MENU

De speed pedelec is de perfecte vervanging voor je...

Waarom Bodypump zo goed voor je is!

Auto

april 22, 2019 reageren (4) Views: 1089 Life Joyce Veltman

Zo vind jij de perfecte auto die goed bij je past!

Het kopen van een auto kan lastig zijn. Zo moet je bedenken wat je budget is, wat voor soort auto je wil, wil je een tweedehandse of nieuwe en waar moet je eigenlijk allemaal wel niet op letten bij het aanschaffen van een auto? Wij helpen je graag alvast een beetje op weg bij het kiezen van de juiste auto. We zullen je laten weten waar je voornamelijk op moet letten. We leggen de focus hierbij voornamelijk op tweedehands auto’s, aangezien de meeste yuppers die hun eerste autootje willen kopen een niet zo groot budget hebben. Daarnaast laten we ook een kleine selectie zien van de populairste auto’s in Nederland.

Ben je op zoek naar een tweedehands auto? Dan wil je er wel zeker van zijn dat deze ook voor een lange tijd meegaat. De markt van tweedehands auto’s is ontzettend groot, het aanbod divers en de keuze is reuze. Het is dan ook erg moeilijk kiezen, zeker als je niet veel verstand hebt van de technische aspecten. Voor ieder budget zijn er auto’s te koop. Heb je nu echt niet genoeg spaargeld? Dan kan je er ook voor kiezen een autolening af te sluiten!

Kilometers zeggen niet alles

Onze eerste tip voor het kiezen van een auto is ‘kijk niet alleen naar de kilometerstand voordat je een auto koopt’. Hoe meer een auto gereden heeft, hoe lager de prijs. Dit weten we waarschijnlijk allemaal al. Toch hoeft het aantal gereden kilometers niet alles te zeggen. Een stadsauto heeft misschien wel weinig kilometers op de teller staan, maar er is wel een enorme aanslag op de motor gepleegd door de kleine afstanden. Het is dus de zaak om erachter te komen hoe de kilometers tot stand zijn gekomen. Hoeveel mensen hebben in de auto gereden? Heeft de auto een trekhaak en heeft hij zware belading moeten trekken? Is de auto goed onderhouden? Dat zijn kenmerken die veel zeggen over het gebruik van de motor.

Onderhoudskosten

Als je een auto koopt, dan ben je in één keer een hoop geld kwijt. Daar kun je uiteraard voor sparen, maar na de betaling ben je nog niet klaar. Vanaf dat moment heb je ook maandelijks terugkerende kosten te betalen. Zo betaal je voor de brandstof (hoeveel je daaraan kwijt bent hangt natuurlijk af van het aantal kilometers die je maakt en waar je tankt).

Helaas zijn er ook vaste lasten, namelijk de kosten voor de autoverzekering en de wegenbelasting. De autoverzekering betaal je vaak maandelijks. Je kunt vooraf berekenen om wat voor bedragen het zal gaan door middel van een online vergelijker. Op deze manier kun je de goedkoopste verzekering vinden. Het bedrag dat je betaalt hangt af van de dekking die je kiest en de schadevrije jaren die je hebt., je leeftijd, waar je woont en wat voor soort auto je rijdt. Kosten voor schadeherstel en het vervangen van onderdelen zijn voor en goedkoper model waarschijnlijk lager, wat van invloed is op de premie. Wegenbelasting betaal je vaak per kwartaal. Deze hangt onder andere af van het gewicht van de auto en het soort brandstof waar je op rijdt.

Verouderde reputatie

Sommige modellen, met name de wat kleinere auto’s, staan bekend om hun zuinigheid. Deze auto’s zijn vaak goedkoop in aanschaf en makkelijk in onderhoud. Als je deze nieuw zou kopen, is dat ook meer dan waar. De vraag is alleen of dit nog steeds geldt als de betreffende wagen al de nodige jaren erop heeft zitten. Door goed onderzoek vooraf te doen, kan teleurstelling worden voorkomen.

Populairste auto’s in Nederland

Tot slot hebben we ook nog een top tien van de populairste auto’s in Nederland voor je op een rijtje gezet:

1. Volkswagen Golf
2. Volkswagen Polo
3. BMW-3-serie
4. Opel Astra
5. Ford Focus
6. Opel Corsa
7. Renault Clio
8. Audi A3
9. Renault Mégane
10. Mercedes-Benz C-klasse

Zorg er ook altijd voor dat je gebruikerservaringen van berijders hebt gelezen voordat je een auto koopt. Op deze manier kun je er ook vaak achter komen of een auto daadwerkelijk betrouwbaar is. Deze reviews geven over het algemeen een goed beeld van de kwaliteit van een bepaald automerk en model.

Tags: , ,