MENU
lowlander

Zonnetje, biertje en eigen gekweekte garnering in de tuin!

Drone

Drones: de verplichte regels en het nodige onderhoud

april 22, 2019 reageren (3) Views: 1430 Gadgets Larissa Hendriks

Moederdag: maak het zelf, net als vroeger

Het is alweer bijna Moederdag! 12 mei mogen we onze moeders weer in het zonnetje zetten, en daarom hebben we even dit inspiratie artikel voor jullie samengesteld. Ga jij voor een persoonlijk kado? Of kom je weer aankakken met een last-minute showergel of nog beter: een bosje bloemen welke na een week alweer doodgebloeid zijn. 

Het vereren van moeders is een veel oudere traditie dan de moderne Moederdag en gaat terug op de moedercultus in het klassieke Griekenland. De formele moedercultus met ceremonies voor Cybele of Rhea, de Grote Moeder der goden, werd overal in Klein-Azië beoefend op de ides (15e dag) van maart.

Zelfgemaakt, net als vroeger

We weten allemaal dat moeders zelfgemaakte presentjes het meest waarderen. We hebben hier alleen nadat we de basisschool verlaten het geduld en tijd niet meer voor. Daarnaast wordt het ook wel wat kinderachtig om nu nog met een zelfgeknutseld kado aan te komen, ik bedoel maar, we zijn niet allemaal creatieve talentjes…

Toch zijn er nu inmiddels genoeg online mogelijkheden waarmee je op een volwassen manier toch een persoonlijk kado kan maken voor jouw geliefde moeder, oma, tante of een andere vrouwenheld. Moederdag is immers voor iedere moeder een speciale dag.

Voor altijd op haar hart

Met een persoonlijk en betekenisvol sieraad uit de Moeder & Dochter collectie van KAYA geef je een cadeau om voor altijd te koesteren. Met de mooie Mommy & Me sieraden kan iedereen zien dat jullie bij elkaar horen. De sieraden zijn geïnspireerd door een wens van de dochters om hetzelfde te dragen als mama. De lijn is echter zo modern dat er ook prachtige exemplaren tussen zitten die ook prima om de nek van iedere man met een grote liefde voor zijn moeder past.

Geef de sieraden een extra persoonlijke lading door een (handgeschreven) gravure te laten verwerken. Iedere moeder is speciaal, dus je kan vast wel een unieke lading geven met bijvoorbeeld speciale woorden, een speciale datum of wellicht een inside joke. In ieder geval zal je moeder (en dus misschien ook jijzelf) de ketting voor altijd op het hart kunnen dragen. Een eeuwig kado!

Persoonlijk stukje hout

Is jouw moeder niet zo van de sieraden? Dat kan natuurlijk! Niet iedere vrouw houdt van armbandjes of kettingen. Daarom hebben we nog een laatste tip waar iedere zoon of dochter sowieso de plank niet mee mis zal slaan: een persoonlijk plankje. Op Tekstplankjes kan jij heel makkelijk dit persoonlijke kado bestellen en thuis snel laten bezorgen.

Ga jij voor een ander persoonlijk kado? Laat het ons weten! Ook wij hebben moeders die in het zonnetje gezet moeten worden op 12 mei, alle inspiratie is welkom…