MENU
The Student hotel

Houd jouw innerlijke student voor altijd levend tijdens je...

Het veelzijdige Boedapest ontdekken als een local

juli 25, 2019 Reageren (1) Views: 1394 Travel Larissa Hendriks

Een stedentrip naar Praag? Vergeet Brno niet!

We vinden het maar wat leuk om eens in de zoveel tijd een stedentripje in de agenda te zetten. Helaas worden hierdoor weleens net zulke mooie en soms nog wel mooiere plekjes van een land vergeten. Zoals Brno! En ook Lednice, en Valtice!

Samen met Stefanie van Reismeisje stapte ik de trein in en stapte na een lange reis van 13 uur weer uit op het station van Praag. De reis door Tsjechië kon beginnen, en we zouden geen plekje overslaan!

Disneyland van Tsjechië

Praag is de welbekende stad van Tsjechië, en dat kan je merken wanneer je hier rondloopt. De stad lijkt gebouwd te zijn voor toeristen, naast uiteraard de prachtige bezienswaardigheden die uit de oude tijd stammen als de Karelsbrug, Praagse burcht, Kathedraal en het oude stadsplein. Je moet ervan houden! Stefanie was bijvoorbeeld weg van deze stad, maar zelf stapte ik liever de toeristische attractie uit en wandelde graag mee met onze gids bij een Alternatieve Stadstour!

 

Bij deze tour krijg je alle informatie over de stad van een local, zo leer je de stad écht kennen. Zij vertelde bijvoorbeeld dat de zogenoemde ‘traditional Trdelnik’ helemaal niet zo traditioneel is. De locals lachen erom, deze ijshoorn is echt puur in het leven geroepen voor de toeristen. Al deze inside informatie krijg je te horen terwijl je toffe plekjes naast de centrale stad bezoekt, denk aan een hip food marktje/festivalletje en een club waar je haast zou verdwalen.

Verblijftip: NYX Hotel, een trendy aankleding met onwijs toffe meubels op een top locatie nabij het centrum én een overheerlijk ontbijtje inclusief verse smoothies!

Over eten gesproken, we hebben ook uiteraard nog een paar restaurant tips voor jullie. Ben je opzoek naar lekkere hapjes om te delen? Een soort tapas? Dan ben je aan het juiste adres bij The Bistro! Vooral de twee huiscocktails (zowel de zomer als de winterversie) zijn zeker het bestellen waard. Heerlijk! En over cocktails gesproken, Praag heeft onwijs toffe hidden cocktail hotspots die je zeker niet wil missen!

 

Ben je opzoek naar een écht heel goed stuk vlees of vis? En deel je deze liever niet? Kom dan op bezoek bij Grand Fierro! Een hoofdgerecht is genoeg om voldaan de deur weer uit te gaan, laat je niet in verwarring brengen door het ‘kleine’ gerecht op je bord.

Het Tsjechische Utrecht: Brno!

Deze plek mag je absoluut niet overslaan, met maar een paar uur verder reizen met de trein is dit een gemakkelijk bereikbaar plekje om jouw reis compleet te maken. Het treinstation is op loopafstand van het centrum. Ze noemen het een Tsjechisch Utrecht, de studentenstad van Tsjechië: Brno. Hier wonen wél locals in de stad en is meer te beleven dan je zou verwachten van zo’n klein stadje. Tijdens de stadstour genoten we van de interessante geschiedenis verhalen, onder het genot van een vegan ijsje (zeker een aanrader, ze zijn heerlijk!). Duik onder de grond waar je onder meer miljoenen skeletten kan vinden, geniet van culinaire hoogstandjes boven de grond en sluit je dag af in een van de vele barretjes met lokale bieren en wijnen.

Hoteltip: Best Western Hotel, vanaf hier loop je binnen een minuut de stad in en is alles wat je zou willen bezoeken ook lopend bereikbaar. Daarnaast is ook het ontbijt oprecht geweldig!

Ook op culinair gebied heeft Brno veel te bieden, zij introduceren zelfs de Gourmet Brno. Een lijst van de beste restaurants, bistros, bars, fine dining en meer. Wij hebben drie restaurants uitgeprobeerd die in deze lijst van 2019 opgenomen zijn. Op de foto’s hieronder links: Jean Paul’s, met een heerlijke tonijnsteak, huisgemaakte lasagna en verdomd goede wijn! In het midden: Kohout NA VÍNĚ, met een kwaliteits vis & vlees steak. Tot slot rechts: Atelier Cocktail Bar & Bistro, met zoals je al zou verwachten: briljante cocktails!

 

Voor de liefhebbers

Mocht Tsjechië bij jou ook in de smaak vallen en wil je meer zien? Dan kan je het best een huurauto pakken en vanaf Brno een bezoekje brengen aan onder meer de kastelen in Lednice en Valtice, wat zijn deze prachtig! Zuid-Moravië, de regio in Tsjechië waarvan de hoofdstad Brno is, heeft zoveel moois te bieden. Dit had je nooit van Europa verwacht, weer een geheel andere omgeving. Het kasteel in Lednice geeft je het gevoel in een sprookje te zijn beland. Onder de grond van het kasteel in Valtice beland je in een wijnenwalhalla. Zeker een bezoekje waard, zulke heerlijke wijnen wil je niet missen!

 

Een wijze les van onze lokale gids: “If you drink one, maybe two, glasses of wine per day, you’ll definitely have a better and longer life”.

Met een schaaltje vol sneetjes stokbrood en een wijnglas loop je de kelder in en mag je alle 100 wijnen proeven. Ja, wel 100 verschillende wijnen en dus echt 100 verschillende smaken. De 100 wijnen bestaan grotendeels (70%) uit witte wijnen. Dit is de specialiteit! Probeer vooral de hele unieke heerlijke smaak van wijn nummer 43: Grand Reserve Chardonnay uit 2016. Mocht je een wijnfles mee willen nemen, de prijzen hangen rond de 10 euro. Hou dus vooral wat ruimte over in je koffer op de heenweg!

Ben je geïnspireerd geraakt? En wil je zelf wel meer weten om jouw reis naar Tsjechië te plannen? Check dan even de volgende website: www.czechtourism.com.