MENU

Een lesje in: financial leasen

Sfeermakers op je muur: de posters van Desenio

juni 22, 2019 reageren (2) Views: 826 Life Larissa Hendriks

Cocktail hotspots van Amsterdam

Gek genoeg worden zowel de no- en low-alchohol beweging als cocktails van kwaliteit steeds populairder. Bij BLVD vinden we dat op z’n tijd een drankje echt geen kwaad kan, maar steunen degene die voorgoed alcohol gedag hebben gezegd ook zeker. Daarom een artikeltje met hierin de cocktail hotspots van Amsterdam, voor wanneer je wél een drankje wil doen van kwaliteit!

De Nederlandse cocktail-scene groeit gestaag en we weten zeker dat er na deze publicatie nog veel meer toffe cocktail spots uit de grond zullen poppen! Voor nu zijn we langs restaurant C, Super Lyan, ZA Amsterdam en BAUT gefietst.

Restaurant C

Bartenders zijn de nieuwe chefs geworden, bij restaurant C zijn zelfs de gerechten samengesteld naar aanleiding van de cocktail creaties. Zelf proefden we nu veel beter de overeenkomsten tussen de hapjes en de drankjes. Wanneer je opzoek bent naar een culinaire middag, kan je terecht op de zondag. Hier serveren zij dan de Sunday Celcius, een gangen lunch die je kan bestellen met cocktail connection! Door continu de samenwerking op te zoeken, smaken te combineren en buiten het boekje te gaan ontstaat er een unieke band tussen keuken en bar.

 

De hoofd-bartender hier is Milos Stanisic. Hij brengt technieken uit de keuken terug in zijn World Class cocktails. Of het nu een sous vide bereiding is van een easy-going aperitivo of infusions van klassiekers. Op vrijdag- en zaterdagavond vervagen ook de grenzen tussen restaurant, bar én nachtclub met “Sound of C”! Verwacht een mix van de beste cocktails, bar bites, deephouse en late night dancing.

Restaurant C
Wibautstraat 125
1091 GL
Amsterdam

Super Lyan

Al eerder ervaarden we de smaken van onwijs goede cocktails in Londen, met zoveel kwaliteit bereid! Niet gek dat Dandelyan uitgeroepen is tot een van de beste cocktailbars ter wereld. We hebben goed nieuws voor je, de mannen achter deze bar hebben een cocktail hotspot geopend in Amsterdam: Super Lyan. Één van de eigenaren van Super Lyan is Ryan Chetiyawardana, hij werd in 2015 uitgeroepen tot International Bartender of the Year.

Met toffe neonlichten aan de bar is het net alsof je een film instapt wanneer door de ingang naar binnen loopt. Neem vooral gezellig plaats aan de bar en bestel een cocktail van de kaart vol met klassiekers, maar dan wel allemaal met een Super Lyan-twist. Of vraag om jouw eigen favoriete cocktail, deze bartenders kunnen alles! De meest bijzondere cocktails van de avond waren de Moscow Mule met een vintage smaak (je snapt wat we bedoelen als je deze proeft), Frosé Margarita (onze nieuwe favoriete slushpuppy) en de Bay Cosmo (cocktail van de tap!). Alle cocktails kosten tussen de € 10,- en € 11,50 euro.

Oh en vergeet de bar bites niet! Deze hebben allemaal een eigenaardig lekkere twist, zoals de magic cheese, bieterballen (dip deze eens in de magic cheese, you’ll love it) en shrimp rolls geserveerd als sushi…

Super Lyan
Nieuwezijds Voorburgwal 3
1012 RC
Amsterdam

ZA Amsterdam

Het cocktail menu van ZA neemt je mee op een verleidelijke reis voor het Mediterrane gebied. Van Griekenland tot Portugal, langs Rome en Monte Carlo, en van Marseille tot Barcelona – een versmelting van smaken uit de hele regio. Deze maand lanceerde ZA in samenwerking met Bacardi en Royall Bliss ook vier nieuwe Signature Cocktails voor 9,-. De Golden Estate is gemaakt met limited edition Bombay Gin en heeft een bijzondere en exclusiever eetbare veeg op het cocktail glas. Ook heeft ZA exclusieve flessen staan. Zo serveren zij als allereerste in Nederland de Bacardi Gran Reserva Diez. Als je benieuwd bent naar deze extra rare gold rum zal je dus echt even de Houthavens in Amsterdam op moeten zoeken, want daar ligt deze cocktail hotspot verscholen.

Wanneer je niet weet welke cocktail je kiezen moet, vraag dan vooral even om raad bij de bartender, hij weet alles van de cocktails af en zal je verrassen met een smakenexplosie naar jouw eigen smaak. Na de cocktails aan de bar hoef je niet te vertrekken, want wanneer de zon ondergaat, nemen de DJ’s hun positie in. Tijd voor een goed feestje!

ZA Amsterdam
Danzigerkade 4
1013 AP
Amsterdam

BAUT

To be continued… We hebben nog niet de cocktails van BAUT geproefd, maar dat het een cocktail hotspot is was wel te merken aan de cocktail kaart! Ook de bar heeft een toffe uitstraling, weer iets héél anders dan de overige hotspots. Waar SuperLyan een hele moderne neon-uitstraling heeft, begeef je jezelf in een karakteristieke en intieme sfeer aan de bar bij BAUT met gekke absurdistische eyecatchers om je heen.

Uniek aan BAUT is dat het in Amsterdam geen vaste locatie heeft. BAUT vindt zijn thuis steeds in een ander leegstaand pand in Amsterdam om dat vervolgens beter achter te laten en weer op een andere plek neer te strijken. Dit maakt elke locatie van BAUT weer totaal anders. Op dit moment is de prachtige Magdalenakapel in de Spaarndammerstraat 460 (Amsterdam west) het tijdelijk thuis van BAUT.

BAUT
Spaarndammerstraat 460

1013 SZ
Amsterdam

Drink jij op z’n tijd ook gewoon lekker een alcoholisch drankje? Of ga je voor de boozeless cocktails, de bartenders bij deze hotspots weten daar namelijk ook wel raad mee! Wil je thuis eens een lekkere cocktail drinken, maar toch gezond bezig zijn of mee blijven doen in de no-alcohol beweging? Dan hebben we ook nog een goede laatste tip voor je: Be-Mocktails. 100% natuurlijke en alcoholvrije cocktails met speciaal geselecteerde ingrediënten voor een gezondheidsbevorderende werking. Bijvoorbeeld de ‘Be Grateful‘: kokoswater, ananas, graviola, limoen met een karaktervol champagne afdronk.

Proost!