MENU

Vincenzo’s Osteria: een pareltje van Den Haag

Het warme weer vraagt om een ijsje zonder schuldgevoel!

augustus 16, 2019 Reageren (1) Views: 867 Food Redactie BLVD

Een nieuwe parel in de Houthaven: Karaat Amsterdam

De Houthavens, de wijk van Amsterdam die alsmaar populairder wordt. Niet alleen woningen schieten hier de grond uit, ook restaurantjes, hotels en koffietentjes veroveren deze nieuwe go-to plek in Amsterdam. Een van de nieuwste plekjes hebben wij voor jullie ontdekt: Karaat Amsterdam. Een restaurant, bar, bakkerij en brasserie, alles in één!

Karaat Amsterdam is ruim 650 vierkante meter, verdeeld over wel drie verdiepingen. Natuurlijk mag een terras hier niet ontbreken, en dat is ook zeker niet het geval. Ook dol op een zonnetje op je potje? Karaat Amsterdam is omringd met terras. Op welk tijdstip je dus ook aankomt, hier kan je van de zon genieten tot deze onder gaat!

Over alles is nagedacht, zelf de toiletten…

Niet alleen buiten zit je lekker, de sfeer binnen is ook om van te genieten. Kleurrijke meubels, toffe lampen en kunst in de toiletten (één van de toiletten is in de mondriaan-style, en meer verklappen we niet). Kortom, je zit hier dus heerlijk, of het zonnetje nu wel of niet de wolken doorkomt.

Genoeg over de omgeving, want waar het uiteindelijk om draait is natuurlijk: eten. We kunnen je nu al verklappen dat er genoeg heerlijke gerechten op de kaart staan, dus dan kan je met een gerust hart even verder lezen, we zullen je tijd niet verdoen. De kaart is opgedeeld in secties als ‘raw‘, ‘herbivore‘ en ‘omnivore‘. Lekker overzichtelijk!

En dan nu, de lekkere test…

Ben je dol op oesters? Dan hebben we leuk nieuws voor je, hier worden oesters geserveerd vanuit Japan, die in Zeeland worden vetgemest met algen. Het klinkt wellicht wat onaantrekkelijk, maar zo is het en ze smaken heerlijk! Vol van smaak. Deze staan op de kaart als ‘Umami‘.

Verder hadden wij de zoete aardappel gnocchi met artisjok en buffel ricotta en de inktvis met merquez en kikkererwten als voorgerechten erbij uitgekozen. Gewoon, omdat het kan. De gnocchi was wel een van onze uiteindelijke favorieten, hiervoor komen we terug!

Voor het hoofdgerecht hadden we de mazzel dat de zeebaars de vis van de dag was. Hier hebben we onwijs van mogen smullen… Standaard staat de vegetarische ravioli op de menukaart, welke ook een zekere aanrader is. Merk je het al? We vinden alles lekker… Als side dish probeerden we paddenstoelen met oregano en feta, ook om te smullen.

Eindstand: we zaten te vol voor een toetje. En ja, hier stonden we zelf ook van te kijken! Toch komen we heel graag voor de banaan roomijs met gezouten dadel karamel en popcorn nog een keer terug, want zeg nou eerlijk, eigenlijk hadden we deze niet mogen missen…