MENU

Een stedentrip naar Praag? Vergeet Brno niet!

Amsterdamse Huisjes: Vloerkleden for the win

augustus 7, 2019 Reageren (1) Views: 1125 Gadgets, Travel Larissa Hendriks

Het veelzijdige Boedapest ontdekken als een local

Ben jij ooit al eens in Boedapest geweest? Voor ons vertrek hoorden we onwijs mooie verhalen over deze plek, en dus waren de verwachtingen hoog. De stad heeft hier zeker niet tekort aan gedaan, ook wij raden nu iedereen aan een bezoekje te brengen aan dit veelzijdige plekje in Hongarije!

Boedapest is een veelzijdige stad. De boulevard langs de rivier bracht een tranquil vakantie gevoel teweeg, in het centrum van Pest leeft de stad op, lokale hangouts vind je in ruinbars, een actieve hike kan je opzoeken in Boeda, de badhuizen verzorgen vervolgens de zere voetjes en maar liefst 3 gebieden in Boedapest staan op de befaamde UNESCO Werelderfgoedlijst.

En dan pak je lekker een Airbnb’tje

Boedapest zal dus niet snel gaan vervelen. Echter kan je (als je net als ons je best doet) alles in drie dagen doen, een lang weekendje is dus prima te boeken. Mocht je een plekje zoeken om te verblijven, dan kan je dit heel makkelijk en voordelig boeken via Airbnb. Zo zaten wij op 10 minuutjes loopafstand van het centrum af en een paar minuten lopen van de bekendste ruinbar: Szimpla Kert.

Ruin bar ‘Szimpla Kert’

De accommodatie was zonder ontbijt (wat bij ons als inclusief was aangegeven toen wij boekten), maar dat was geen probleem met een supermarkt en erg lekkere brunch restaurantjes om de hoek. Met Airbnb ben je altijd verzekerd van een betrouwbare accomodatie, ook dit verblijf was zoals gewend erg netjes en hierbij kregen we de luxe van wel twee badkamers en twee slaapkamers. En dat voor een prijs wat je als Young Urban Potential prima uit de portemonnee kan schudden!

Tip: Ga je op een stedentrip? Neem dan een handige rugtas mee! Zoals de Fjällräven Ulvö daypacks. Deze zijn speciaal voor jou ontworpen zodat jij zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk er op uit kan trekken. Handige vakjes voor al jouw spullen en makkelijk jouw waterflesjes bereiken door de twee houders aan de zijkanten. Top!

De stad ontdek je het best door mee te gaan met de locals. Daarom boekten wij local experiences! Hoe? Gewoon, ook via Airbnb! Super makkelijk en een super goede manier om de stad echt te leren kennen. We boekten een fietstour en een suptour. Een tochtje over het land door de stad en een tochtje om de stad over de rivier, top combinatie!

Van het fietsje in Amsterdam op het fietsje in Hongarije

De stadstour op de fiets ging in een lekker rap tempo. Heerlijk! Want als Hollanders weten we best hoe we moeten fietsen, dan is het fijn als er ook wat pit in de tour zit en niet als slakken achter elkaar aan waggelt. In een middag hebben we grotendeels alle hoogtepunten van Pest gezien en zelfs nog een groot deel van Boeda aan de andere kant van de rivier. De lokale gids wist ons goede tips te geven en zorgde voor een lokale lunch, namelijk een kom heerlijke Goulash soep met een broodje.

Deze wekker is het zetten waard

Om 05:00 ging de wekker. Op het moment dat we ons bed uit moesten en om 05:30 in de taxi zaten vroegen we ons af welke gekken we waren dat we deze sunrise suptour geboekt hadden. Echter verdween deze voor gek verklaring al snel toen we de sup op stapten een half uurtje later. Gezien de stad (uiteraard) nog sliep, was het heerlijk stil. In volledige rust en kalmte peddelden we over de Donau heen, een aanrader voor iedereen! Zelfs als je geen ochtendmens bent is dit een ervaring waar je geen spijt van zal krijgen. Once in a lifetime experience.

Kortom: Boedapest is zeker een bezoekje waard! En je maakt je ervaring hier helemaal compleet door middel van de lokale experiences en uiteraard een kommetje Goulash.