MENU
Nutella

Ben jij een echte Nutella fan? Zorg er dan...

Time to celebrate lobster-season!

april 10, 2019 Reageren (1) Views: 1981 Food Larissa Hendriks

Fast food, geen junk food

Iedereen leeft tegenwoordig in vogelvlucht. Op één dag willen we ons werk afmaken, sociale contacten onderhouden, sporten en wellicht nog een lesje yoga volgen. Het lijkt we alsof we het met de dag drukker hebben, heb jij nog tijd om maaltijden te koken voor jezelf?

Gelukkig is het tegenwoordig ook niet meer nodig om iedere dag ontbijt, lunch én diner voor jezelf in elkaar te flansen. Niet iedereen is een talent in de keuken, dus het is maar goed ook dat er nu verschillende oplossingen op de markt verkrijgbaar zijn…

Jake: het gaat alleen om de voedingsstoffen

We weten allemaal dat groente gezond is voor ons, maar waarom? Jake beaamt dat het enkel te maken heeft met de voedingsstoffen die we binnenkrijgen. Alleen om de vitaminen en mineralen en een balans tussen de juiste hoeveelheid eiwitten, vetten en koolhydraten. Zo ontwikkelden zij een shake met alle voedingsstoffen die het menselijk lichaam nodig heeft. De samenstelling van deze shake zogen zij niet uit hun duim, hier is zorgvuldig in samenwerking met diëtisten naar gezocht. Jake is 100% plant-based, dus lactosevrij, diervrij en volledig veganistisch.

Je leven lang leven op shakes van Jake

Het kan, maar we doen het niet. Niemand zit te wachten op een leven lang alleen maar shakes drinken de hele dag door. Toch kan het wel, want een shake staat gelijk aan een complete voedzame maaltijd. We hebben het zelf uitgeprobeerd en de meningen lopen uiteen. De een vind het heerlijk als ontbijt (want voor ontbijt had hij nooit de tijd), de ander gebruikte een shake als avondeten wanneer ze na het werk nog een sport of yoga lesje pakte en de meeste van ons gebruiken het als voedzame maaltijd wanneer we het te druk hebben op kantoor om een voedzame maaltijd te bereiden.

De shakes en repen van Jake zijn uitsluitend via de webshop van Jake verkrijgbaar. De shakes zijn verkrijgbaar in de smaken banaan, vanille en bosvruchten. De repen zijn verkrijgbaar in de smaken bosvruchten en koffie-cacao (onze favoriet).

Huel: wanneer je geen tijd hebt voor een gezond voedingsschema

Vroeger moesten we jagen voor onze voeding, opzoek naar onze voedingsstoffen om te overleven. Hierna werd het ons al snel te simpel gemaakt. De enige beperkende factoren om niet te eten wat we willen en wanneer we dat willen werden tijd en geld. En zo komen we tot ons hedendaagse probleem: veel mensen strijden met een dieet om overgewicht te verhelpen of voorkomen.

Julian Hearn probeerde obesitas te bestrijden door een programma te maken waarmee mensen de optimale voeding binnen kregen. Dit dieetplan werkte heel goed, het vergde enkel zoveel voorbereiding dat hij vaak de reactie kreeg: “Ik heb hier geen tijd voor”. Mensen hielden de plannen vaak niet vol, dat moest makkelijker en sneller vond Julian!

Het is even wennen

Zo is Huel ontstaan, een soortgelijke maaltijdvervanging als Jake. Perfect uitgebalanceerde maaltijd gecreëerd vanuit voedingsoogpunt en in minder dan twee minuten bereid. Ook deze shake hebben we uitgeprobeerd, we kozen voor de koffie smaak (gluten vrij). Er zijn nu collega’s die er helemaal gek van zijn en als ontbijt een Huel koffie shake nemen en als lunch of diner naar een Jake zak grijpen.

Het is even wennen maar met deze shakes heb je veel meer tijd over en je komt niks te kort! Probeer het vooral zelf even uit en laat ons vooral weten hoe jouw ervaringen zijn in het gebruik van deze gezonde (én vegan!) maaltijdvervangers.

Tags: , , , ,