van ‘thuis’ in de binnenste ring te zetten, is het mogelijk om af te lezen wat de lokale tijd bij het thuisfront is.

Kompas-functie
Alpina heeft speciaal voor de avonturiers een extra functie aan het GMT/24H horloge toegevoegd. Mocht je tijdens het wandelen door de bergen om wat voor reden dan ook verdwalen, dan biedt dit horloge de uitkomst. Zet de GMT-wijzer op het hele uur, in de binnenste ring, van de lokale tijd. Haal het horloge van de pols en houdt dit horizontaal in de hand en richt de uurwijzer naar de zon. De GMT-wijzer geeft hierdoor het noorden aan. Dankzij de 360 graden ring is navigeren een eitje.

Voorbeeld: De lokale tijd is tien over tien. Zet de GMT-wijzer in de binnenste ring op de tien. Richt de uurwijzer naar de zon en de GMT-wijzer geeft aan waar het noorden is.

Beide modellen zijn waterdicht tot 100 meter diepte. De horloges zijn leverbaar met twee wijzerplaat varianten (zwart of zilver) en kunnen worden uitgerust met een roestvrij stalen of alligator leren band. 

Tags: