MENU

Geen geduld voor yoga? Wij hebben het alternatief voor...

Karaoke met vrienden

Een avondje thuis met vrienden? Ga karaoke zingen!

Technologie

februari 25, 2019 reageren (0) Views: 1203 Life Joyce Veltman

Singles geloven dat technologie helpt tegen eenzaamheid

Het is indrukwekkend als we kijken naar hoe ver de technologie de afgelopen tientallen jaren is ontwikkeld en hoe het steeds een belangrijkere rol is gaan spelen in zowel de samenleving als in onze dagelijkse levens. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een mobiele smart telefoon, waarmee we onder andere al onze sociale contacten onderhouden.

De technologie speelt inmiddels ook een belangrijke rol in de digitale evolutie van de dating wereld, dat is niet meer te ontkennen. Datingservice Lexa deed onderzoek naar online daten in Nederland. Het blijkt dat 6 op de 10 ondervraagde singles gelooft dat technologie helpt tegen eenzaamheid.

Technologie heeft positieve impact op liefdeslevens

Datingservice Lexa vroeg bijna 10.000 singles naar de invloed van technologie op online daten. Online je nieuwe liefde vinden lijkt tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Ruim 8 op de 10 singles maakt het voor vrienden en familie geen geheim dat ze online daten. Naast dat een ruime meerderheid gelooft dat de digitale revolutie helpt tegen eenzaamheid, heeft het voor 4 op de 10 singles ook een positieve impact gehad op hun liefdesleven. Ook werden de singles ondervraagd over een romance tussen mens en robot, dit ging voor maar liefst 91% van de singles toch nog even een stapje te ver.

Virtuele datingcoach

Chatbots kunnen singles helpen met gerichte flirttips, zodat ze net even een zetje in de goede richting krijgen. Lara Bot, de virtuele coach van Lexa, was de eerste chatbot op de datingmarkt. Lara helpt singles met het aanmaken van hun profielen en doet suggesties voor een potentiële date. Opvallen detail is dat overtuigend meer maan dan vrouwen aangeven open te staan voor interactie met een online datingcoach.

Artificial Intelligence

Singles hebben tegenwoordig een ruime keuze uit tools, apps, events en websites om hun nieuwe grote liefde te kunnen vinden. Dat mag van de singles ook lekker zo blijven. Een groot gedeelte van de ondervraagden hebben namelijk geen vertrouwen in artificial intelligence (AI). Swipen met behulp van VR-lenzen of –brillen, laat staan daten met virtual reality, kan maar liefst 85% van de singles nog niet inbeelden.

Menselijk contact heeft de voorkeur

Laten we eerlijk zijn, een gesprek starten kan soms nog best spannend zijn. Toch hebben we hier liever zelf de controle over en voeren we liever echte, menselijke gesprekken. Algoritmes die conversaties starten zijn nog niet in trek bij 85% van de singles. Singles blijven ook ten tijde van online daten hunkeren naar echte connecties met echte mensen, alleen dan met een beetje hulp van technologie. Hoe denk jij hierover?

Tags: , , ,