MENU

Pepe Jeans Fragrances

Homoseksualiteit is helaas in veel landen nog steeds taboe

The Lion King

augustus 10, 2019 reageren (0) Views: 3677 Life Joyce Veltman

The Lion King, de meest succesvolle film ooit in Nederland

Disneyfilms kunnen veel indruk maken op kinderen. Ik weet zelf nog wel dat ik veel van deze films niet vaak genoeg kon zien. Sommige kon ik zelfs volledig uit mijn hoofd. De Disneyfilms brengen vaak een belangrijke boodschap over en dat zal een stukje nostalgie zijn dat eenieder voor altijd bij zal blijven. Ik zal in ieder geval altijd een zwak blijven houden voor Disneyfilms en denk dat velen deze mening met mij delen. Niet heel gek dat de verfilming van een van de grootste klassiekers in de Disneyfilmgeschiedenis in Nederland de meest succesvolle film ooit is.

The Lion King

We hebben het dan natuurlijk over de verfilming van The Lion King. Een film die veel mensen kippenvel bezorgde, alleen al vanwege de welbekende liedjes van Elton John, die voor de originele versie werden opgenomen. Buiten dat, is het natuurlijk een prachtig verhaal met een mooie boodschap.

Sterren aan de hemel

Voor de verfilming hebben ze alles uit de kast getrokken. De sterrencast bestaat namelijk uit niemand minder dan onder andere Donald Glover (Simba) Beyoncé Knowles-Carter (Nala), Chiwetel Ejiofor (Scar), James Earl (Mufasa), Billy Eichner (Timon) en Seth Rogen (Pumbaa).

Groot succes

Het op een grootse manier uitpakken van de verfilming is niet voor niets geweest. De verfilming is namelijk in Nederland de meest succesvolle Disneyfilm tot nu toe met de meeste bezoekers en de meeste opbrengsten. Dat terwijl de film nog maar een aantal weken in de bioscoop draait. Na 18 dagen had de film al 14,7 miljoen euro opgebracht in Nederland. Nooit eerder wist een Disneyfilm zoveel geld in het laatje te brengen. In totaal zagen tot nu toe zo’n 1,4 miljoen Nederlanders de film in de bioscopen. De liveactionfilm stoot met de hoge opbrengst Star Wars: The Force Awakens van de troon. De sciencefictionfilm uit 2015 harkte in totaal bijna 14,4 miljoen euro naar binnen.

Niet alleen in Nederland scoort The Lion King ontzettend goed. Afgelopen week passeerde de film over de leeuw Simba en zijn vrienden wereldwijd een opbrengst van maar liefst een miljard dollar. Het succes van de film toont al aan dat zowel de boodschap als het verhaal die de film overbrengt beide ijzersterk zijn en voor een hoop kippenvel zullen zorgen, net als vroeger! Laat dat stukje nostalgie dus vooral niet aan je voorbijgaan, want het is het meer dan waard om deze film te bekijken in de bioscoop!

Tags: , , ,