MENU

PUMA introduceert een volledig nieuwe sneaker

Feeling yellow!

april 15, 2019 reageren (2) Views: 4377 Fashion Shanna Meijer

Een emotionele achtbaan op de catwalk

Op donderdag 4 april 2019 werden we uitgenodigd voor een mysterieuze modeshow: VICT_M FASHION created by accident, met als host Lizzy van der Ligt. ProRail lanceerde afgelopen donderdag dit bijzondere modelabel in Amsterdam op een lege catwalk. Het merk is per ongeluk ontworpen door onoplettende jongeren rond en op het spoor. Wij hopen samen met ProRail dat dit veel jongeren wakker zal schudden.

VICTIM FAHION

De show begon om half 6 en iedereen was heel benieuwd. Er kwamen dertien kledingrekken de catwalk op met daarin 1 kledingstuk dat beschadigd en stuk was. Een broek met maar één broekspijp of een jasje die maar voor de helft heel was gebleven, beschadigde schoenen, een pet, een rugzak en ga zo maar door. Dit kon toch niet het nieuwe merk zijn? Alle dertien kledingstukken werden op de catwalk gezet. Vervolgens kwam één van de designers, Mike Lingen, het podium op.

Het verhaal achter Victim Fashion

De dertien kleding stukken zijn replica’s van kledingstukken die slachtoffers aan hadden tijdens hun ongeluk rondom het spoor… Achter elk van de dertien kledingstukken zat dus een verhaal. Hoe heftig! Er was zelfs iemand die zijn verhaal bij zijn kledingstuk op dit evenement na kon vertellen: Mark Lingen.

“Ik mis een been en ik heb nog maar één oor. Klinkt heel heftig, maar ik ben er nog. En daar ben ik heel blij om. Ik rende voor de grap met een trein mee om mijn vrienden uit te zwaaien, net als in de film. Dat liep even anders, ik struikelde en viel tussen perron en trein. Die onschuldig lijkende actie achtervolgt mij, mijn vrienden en mijn familie voor de rest van mijn leven. Wees goed bewust van wat je doet op en rond het spoor, want onoplettendheid rondom het spoor is van levensbelang. Ik hoop dat mijn kapotte broek jongeren wakker schopt. Het is nodig – ik had die schop best kunnen gebruiken.”

Een duidelijke boodschap!

ProRail wil deze boodschap aan zoveel mogelijk jongeren meegeven, het is zo belangrijk om veilig rond het spoor te zijn. Ga niet nog even snel door de spoorbomen heen, ren niet mee met de trein en sta veilig achter de witte lijn op het spoor. Wees verstandig en laat het al jou vrienden ook weten! Op @VICTIMFASHION op Instagram kun je al de dertien verhalen lezen van de slachtoffers.

Tags: , , , , ,