MENU

Sushi-spots in Amsterdam om je stokjes bij af te...

Sharing is caring bij ZA Amsterdam

april 21, 2019 reageren (3) Views: 2443 Food Natalie Ribo

Dé nieuwste hotspot in de Plantagebuurt: The Birdhouse

Bij The Birdhouse in Amsterdam ben je omringt door een prachtig interieur waar je de vogels in terugziet en heerlijk kunt eten. De Birdhouse is geïnspireerd door de vogeltuinen van het tegenovergelegen Artis. Dit zorgt voor een rustgevende, vogelachtige en gezellige sfeer.

De gehele dag kun je bij The Birdhouse terecht voor je ontbijt, lunch of avondeten. Cocktails, koffie, lokale bieren en lekkere bites, The Birdhouse kan jou van alles voorzien. Heb je in de avond zin in een kleine snack? Geen probleem! Je kunt de gehele dag door alles van de menukaart bestellen. 

Ontdek nieuwe smaaksensaties

Larissa en ik kregen de kans om deze hippe nieuwe hotspot uit te proberen. Wat hebben wij genoten! The Birdhouse serveert veel verschillende prachtige gerechten met lokale ingrediënten zoals verse asperges, mosselen, gamba’s en entrecôte. Op de menukaart vind je dan ook van alles wat! Ben je geen vlees of vis liefhebber? Dan kun je ook genieten van een heerlijke hartige taart, pasta of risotto.

We werden heel gastvrij ontvangen, kregen water met een glas lekkere Chardonnay en broodjes met de lekkerste verse tapenades.

Na gezellig kletsen met een broodje en wijn werden we door de kok verrast met een heerlijke risotto. De combinatie van de risotto met het ei en de champignons waren echt een smaaksensatie.

Na dit heerlijke voorgerecht kwam de kok langs om te vertellen dat hij alvast begonnen was met het bereiden van nieuwe gerechten met asperges, het aspergeseizoen is dan ook bijna begonnen. Hij verraste ons met een heerlijke romige aspergesoep. Ondanks dat asperges niet mijn favoriet zijn, is deze soep nu zeker een van mijn nieuwe favorieten!

Omdat Larissa en ik beide geen vleeseters zijn, vertelde de kok dat hij voor ons een gerecht van vis zal bereiden. Als hoofdgerecht kregen wij dan ook een combinatie van verschillende vissoorten. De smaak van de saus paste perfect bij de vis waardoor het samen echt een heerlijke geheel werd. Wat hebben wij lopen smullen!

Op de foto’s zie je al hoe mooi de gerechten zijn opgemaakt, het zijn daarom prachtige plaatjes die we zeker met jullie wilde delen! Na al deze heerlijke gerechten hadden wij natuurlijk nog wel ruimte over gelaten voor een toetje… want toetjes-liefhebbers zijn wij wel bij BLVD! En wat zijn wij verwend bij The Birdhouse. Larissa kreeg een citroentaart en ik een van mijn favorieten; tiramisu! Smikkelen!

Ben je een dagje bij Artis óf toevallig in de Plantagebuurt? Probeer dan zeker deze nieuwe hotspot uit! Wil je alvast door de menukaart snuffelen? Deze vind je hier!

 

Tags: , , ,