MENU
bescherm

Bescherm je laptop als een pro

Een zorgeloos fietsseizoen: voorkom dat je fiets wordt gestolen

juni 6, 2019 Reageren (1) Views: 1291 Gadgets Larissa Hendriks

OPPO Reno 10x Zoom review: Top features tegen een competitieve prijs!

Tegenwoordig doen we alles met onze mobiele telefoons. We staan ermee op en gaan ermee naar bed. Wanneer we ergens zoveel waarde aan hechten, is het vrijwel logisch om ons even goed te verdiepen op de smartphonemarkt. OPPO is een nieuw telefoonmerk in Nederland, geintroduceerd in 2018, maar tegenwoordig kunnen we bijna niet om het merk heen.

Van radio commercials met T-Mobile tot in-store flyers bij de Media Markt en de onlangs aangekondigde samenwerking met National Geographic, OPPO komt zeker voorbij. Wij waren benieuwd naar de nieuwe telefoon van OPPO, de Reno 10x Zoom en hebben de telefoon uitgebreid getest. Lees verder!

OPPO streeft ernaar om technologie zo efficiënt mogelijk te implementeren, anderen te inspireren en mensen dichter bij elkaar te brengen. Het productconcept achter Reno is sterk afgestemd op deze visie. De ontwikkeling van Reno ligt tevens diepgeworteld in creativiteit. Daarnaast zorgen de nieuwste geavanceerde technologieën voor een belangrijke volgende stap voor visuele interactie, fotografie, entertainment en gebruikservaring. Onze creatieve verbeelding is geprikkeld, hoe zit het met de jouwe?

Unboxing

First things first. De Reno 10x Zoom komt in een lange en mooie doos. We voelen meteen dat het om een premium product gaat. In de doos vind je alle gebruikelijke dingen, wat we wel kunnen waarderen is dat OPPO een gratis hoesje en screencover meelevert. Dit is een groot pluspunt aangezien deze twee dingen al gauw 50 euro of meer kunnen kosten. Bravo OPPO!

Weg met de notch!

We willen allemaal de beste kijkervaring om onze favoriete series te bingewatchen. Met een screen-to-body ratio van 93,1% zijn de schermen van de Reno 10x Zoom volledig notchless. Zonder zwarte randjes of cirkeltjes die je scherm onderbreken dus! Een nieuw panoramische 6,6 inch AMOLED-scherm, het OPPO R&D-team heeft hiermee de lat opnieuw verhoogd. Waar zit de selfiecamera dan? Die zit ‘’verstopt’’ in de unieke ‘pivot rising camera’, na wat Googlen kwam ik erachter dat vrijwel iedereen dit een ‘haaienvincamera’ noemt.

Oh wat een camera…

Deze innovatie verbergt de voorcamera, de speaker en de flitsers in de pivot-structuur waardoor een volledig strak scherm behouden blijft. Na het openen van de selfie camera, kwam deze heel snel naar boven (minder dan 1 seconde). De 16MP selfie camera maakt hele mooie en scherpe foto’s. Volgens OPPO heeft de pivot-functionaliteit strikte kwaliteitstesten ondergaan en kan meer dan 200.000 keer worden gebruikt. Dat betekent dat als je ca. 100 keer per dag gebruikmaakt van de camera, de functionaliteit vijf jaar wordt behouden. Wij hebben de 200.000 keer natuurlijk niet kunnen testen maar het openen en sluiten van de camera werkt naar behoren.

Wat we wel hebben kunnen testen is de ‘automatic drop protection’ feature. Deze high-tech feature zorgt er voor dat de selfie camera zich ‘terugtrekt’’ tijdens een vrije val. Heel handig dus als je vaker je telefoon per ongeluk laat vallen.

3 achtercamera’s: wide-angle + 10x zoom

Foto’s van hoge kwaliteit is een persoonlijke must, vooral met alle events, etentjes en activiteiten voor BLVD zijn we opzoek naar een waardige camera binnen de mobiele telefoon. We hebben het gevonden in de Reno 10x Zoom. Deze beschikt over drie camera’s: 48MP HD primaire lens, 8MP Ultra-Wide Angle lens en een 13MP Telefotolens.

