MENU

Fast food, geen junk food

Sushi-spots in Amsterdam om je stokjes bij af te...

april 11, 2019 Reageren (1) Views: 2353 Food Djoy Boer

Time to celebrate lobster-season!

Precies een week geleden kwamen food entrepreneurs, fashion geeks, pers en influencers bij elkaar om de kick-off van het lobster season te vieren! Geen betere locatie had er gekozen kunnen worden dan het 5&33 restaurant.

Dat het lobster-season is begonnen en dat dit gevierd zou worden lieten we ons geen twee keer zeggen, daar moesten wij als food lovers zeker bij zijn! Het werd meteen duidelijk dat de kick-off een chique gelegenheid was toen we onze jassen en tassen mochten overhandigen en hiervoor in de plaats een glas (heerlijke!) champagne kregen. Natuurlijk hebben wij direct een rondje gelopen, want wat is er veel te bewonderen in dit gebouw.

De warme touch van 5&33

Bij binnenkomst liepen wij direct op de bar af. Deze is zo ingericht dat het een eiland is waar je omheen kan zitten, hoe leuk! Dat alle glazen boven de bartenders hangen en er ontelbaar flessen op en rondom de bar staan maakt dat dit er heel tof uitziet. De barman die nog even lief lacht zorgt ervoor dat iedereen zich helemaal op zijn gemak voelt. Om het hoekje zit het restaurant welke is ondergedompeld in lichtjes, magisch! De openhaard langs de muur geeft een luxueuze, gezellige en sfeervolle uitstraling af. Trust us, hier wil je wel een avondje doorbrengen.

Hapjesfestijn

Op een geslaagd feestje mogen de hapjes natuurlijk niet ontbreken. Volle schalen met de mooiste en lekkerste lobster bites kwamen langs. Risotto van kreeft? Check. Kreeft met sperzieboon op een blaadje witlof? Check. Kreeft in combinatie met avocadomousse en kaviaar? Check. Verzin iets lekkers en het werd ons voorgeschoteld. Ook was dit feestje natuurlijk niet compleet zonder DJ (een vrouwelijke, go girl!), enthousiaste fotograaf en gezellige mensen. Wie wordt er nou niet vrolijk van hoogstaande hapjes kreeft?

Lobster Thursday

Wat mogen wij ons gelukkig prijzen dat het voorlopig nog de tijd is van de kreeft, want dit wil je niet missen. Vier ook de lente bij 5&33 met hun ‘Lobster Thursday’. Wij hebben even mogen voorproeven en raden je het dan ook zeker aan: je kan elke donderdag genieten van een heerlijk twee gangen kreeft menu, inclusief een glas Champagne.

Wanneer je klaar bent met eten in het 5&33 restaurant kan je nog even gezellig aanschuiven bij de bar voor de beste cocktails (of nog meer champagne natuurlijk). Mocht je geen genoeg kunnen krijgen van het kunstgordijn welke bewegende beelden vertoont of van de kunstgalerij beneden, dan kan je in dit designerhotel zelfs overnachten! Het art’otel bevindt zich in hartje Amsterdam, op maar vijf minuutjes lopen van het Centraal Station.

Liever truffel dan kreeft?

Mocht je nou geen enorme fan zijn van kreeft, dan is het 5&33 art’otel nog steeds the place to be! Bij hen is namelijk ook Truffle Tuesday een feit. Elke dinsdag kan je hier aanschuiven voor een heerlijk twee gangen truffel menu. Als klap op de vuurpijl krijg je hier ook een glas Franciacorta bij. Dit feestmaal kost je maar € 35! Ben jij al onderweg? Wij proosten er alvast op!

Tags: , , , ,