MENU

Dobber je zaterdag ook mee op hitjes van Rewind...

Terug Naar Toen, wij gaan schuren!

augustus 20, 2019 reageren (0) Views: 701 Events Larissa Hendriks

Weekendtip: De Parade is terug in Amsterdam, kijk je ogen uit!

Vrijdag 9 augustus werden de poorten van de Parade geopend in het Martin Luther Kingpark. Hier vind je nu weer de surrealistische oase waar je je ogen uitkijkt, je beland in een wereld vol kleuren, muziek, fantasie en verleidingen. Ben jij al langs geweest?

Tot aankomende zondag heb je nog de kans om de Parade te bezoeken, helaas worden de tenten 25 augustus weer neergehaald tot dit Theaterfestival weer opnieuw door Nederland reist in 2020!

Stap aan boord bij voormalige vluchtelingenboten

Ervaar de Parade al voordat je bij het terrein aankomt door mee te varen met Rederij Lampedusa. Je stapt op een voormalig vluchtelingenbootje (eventueel met je fiets als je deze mee wil nemen). In 45 minuten vaar jij samen met sympathieke crewleden van de opstapplaats nabij Amsterdam Centraal (Dijksgracht 6) naar de grote poort van de Parade. Wat je kan verwachten is nog de vraag, iedere vaart is anders! Op onze boot deelde Mohammed op een interactieve, gezellige en vermakelijke manier zijn vluchtverhaal. De tijd is voorbij gevaren!

De boot vertrekt om 16.30 uur en 18.30 uur, een ticket kost €12,00 (inclusief toegang tot het Paradeterrein en reserveringskosten) en om 17.15 uur en 19.15 uur kun je eventueel gratis terug met de boot.

Een plek voor jong en oud

Op het terrein is iedere middag een uitgebreide KinderParade met volop theater en avontuur. Deze loopt in de loop van de avond over tot de Parade voor volwassenen. Het programma verandert met de tijd mee, maar of je nou jong of oud bent, de zweefmolen blijft voor jong en oud een groot plezier! De sfeer bij de Parade is als ieder jaar weer heel gezellig, iedereen is blij en je zal weinig mensen tegenkomen zonder een lach op het gezicht. Vermaken kan je hier zeker en blijf ook vooral een hapje eten met een borreltje, alle avonden worden feestelijk afgesloten met twee gratis live-bands, waaronder The Cool Quest, Brass Rave Unit en Supermoon.

Aanrader voor vanavond!

Alleen nog vanavond kan je genieten van de zesde editie van Vaudeville van de hilarische Theatertroep. Mocht je al kinderen hebben (vervelend voor je), drop ze dan in de zweefmolen of de silent disco, tenzij je het verhaal over de bloemetjes en de bijtjes al verteld hebt. En die van het bijtje en nog een bijtje, of van het bloemetje en de zes bijtjes… Deze voorstelling omvat zoals zij dat zelf zo goed zeggen: kakelverse toneelkwakzalverij in klassiek-moderne vaudevillevorm. Zelf zou ik het omschrijven als een halfuurtje volop genieten, gieren en ginnegappen.

Natuurlijk zijn er nog genoeg andere acts die een bezoekje waard zijn, check hier het gehele programma. Mocht je bij de afsluiter willen zijn, op de laatste zondag, aankomende zondag 25 augustus, geeft Stine Jensen in samenwerking met Omroep Human, een talk over geluk voor ongelovigen. Dit is jouw weekendtip!