MENU

Vega festivalfood: AOA is changing the game

Anne&Max

Gezonde, verse en biologische maaltijden bij Anne&Max

juni 12, 2019 Reageren (1) Views: 1048 Food Larissa Hendriks

Carstens trakteert alle vaders op een bierproeverij!

Voor al onze lezers die het alweer vergeten waren: zondag is het Vaderdag! Ja, dan is het alweer 16 juni en tijd om jouw papa in het zonnetje te zetten. Bij Carstens weten ze hoe je een vader kan verwennen: bij bijvoorbeeld de vette melkkoe burger of de dry-aged rib eye worden zij door Carstens getrakteerd op een heuse bierproeverij!

De bierproeverij bestaat uit drie lokale bieren. Zo staat er een Lowlander IPA, Jopen Malle Babbe en Brouwerij ’t IJ Columbus op tafel. Verras jouw vader op een diner bij Carstens en dompel je onder in deze Amsterdamse bierproeverij…

Carstens verwerkt ieder seizoen in de menukaart

Bij Carstens wordt je meegenomen op reis door Nederland met ingrediënten uit eigen grond en wateren. Herkenbare smaken met een eigen twist, maar nog zo normaal gebleven. Want ‘wat de boer niet kent, vreet ‘ie niet’. Wij probeerden de gerechten uit en werden aangenaam verrast. Mogen we nog een keer?

Het voorgerecht was een overheerlijke beekforel, rauw gemarineerd met venkel en dille… Wat een smaken zo bij elkaar! Dit was genieten, maar het werd alleen nog maar beter… Als hoofdgerecht kwam er een harder op tafel te staan. De reden waarom de harder niet zo bekend is, heeft vooral te maken met zijn voedingswijze. Het is namelijk een zeldzaam voorbeeld van een vegetarische vis. Deze werd geserveerd met een nieuwe twist van een oerhollandse hutspot, op een bedje van aardappelpuree, met een topping van wortel en ui en om het af te maken uiteraard: oerlekkere jus.

Bij de gedachte aan het dessert loopt bij ons opnieuw het water in de mond: KNIEPERTJES! Krokante wafel uit de Achterhoek gevuld met Tony’s Chocolonely… Wij komen terug!

Nog even een kijkje in de keuken

Het concept Carstens is bedacht door chefkok Maik Kuijpers. Maik Kuijpers kookte 14 jaar lang de sterren van de hemel als chefkok bij de Librije. Met Carstens creëert Maik een stadse brasserie in hartje Amsterdam en legt de verbinding tussen het stadsleven en producten uit boerengebieden en de visserij. Een menukaart die meebeweegt met de vier seizoenen. Een plek waar je in de stad voor even terug gaat naar het land. En je weer herinnert hoe dat smaakt. De dagelijkse leiding ligt in handen van Timo van der Stad en chefkok Rick van der Meij.