MENU
Auto

Zo vind jij de perfecte auto die goed bij...

Na één cursus stoppen met roken met ‘Heel Holland...

april 23, 2019 reageren (3) Views: 1064 Life Larissa Hendriks

Waarom Bodypump zo goed voor je is!

Velen van ons willen graag die strakke lijnen en gevormde spieren. Voor vrouwen als mannen is Bodypump een geschikt lesje om meer definitie in het lichaam te krijgen. Door de herhalingen in de les krijgt je lichaam mooie vormen, verbeter je jouw conditie en spieruithoudingsvermogen. Dit resultaat hebben we gezien bij de deelnemers in de David Lloyd Gym te Amsterdam!

Bodypump is een originele barbell les die je hele lichaam versterkt. Het programma van 60 minuten daagt al jouw belangrijke spiergroepen uit met behulp van de beste krachtoefeningen. De workout wordt gekenmerkt door een ‘barbell’, een stang waar losse gewichten aan kunnen worden bevestigd. Bij David Lloyd Gym kan je terecht voor jouw lesjes met de juiste begeleiding van trainers met jarenlange ervaring. 

Voor iedereen, ook voor jou

Het klinkt al vrij sportief en intensief: ‘losse gewichten’, ‘uithoudingsvermogen’, ‘krachtoefeningen’. Toch is Bodypump geschikt voor iedereen, je mag namelijk helemaal zelf bepalen hoeveel gewicht je op de barbell bevestigd. Mocht je veel sporten en denken: ‘dit is vast niet zwaar genoeg voor mij’, think again!

Vele herhalingen belast je spieren op een hele andere manier dan wanneer je traint op veel gewicht en minder herhalingen. Hiermee verbeter je jouw conditie én spieruithoudingsvermogen. Doordat jouw spieren dus tijdens de les continu getriggerd worden, wordt de stofwisseling (ook na de les) verhoogd net als jouw spiermassa. Kortom: minder vet, meer spier.

Wist je dat: wanneer je ouder wordt, verlies je ongeveer 1 kg spiermassa per jaar, met Bodypump voorkom je verlies van spiermassa.

Les Mills is de motor achter iedere Bodypumples: een Nieuw Zeelandse organisatie met een diversiteit aan groepsfitnessprogramma’s in meer dan 80 landen wereldwijd. Elke 12 weken ontwikkelt Les Mills een nieuw programma: met een nieuwe focus, trainingsdoelen en muziek. Het programma wordt zorgvuldig samengesteld en ondersteund door wetenschappelijk onderzoek.

Boek je lesje snel!

Waar wacht je nog op? Zomer staat voor de deur! Geen zorgen, je bent nog op tijd. Met Bodypump zijn de resultaten goed te zien na al 6 tot 12 weken (ligt er natuurlijk aan of je een lesje 3 of 1 keer in de week pakt). Dat de lessen 12 weken lang hetzelfde zijn heeft een reden, hierdoor kan je jezelf steeds verder uitdagen om meer gewicht te pakken. De kans op blessures is kleiner wanneer je weet welke oefening eraan komt.

De oefeningen worden gegeven op motiverende muziek, bij David Lloyd Gym op de Overtoom in Amsterdam kan je terecht voor lesjes met professionele instructeurs. Zij hebben allemaal al langere tijd de Les Mills programma’s gevolgd en kunnen je precies uitleggen hoe de oefeningen gedaan moeten worden, welk tempo je het best aan kan houden en uiteraard je coachen en motiveren om alles uit jezelf te halen!

Ben jij er klaar voor?