De drie camera’s werken synchroon om hun respectievelijke functies te versterken en optimaliseren waardoor 10x Hybrid Zoom mogelijk is. Ook dit hebben we getest en we zijn aangenaam verrast. Wie had dat gedacht dat je 10x kunt inzoomen op een telefoon zonder kwaliteitsverlies? De foto ziet er net zo scherp uit als een 2x zoom foto of zelfs helemaal uitgezoomd. Daarnaast maakt de Reno 10x Zoom gebruik van dubbele optische beeldstabilisatie (OIS) voor de hoofdcamera voor foto’s van hoge kwaliteit op elk gewenst moment. Je kunt filmen in 4K en het geluid uit de speakers? Dat moet je zelf horen, hint: Dolby Atmos niveau.

Uitgezoomd

2x zoom

6x zoom

10x zoom

De wide-angle is overigens erg handig want je krijgt hierdoor veel meer op de foto dan je gewend bent!

De achtercamera’s zijn verborgen onder het glas waardoor je geen ‘’bump’’ of uitstekende camera’s hebt. Op de achterkant zit een O-dot die de camera lenzen verhoogt als deze op een vlakke ondergrond ligt, zo zijn de lenzen altijd beschermd tegen rechtstreeks contact!

Feestje? Weinig licht? Geen probleem!

In het donker foto’s maken geeft velen geen fraai gezicht. Vaak eindigen we met glanzende witte koppies en rode oogjes. De Reno 10x Zoom weet met de Ultra Nacht Modus 2.0 meer helderheid en details te registreren dan jouw eigen ogen! De camera onderscheidt automatisch een menselijk gezicht van de achtergrond waardoor de natuurlijke huidskleur wordt benaderd en je een natuurgetrouwe opname krijgt. Eindelijk Insta-waardige foto’s van dat huisfeestje komend weekend!

Efficiente krachtpatser

De Reno 10x Zoom is heel snel in omgang. De touch reageert overal wel goed op en we hebben nooit moeten wachten met het openen of veranderen van apps. Deze telefoon is uitgerust met de nieuwste Qualcomm Snapdragon 855-processor. Wat ook bijdraagt aan de snelheid is de enorme werkgeheugen van 8GB. Je hebt genoeg ruimte voor foto’s en video’s, namelijk 256GB (mocht je meer willen, dan heb je de optie om deze uit te brieden).

Batterij

Nu zal je verwachten dat met al deze prestatieverbeteringen de batterij wel snel leeg zal raken, maar dat is (zoals je al verwacht) niet het geval! Reno 10x Zoom is uitgerust met een krachtige 4065mAh-batterij. De batterij gaat langer dan een dag mee dus hier hoef je je geen zorgen over te maken. Ook ondersteunt de telefoon VOOC-flashcharge 3.0. Deze nieuwe technologie kan tijdens het laden hoge spanning handhaven en verlengt de levensduur van de batterij.

ColorOS 6

De Reno 10x Zoom wordt ondersteund door ColorOS 6, een User Interface op maat op basis van Android P (Android 9.0). Als je nooit eerder ColorOS hebt gebruikt dan is dat natuurlijk wel even wennen, ook voor ons. Reno 10x Zoom heeft de laatste ColorOS 6 en het ziet er visueel goed uit met een bijzonder kleurverloop. Overigens kun je aan de menu zelf dingen veranderen, verplaatsen, hernoemen etc.

Garantie

Voor de Reno 10x Zoom kan in Nederland en wereldwijd gebruik worden gemaakt van garantie, reparaties en upgrade services in officiële OPPO Service Centers als onderdeel van OPPO’s internationale garantie service. Dit biedt OPPO’s klanten meer bescherming en zekerheid ongeacht waar ze zich bevinden.

Waar sta jij mee op?

We gaan ermee naar bed en we staan ermee op. Doe het in stijl en kies voor de chique Reno 10x Zoom. Je kan kiezen uit de kleuren Ocean Green en Jet Black. Beide hebben een contrast tussen mat en glanzend: Ocean Green met donkergroene lichtreflectie en Jet Black met grijze en blauwe gradients.

OPPO Reno 10x Zoom heeft een adviesprijs van €799,- en is te koop vanaf 7 juni bij T-Mobile, MediaMarkt, Belsimpel, Coolblue en Mobiel.nl.