MENU

Carstens trakteert alle vaders op een bierproeverij!

Oost, West, Oresti’s Taverna Best

Anne&Max

juni 17, 2019 reageren (3) Views: 1957 Food Joyce Veltman

Gezonde, verse en biologische maaltijden bij Anne&Max

Staat jouw inspiratie voor leuke en lekkere lunch tentjes even op een laag pitje? Geen nood! Wij hebben namelijk een hele leuke aanrader. Afgelopen week zijn Larissa en ik namelijk wezen lunchen bij Anne&Max in Amsterdam oud west en oh wat was het lekker. Bij deze hotspot kun je heerlijk tot rust komen terwijl je geniet in het zonnetje van een overheerlijke biologische koffie, smoothie, ontbijt, lunch of een homemade taart.

Anne&Max bevindt zich in Amsterdam west, pal naast de foodhallen. Het restaurant is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en gelegen op een leuke plek. Er zijn in totaal 15 filialen van Anne&Max. In Amsterdam zitten er momenteel twee, naast oud west bevindt zich er ook eentje in zuid. Vandaag zal ik je vertellen wat onze ervaring was van dit restaurant in oud west. Waarschijnlijk geen grote verrassing meer: we waren er weg van!

Vegetariërs en veganisten opgelet!

Anne&Max staan voor gezond, ze proberen hun menukaart dan ook altijd zo gezond mogelijk te maken. Daarnaast gaan ze bij voorkeur ook altijd voor biologische en verse producten en voor maaltijden die goed zijn afgestemd op het seizoen en de laatste trends. Ze passen dan ook twee keer per jaar de gehele menukaart aan en op dit moment hebben ze een overheerlijke zomerkaart. Er is voor ieder wat wils aangezien er ook veel vegetarische en zelfs veel veganistische opties zijn. Zo kun je er bijvoorbeeld een veganistische high tea doen en een vegetarische high wine. Ook veel van de ontbijt en lunchgerechten zijn vegetarisch of veganistisch. Er is zelfs veganistische chocoladetaart en bananenbrood te verkrijgen!

Om geen genoeg van te krijgen

Wij begonnen ons middagje hier met een overheerlijke kurkuma latte, bereid met havermelk en een energieshake, bestaande uit mango, sinaasappel, banaan, gember, appel en lijnzaad. Het begon dan ook al goed, want beide vielen goed in de smaak.

Anne&Max

Vervolgens hebben we ervoor gekozen om zowel een ontbijtmaaltijd als een lunchmaaltijd met elkaar te delen. We hadden gehoord dat de havermout hier erg lekker zou zijn, dus daar zijn we dan ook voor gegaan als ontbijtmaaltijd. Degene die beweerde dat het lekker was, had volkomen gelijk. De ‘Geweldige Havermout’, zoals deze op de menukaart wordt genoemd, bestaat uiteraard uit havermout (duh) in appelsap met wortel, noten en vers fruit. Een echte aanrader! Als lunchmaaltijd hebben we gekozen voor ‘Veggie Club’. Dit waren twee sandwiches gevuld met gegrilde paprika, rode pesto, oude kaas en bietjes, geserveerd met groente chips. Het klinkt heel simpel, maar oh wat was deze maaltijd lekker! We hebben er nog lang over nagepraat. Ik ben vastberaden om nogmaals terug te gaan, alleen al vanwege deze sandwich.

Anne&Max

Ons kennende waren hadden we na deze twee maaltijden natuurlijk nog steeds niet genoeg, het was zo lekker dat we nog meer dingen uit wilden proberen en dat hebben we dan ook gedaan. We hebben ieder een overheerlijke home made taart uitgeprobeerd. Ik moet zeggen dat we er erg lang over hebben gedaan voordat allebei onze keuzes waren gemaakt. Je kunt uit veel lekkere dingen kiezen. Zo is er Italiaanse cheesecake, ambachtelijke appeltaart, notentaart, worteltaart, taart van het seizoen (deze is dus elke keer weer anders) en zoals eerder al genoemd veganistische chocoladetaart en bananenbrood. Larissa koos voor de taart van het seizoen, dat was deze keer een limoentaartje, en ik ging voor de worteltaart. Je krijgt ook absoluut waar voor je geld, want het zijn flinke stukken.

Anne&Max

Eerlijke en biologische koffie

Wat ik zelf altijd erg prettig vind is dat alles bereid wordt onder het oog van de klanten. Ze hebben een open keuken/bar waar de getrainde baristi vol aandacht cappuccino’s inschenken, waar de croissantjes vers uit de oven worden gehaald en waar er tegelijkertijd een grote club sandwich wordt bereid. Met veel succes verkopen ze ook een aantal speciale Anne&Max producten, zoals mokken, koekjes en thee en hun eigen koffie en koffieboek ‘Koffie Thuis’. Helaas hebben wij geen tijd meer gehad om hun eigen biologische en eerlijke koffie te proeven. Deze schijnt namelijk goed te zijn, maar ga deze gerust zelf eens uitproberen! Momenteel wordt er ook veel aandacht besteed aan ijskoffies, smoothies, sapjes en theeën op basis van het zomerseizoen.

Tags: , , , ,