MENU

Beleef Kingsnight @ C. Amsterdam

Jouw vrijmibo op het stadsstrand van Amsterdam

mei 16, 2019 reageren (2) Views: 2147 Events Iwonka Barton

Het 909 festival; uniek en karakteristiek!

Het 909 festival, wat ook wel het ‘kleine broertje’ van Loveland genoemd wordt, vindt op 25 mei 2019 weer plaats in het Amsterdamse Bos. Het is de negende editie met een toegevoegde derde area wat intiemer voelt dan ooit tevoren.

De eerste editie van het festival werd in 2011 georganiseerd door Loveland onder de naam Revolution 909. De tweede editie heette 909, aangezien de revolutie tijdens de eerste editie heeft plaatsgevonden.

Roland TR-909

Het is de no-nonsense houding die 909 Festival en zijn bezoekers kenmerkt. Vernoemd naar de legendarische Roland TR-909 drummachine, beroemd om zijn kenmerkende bass drum en gelijkaardige karakter, is 909 Festival al sinds 2011 een feest voor de elektronische snoeperts. De kwaliteit van Loveland, gekoppeld aan een toffe line-up en een intieme uitstraling in het hart van het Amsterdamse Bos. Dit jaar staan onder meer Speedy J, Marcel Dettmann, Mathew Jonson (live), Magda, Raresh en Kevin Saunderson geprogrammeerd en staan exclusieve b2b’s van Dave Clarke met The Hacker en Âme met Rødhåd op het programma.

Duurzaam

909 Festival heeft een unieke karakter die zij willen blijven ontwikkelen. Dit jaar is ervoor gekozen om intimiteit meer ter sprake te brengen. Een belangrijke ontwikkeling wat betreft de kenmerken ervan. De grootste verandering is dat de mainstage kleiner wordt qua uitstraling en door het nieuwe ontwerp een intiemere look en feel krijgt. Tevens is ervoor gekozen om de constructie van het podium te produceren van natuurlijke materialen waardoor de bezoeker zich als een avontuurlijke techno-liefhebber gaat voelen.

De tweede area wordt voorzien van een natuurlijke overkapping die het geheel deels bedekt. Hier draaien DJ’s als Dave Clarke, voor het eerst in een b2b met The Hacker, en Kevin Saunderson. De nieuwste aanwinst dit jaar tijdens 909 Festival 2019 is de derde area aan het water waar onder meer Magda en Raresh de bezoekers hun typerende warme House sound laten horen.

Natuurlijk, voor de bezoeker, die ‘liefde gaat door de maag’ als een persoonlijke quote ervaart, is het foodprogramma om te watertanden.

Tickets

Het festival vindt op 25 mei in het Amsterdamse Bos plaats.
Er staan nog tickets op de website te koop, maar wees er snel bij want de final release is bijna uitverkocht!

Zien wij jou in het magische bos op 25 mei?

Tags: , , , ,