De cocktails van Door 74 worden in het juryrapport bejubeld.’De complexiteit, de balans en de techniek; nergens anders waren alle bestelde cocktails zo goed.’ De bar zelf wordt door de vakjury beschreven als: ‘kwalitatief, donker, sexy en bij vlagen een beetje vuig; alles wat een goede cocktailbar hoort te zijn.’ Daarnaast prees het juryrapport de pionierende rol van Door 74: ‘elke gast wordt met alle egards ontvangen en met goede cocktails beloond. Door 74 was de eerste speak- easy bar van Nederland en behoort sinds zijn opening in 2006 consistent tot de internationale top.
De vijfkoppige vakjury (bestaande uit horeca -professionals, smaakdeskundigen en Esquire ’s deelredactie Cocktails) trok dit jaar voor de vierde keer het hele land door op zoek naar de beste cocktailbar. Zeventien bars haalden uiteindelijk de eindlijst, die in de woorden van de jury ‘allemaal zeker een bezoek waard zijn.’
De criteria waar een goede cocktailbar aan moet voldoen volgens
Esquire zijn: gastvrijheid,kennis van het barpersoneel, een goede prijs-/ kwaliteitverhouding, interieur van de bar en algehele sfeer. ‘Uiteindelijk moet het een bar zijn waar je graag komt en ook nog eens een ontzettend goede cocktail kunt drinken.’
Tags: Esquire