MENU

Dé nieuwste hotspot in de Plantagebuurt: The Birdhouse

Art of Aperitivo styleguide by Peroni

mei 17, 2019 Reageren (1) Views: 1028 Food Larissa Hendriks

Sharing is caring bij ZA Amsterdam

De Houthavens, het wordt nu al sneller een hotspot dan verwacht! Met een culinair hoogstandje als ZA Amsterdam restaurant en bar kon dat ook niet anders. Hier kan je terecht voor de fijnste cocktails en verfijndste samenstellingen van ingrediënten.

Afgelopen herfst is het restaurant geopend. Stefano Franco, een van de eigenaren, bereid hier in de keuken zijn geheime recept voor Italiaans deeg. Maar er is nog veel meer te proeven! In het restaurant staan internationale smaken centraal, op hoog niveau.

In de stroming creatieve initiatieven

De Houthaven-buurt in Amsterdam is in ontwikkeling en naar verwachting zal het vernieuwde Houthavens klaar zijn rond 2022. ZA Amsterdam trekt echter al een hoop bezoekers richting dit deel van de stad.

Een mooie keuze bij goed en slecht weer

Op de houthavens is het heerlijk om op het terras te vertoeven met mooi weer. Lekker bootjes kijken, een heerlijke cocktail nuttigen en genieten van culinaire hapjes. Maar ook bij slecht weer is dit een hotspot die een bezoekje waardig is. Zowel het restaurant als de bar en private dining room zijn opgebouwd uit bijzondere materialen, verzameld door Jacco van Wengerden Atelier & Design Studio. Toffe marmeren tafels, messing details, koraalkeurige stoffen, warme eikenhouten panelen en comfortabele custom meubelen.

Sharing is caring

Het uitgebreide menu van ZA vraagt erom de gerechten te delen zodat je zoveel mogelijk kan proeven. We werden ontvangen met een luchtige pita met een smakelijke dip en een bordje met tonijn op een manier bereid zoals we deze nog nooit eerder gehad hebben.

De volgende drie gerechten volgden elkaar heerlijk op. Beginnend met een parelcouscous salade met appel en onwijs veel smaak, tussendoor een stukje octopus die al snel op ging en afsluitend de meest verse en bijzondere pasta die wij in Amsterdam gegeten hebben. De saus van deze pasta was een botersaus en de pasta was helemaal vers bereid, zoals moeders in Italië het ook op tafel zouden zetten. Genieten!

Afsluitend werden we verrast met een verjaardagstoetje, het personeel weet hun gasten wel in de watten te leggen zeg! Wat een feest op tafel, gelukkig konden we het nog op want het toetje hadden we voor geen goud willen overslaan.

Bedankt ZA Amsterdam, we hebben een culinaire beleving achter de rug wat vraagt om nog een bezoekje binnenkort op het heerlijke terras van de zomer…