MENU

Sporten in september

Karakteristieke Street Food in Magna Plaza

september 3, 2019 reageren (2) Views: 958 Events, Food Larissa Hendriks

Cancel je dinerplannen: Truffelweekend bij Spaghetteria!

Dinerplannen voor dit weekend? Cancel die maar direct! Want dit weekend is het truffelweekend bij Spaghetteria! Bij alle Spaghetteria’s in de stad kan je gegarandeerd genieten van twee verslavend lekkere truffel pasta’s… Dit wil je niet missen!

Spaghetteria is dé pastabar van Amsterdam, met de locaties Van Woustraat, Jan Hanzenstraat, Pretoriusstraat, Olympiaplein, Daniël Stalpertstraat en Gerard Callenburgstraat. Mocht je nu toevallig in Utrecht of Rotterdam zijn, dan kan je daar ook een Spaghetteria vinden, alle locaties vind je hier.

De befaamde truffelravioli

Niet iedere week staat deze geliefde pasta op de menukaart, want deze verandert namelijk zo vaak dat je er iedere week wel een hapje kan eten. Zonde als je deze gemist hebt (zoals wij bij ons eerste bezoekje) want deze schijnt héél geliefd te zijn onder de vaste gasten. Gelukkig introduceert Spaghetteria eens in de zoveel tijd een truffelweekend, en ben je dus verzekerd van wel twee heerlijke truffelgerechten, waaronder deze truffelravioli!

“Ben jij nog nooit bij Spaghetteria geweest?!”

Iedereen schrok er erg van toen ik vertelde dat ik nog nooit langs dit restaurantje geweest ben. Eigenlijk ook bizar, want het ligt in Amsterdam West bij mij om de hoek! Een minuutje lopen en ik kan aanschuiven! Hoogste tijd dus om hier even een kijkje te nemen en vooral natuurlijk even de pasta te proeven…

Mijn eerste indruk was: “wauw, deze pasta moet wel heel goed zijn”. Het hele restaurant zat vol en buiten stond een stoet te wachten tot weer een tafeltje vrij kwam. Ondanks dat ik erg (lees: heel héél erg) ongeduldig ben, vond ik het wachten helemaal niet vervelend. Van een vlotte, vriendelijke ober kregen mijn vriendin Anne en ik beide een wijntje ingeschonken en ondanks het slechte weer hebben we op ons gemakje buiten de deur gewacht op een vrij tafeltje

Wijnen, wijnen, wijnen! Ook heel bijzonder: op de wijnkaart staan maar twee soorten witte wijn, maar hele goede wijn. De ene is iets droger (favoriet van Anne) en de ander iets voller en zoeter (mijn favoriet). Helemaal top!

Nog minder keuzestress

Niet alleen de wijnkaart is klein, ook de menukaart is klein! Er staan zes pasta’s op de kaart (die zo vaak veranderen dat je bijna iedere dag hier aan kan schuiven), een salade als bijgerecht en als dessert een heerlijke typisch Italiaanse tiramisu of affogato. Op deze dag was de truffelravioli er helaas niet, maar genoeg overige lekkere pasta’s. Anne ging voor de pappardelle met ragout van kalf in witte wijn met laurier en extra grana padano en ik ging zelf voor de zwarte spaghetti met coquilles… Hiernaast uiteraard het enige bijgerechtje, heerlijk wat rucola met radijs en perocino kaas.

Wat hebben we genoten! Het smaakte des te lekkerder omdat we al een heerlijk wijntje naar binnen hadden toen we op het tafeltje wachtten. We houden die wijn voor het eten erin! Ze waren helemaal niet gierig in de porties, we zaten propje vol na het hele bord. Pasta vult sowieso natuurlijk al goed.

Even laten zakken

Natuurlijk ga je niet weg bij Spaghetteria zonder de allerlekkerste huisgemaakte scroppino te proeven (sorry mama). Deze was toch echt de lekkerste versie die ik tot nu toe ergens gedronken heb. Ook de limoncello ging er prima in, maar wanneer is deze nou niet lekker? Drankjes vloeiden rijkelijk, en inmiddels waren de pasta’s alweer voldoende gezakt dat we toch ook nog even de zelfgemaakte tiramisu uit konden proberen. Blij toe! Deze was verrukkelijk namelijk.

Al met al, nu snap ik waarom mensen schrokken dat ik hier nog niet was geweest, en waarom er zo’n lange rij tot buiten staat. Komend weekend uiteraard nog even de truffel pasta’s uitproberen, ben je benieuwd? Dan kan je me hier even volgen komende vrijdagavond, laat ik je vast even weten hoe deze smaakt!

Altijd feest bij deze pasta bar!