MENU

The Color, liefde voor kapsel en kleur

Welke spelletjes doe jij tijdens de feestdagen?

oktober 12, 2019 Reageren (1) Views: 2419 Life, Travel Djoy Boer

Vriendenweekendje weg? Hof van Saksen is the place to be!

Lachbuien, huilbuien, opnieuw lachen, lange verhalen, lekker eten en heel veel liefde, zo gaat een typisch vrienden/vriendinnenweekendje eraan toe! Hier wil je een perfect plekje voor hebben, en we hadden het nooit gedacht, maar die vonden wij in Nooitgedacht! In dit artikel lees je meer over onze ervaring in het resort van Landal: Hof van Saksen, perfect voor veel plezier, natuur, actie en ontspanning. 

Bij binnenkomst werden we meteen aangenaam verrast door de Drentse turf en wijn die op tafel op ons stonden te wachten. Wie wordt daar nou niet enthousiast van? Inhouden komt niet in ons woordenboek voor, dus die Drentse tuft werd meteen aangebroken. Na het vullen van onze buikjes bedachten we dat we ook onze slaapplek voor de komende dagen wel eens wilde bewonderen. Heerlijke bedden, een privé sauna in de badkamer en Rituals producten zodat je jezelf echt eens kan verwennen. We willen nooit meer anders na zo’n luxe accommodatie!

Paar uurtjes met de Peugeot

Met twee uurtjes rijden ben je al van Amsterdam in Nooitgedacht! Prima te bereiken dus, en de tijd vloog nog sneller voorbij wegens de heerlijke wagen die we mee hadden: de Peugeot 508. Wat een beest… Laat dat weekendje maar beginnen! Met alle ogen op ons (nouja, de auto dan) gericht, reden we een paar rondjes door Hof van Saksen om ons huisje te vinden. Nadat alle spullen in het huisje lagen en we de nodige oeh’s en ah’s hadden geroepen, was het tijd om de auto weg te zetten. Hof van Saksen is namelijk een auto-vrij park! Daarom zijn er wel een aantal parkeerplaatsen zodat jij nooit lang hoeft te lopen als je eropuit trekt.

 

De eerste avond moest gevierd worden, daarom pakten we met veel liefde weer de Peugeot om een restaurantje op te zoeken. Al snel belandden we bij het Van der Valk restaurant: 28dining. Hier hebben we uiteraard geproost op een heerlijk weekend voor de boeg en genoten van culinaire hoogstandjes. Lees er meer over in het artikel!

Ontbijtje aan de deur

Rond 9 uur in de ochtend ging de deurbel: ontbijt! We kregen van het personeel van Hof van Saksen twee grote dozen in onze handen. Snel dekten we de tafel. Zo stond er een mandje met heerlijke verse warme broodjes en croissantjes op tafel, zaten onze glazen vol verse sinaasappelsap, genoten we van allerlei soorten fruit en likten we onze vingers af bij het beleg dat we hadden gekregen. Dat is nog eens goed de dag beginnen! Klaar om op de mountainbikes te stappen die we af konden halen op het park zelf.

 

Ontdek Drenthe op de mountainbike

Deze is voor de sportievelingen onder ons: huur een mountainbike en verken de omgeving. Een prachtige fietstocht door de bossen van Drenthe, een dag lang alle leuke dorpjes in de buurt ontdekken of picknicken naast een hunebed? Ontdek de buurt rondom Hof van Saksen op de mountainbike; stoer én leuk! Geen idee waar je moet beginnen met fietsen? Bij het fietsverhuur bedenken ze met liefde een leuke route voor je. Natuurlijk kan je ook lekker op de bonnefooi op de fiets stappen! Waar wij daardoor kwamen? Een heerlijk bankje, midden in de zon, midden in het bos. Prachtig Drenthe zit vol met dit soort plekjes. Find our yourself!

Spanning en ontspanning

Op Hof van Saksen zelf is ook meer dan genoeg te doen. Wat dacht je van: de langste trechterglijbaan ter wereld! Saltato is een buitengewone beleving voor waaghalzen. De waterglijbaan is wel 195 meter lang en met maar liefst vier trechters vermaak jij je zo een heel dagje in het zwembad. De spectaculaire lichteffecten met zelfs lazers is jouw ervaring compleet! Dit was zeker onze favoriet, maar ben je opzoek naar nog meer adrenaline? Dan durf jij vast en zeker de reuze trechterglijbaan aan: BOMBO, de grootste indoor waterglijbaan ter wereld. In deze glijbaan krijg je op het eind een gevoel van een vrije val. Wat begint met een rustig tochtje in een vierpersoonsband, verandert al snel in spannende duikvlucht. Na een vrije val van 10 meter komt de band terecht in de immens grote halfpipe. Wij vonden het maar spannend! In deze korte video kan je dat ook aan onze gezichten aflezen:

Na spanning komt ontspanning. Hof van Saksen has got you covered! In hun heerlijke Spa en Wellness kan je dobberen in dompelbaden, opwarmen in een van de vele sauna’s of bubbelen in het bubbelbad. Ons ideale ritueel? Begin eerst even met een voetenbadje, zweet alles eruit in de warme Finse sauna, duik in de whirlpool, scrub tussendoor de huid even zacht, ontspan in de infrarood sauna en sluit af met het Turkse stoombad. Genieten gegarandeerd! Hou je er niet zo van om in je blote kont naast andere naakte mensen te zitten? Dan geniet je ook heerlijk van de sauna in je eigen vakantiehuisje!

Last minute herfstvakantie deal!

Met de herfstvakantie krijg je wel 35% korting op jouw verblijf! Boek dus jouw last minute herfstvakantie in Hof van Saksen nog even snel, want van 19 oktober tot en met 27 oktober is de herfstvakantie dit jaar. En dat is al bijna! Wij komen in ieder geval heel snel terug, al is het alleen al voor die overheerlijke Drentse turf…