MENU

Campingaz, zo kan iedereen zonder tuin voortaan ook barbecueën!

Amsterdamse huisjes: we love Balkonbar!

september 6, 2019 reageren (3) Views: 722 Gadgets Djoy Boer

NIU: Technologie ontketent scooterrevolutie

Dat de wereld waarin we leven steeds voller wordt, is geen geheim. Verstedelijking, transport en de daaraan gekoppelde CO2-uitstoot vormen een steeds grotere uitdaging. Gelukkig is daar NIU Technologies! Zij kijken vanuit technisch oogpunt naar oplossingen. Zo hebben zij een lijn van elektrische NIU scooters ontwikkeld die zich onder andere in drukbevolkte steden in China al hebben bewezen. Deze scooters worden ook in Nederland ook steeds populairder. Go elektrische scooters!

De voordelen van de elektrische scooter in een stad zijn ons erg duidelijk. Auto’s verstoppen daarentegen de verkeersaderen, nemen erg veel ruimte in en vervuilen met hun uitlaatgassen daarbij de lucht die we allemaal inademen. Dit laatste heeft ervoor gezorgd dat er al behoorlijk wat tweetakbrommers en -scooters van de weg zijn verdwenen. Waar we op over moeten stappen? De elektrische scooter is het stedelijke vervoersmiddel van de toekomst!

Optimaal door de stad manoeuvreren

Technologiebedrijf NIU onderkent dit en heeft als doel op zich genomen om de manier waarop mensen zich door de stag bewegen te optimaliseren. We like! Dit heeft ertoe geleid dat de meest geavanceerde eScooters ter wereld zijn ontwikkeld. In China is het stedelijke mobiliteitsprobleem al in een vergevorderd stadium. Om die reden is hier in 2015 crowdfunding gestart om hard- en software te kunnen ontwikkelen die hun lijn scooters naar een hoger niveau zou tillen. Dat is gelukt! Inmiddels rijden er wereldwijd zeker 700.000 NIU scooters rond. Vanaf 2018 verkoopt deze scooter razendsnel. Alleen al in het vierde kwartaal van dat jaar zijn er wereldwijd 93.611 NIU scooters verkocht. Neem maar van ons aan dat dit om héél erg veel NIU scooters gaat!

De modellen en hun features

NIU introduceert maar liefst drie series: de N-serie, de M-serie en de U-serie. De N-serie bestaat uit vier verschillende modellen. In de zomer van 2018 zijn in, waarom ook niet, het Louvre in Parijs de nieuwste modellen aan de Europese markt gepresenteerd. Heads up voor de leeks onder ons; de komende zinnen bevatten nogal wat technische termen. Het model NGT heeft een elektromotor van Bosch met een vermogen van 3kW, een topsnelheid van maar liefst 70 kilometer per uur en is daarbij voorzien van twee Panasonic 18650 Lithium-Ion accu’s. Elke accu heeft een laadtijd van 3,5 uur en met twee volle accu’s kan je zo’n 100 kilometer rijden. De N Pro heeft een maximum snelheid van 45 kilometer per uur, net als de N Sport, die op zijn beurt weer net wat pittiger is onder de motorkap. De M-serie is een lichtere variant, met de M+ Pro welke is geoptimaliseerd voor twee personen. Last but not least de ultralichte U-serie. Deze serie is een instapmodel voor mensen die het elektrisch rijden willen gaan ontdekken.

Over mobiel gesproken: de scooters nu ook op de app

Hoe mooi is dat, bijna alle NIU-modellen kunnen gekoppeld worden aan de speciaal ontwikkelde NIU app. Waar ‘the internet of things’ in onze wereld alles verbindt, was dit nog niet het geval voor scooters. Daar heeft NIU eigenhandig verandering in gebracht! Check nu je rijgewoontes, diagnostiek, vermogen en accuduur direct via de app. Om het allemaal even nog mooier te maken hebben de scooters een onovertroffen antidiefstal functionaliteit! Dit door middel van ingebouwde geolocatiebepalingen. Wat deze scooters meerwaarde geeft is dat het N Sharing systeem bijvoorbeeld een API bevat die te integreren is met de meeste mobiliteitsbeheersystemen. In het geval van de N Sport Cargo upgrade kan er tot 50 kilo extra aan gewicht worden vervoerd.

Elektrisch rijden = the future

Waar elektrisch rijden het op volle breedte in wint is ruimte. NIU werkt hard aan de ontwikkeling van elektrische scooters omdat deze meteen het stedelijke ruimteprobleem oplossen. Hallo, ooit proberen te parkeren in Amsterdam? Of je geïrriteerd aan de zoveelste file waarin je stond? Al die autorijders nemen per persoon veel van de beschikbare ruimte in beslag. Door op een elektrische scooter te springen worden steden voor iedereen meer begaanbaar en daarbij wordt er gezorgd voor een schonere lucht. Aangezien mensen dagelijks gemiddeld 15 tot 20 kilometer op de scooter afleggen, kunnen NIU-gebruikers moeiteloos drie tot vier dagen voort. Elektrisch rijden heeft de toekomst en NIU heeft technologie ontwikkeld om die toekomst zo efficiënt mogelijk vorm te geven! Waar wacht je nog op, aanschaffen zo´n ding!