MENU

Kom vliegen bij Dumbo

Carstens trakteert alle vaders op een bierproeverij!

juni 5, 2019 reageren (0) Views: 1205 Events, Food Redactie BLVD

Vega festivalfood: AOA is changing the game

Een heerlijk zomerzonnetje op je huid, de fijnste beats om op te dansen en omcirkeld zijn met alleen maar vrolijke mensen. Dames en heren, het festivalseizoen is weer officieel begonnen! Wat je dag nóg beter kan maken is goed eten natuurlijk, maar dan ook écht goed eten. Amsterdam Open Air deed dat dit jaar door 100% vegetarische foodtrucks uit te nodigen. En dat was meer dan een succes!

Laten we allemaal even heel eerlijk zijn: als iemand met zo’n stunt kan wegkomen dan is het Amsterdam Open Air wel. Voor de vega’s en vegan’s onder ons was dit legendarisch, de rest werd in het diepe gegooid. De reacties waren veelal positief: “net zo lekker als ‘gewoon’ vlees”!

Turks genieten

We kennen het allemaal wel, trek hebben in een lekkere (vette) Turkse hap na het stappen. Bij Kaya Meze kan je plantaardige döner krijgen, en lekker dat het is! Dezelfde hap in je handen, misschien nog wel lekkerder en ook nog eens een stuk beter voor je. Om je smaakpapillen te prikkelen kan je starten met een Meze plate. Daarna toch echt de authentieke Turkse pizza en het broodje döner ook zeker proberen. Gegarandeerd genieten!

 

Hotdogs om je vingers bij af te likken

Wat het ook altijd goed doet na een paar borreltjes zijn hotdogs. De hotdogs van Chez Jan worden zoals ze dat mooi zeggen ‘zonder poeha en met liefde bereid’. Ze serveren met trots de classic veggie hotdog en de veggie smoker hotdog. Welke het lekkerst is? Dat mag je zelf proberen. En als je nog niet overtuigd was: ze hebben in januari 2019 de 1e prijs voor de lekkerste hotdogs van Nederland gewonnen. Zeker verdiend!

Nieuwe Boa Gua(ilty pleasure)

De gerechten die Funk-Food serveren hebben meestal een Oosters tintje; verrassend en op hoog niveau bereid! Dat er veel aandacht wordt besteed aan de combinatie van producten proef je. De Boa Gua is een soort bapao broodje (altijd lekker), maar dan gevuld met spicy beans en oriental mushrooms. Je nieuwe guilty pleasure! We hebben hier zo intens van genoten, zat deze tent maar op de hoek! Dan zouden we hier na ieder feestje te vinden zijn… 

Mexicaans goud

Waar we stuk voor stuk gelukkig van worden is Mexicaans eten. Caliente heeft het allemaal: quesadilla’s, taco’s, maiskolven direct vanaf de BBQ (met een heerlijke secret sauce) en als klap op de vuurpijl: vegan nachos! Het idee dat je ook nog eens goed bezig bent door volledig vegetarisch (of dus zelfs vegan) te eten zorgt dat het je nog beter smaakt. Ze zeggen dan wel sharing is caring, maar stiekem wil je dit allemaal zelf opeten…

Wij hopen dat er veel meer festivals gaan zijn die gaan voor dit volledige vegetarische foodtruck concept. Dat vega net zo lekker kan zijn als vlees is wel gebleken. Op een festival hoor je te kunnen genieten van eten dat een feestje is om te eten. Daar hebben deze foodtruck toppers wel voor gezorgd, bedankt!