MENU

Keep walking met deze overheerlijke Johnnie Walker herfstcocktail

Koken met een Italiaan in Rome, Airbnb maakt het...

november 2, 2019 reageren (0) Views: 951 Food Larissa Hendriks

Hotspots voor wie wél graag eten met elkaar deelt

Sharing is caring! Maar niet iedereen is even goed in het delen van eten. Toch vinden wij dit persoonlijk de leukste manier van uit eten gaan. Zo kan je namelijk meer proeven! En vooral bij deze onderstaande hotspots wil je zoveel mogelijk van de kaart op tafel hebben staan. Heerlijke plekjes, nog lekkerdere menukaarten en allemaal om te delen. Wie neem jij mee?

Ons lijstje van beste sharing diner hotspots volgt hieronder. Alle hotspots zijn te vinden in Amsterdam en makkelijk op het fietsje te bereiken. Mocht je zelf nog een hotspot missen in het lijstje? Laat het ons dan vooral even weten!

Boca’s; Onze favoriete vrijmibo!

Stel je eens voor, je zit met je collega’s, vrienden en vriendinnen lekker te borrelen in Amsterdam op de vrijdagmiddag. Een goed wijntje erbij om het weekend te vieren, volop genieten! En dan begint het beneden te rommelen, na zo’n lange week werken ben je toe aan een hapje. Normaliter komen er bitterballen op tafel, eet je te weinig, drink je teveel en ga je je zaterdag in met een kater. Maar een vrijmibo overslaan? No way! Als je net als ons geen genoeg krijgt van lekker borrelen, dan wordt Boca’s nu ook jouw favoriete nieuwe hotspot voor de vrijmibo (of donmibo, woemibo, dimibo…) Boca’s juicht het toe dat de borrel het tegenwoordig steeds vaker wint van het diner.

  

BLVD kreeg de kans om wat overheerlijke borrelhapjes te proeven. Deze lekkere menukaart was zeker het uitproberen waard! Probeer bijvoorbeeld de zalmcarpaccio, Philly cheesesteak, nacho’s, gegrilde groene asperges, bieterballen en nog veel meer! Als je geen keuze kan maken, bestel dan een van de plateaus. Deze komen in de categorieën ‘vlees, vis, kaas, en vega’. Ideaal for sharing! Mocht de een geen vis lusten, de ander geen vlees en het meisje tegenover je vegetarisch zijn, ga dan voor het ‘Boca’s plateau’. Dit brengt een combinatie van elk plateau op tafel.

De laatste tip die we jullie mee willen geven, is dat je absoluut een plekje moet overhouden voor de onweerstaanbaar lekkere toetjes. Onze favorieten waren de witte chocomousse met mango en bastogne crumble en de bananensplit met rum-chocolade en gekarameliseerde banaan. Daar krijg je zeker weten geen spijt van!

Pikoteo; Knus en gezellig in de serre

Fiets eens het centrum uit, zo kom je nog eens bij de beste hotspots zoals Pikoteo! Op de Houtmankade 9 bij de Houthavens vind je super lekkere kleine en verschillende soorten tapas. Met een gezellige sfeer zit je hier precies op je plekje, lekker buiten het drukke centrum maar toch zo dichtbij. Ken je dat je een restaurant binnen stapt en je direct thuis voelt? Dat is Pikoteo. Vooral de serres gaven ons een oase aan gezelligheid en knusheid.

 

Voor iemand die veel tapas in het leven heeft gehad (yes, that’s us), zijn we pittig kritisch geworden. And we still loved Pikoteo: echt elk gerecht was bizar lekker.

Ik kan nog steeds dromen van de wilde paddenstoelen risotto, de botanische salade, de tonijn tartaar en de mosselen. Maar uiteraard zijn de tapas-klassiekers zoals patatas Bravas, Spaanse truffeltortilla en Piementos de Padron ook niet te missen bij de Pikoteo. En vergeet de drankjes niet te bekijken want ze hebben echt van álles. Cocktails, bier en wijn, whiskey, port, noem maar op. Ook voor de non-alcoholisten onder ons: you’re covered. Oh en uiteraard: toetjes!

And last but not least: de Pikoteo is prima goed te bereiken. Vanaf Amsterdam Centraal ben je ongeveer een kwartiertje met het openbaar vervoer bezig om bij je bestemming te komen. Voor de fietsliefhebbers ben je nog niet eens 10 minuten bezig! Dus als jij –  net als ons – houdt van een avond dat niet uit één maar uit een stuk of 10 kleine en heerlijke maaltijden bestaat, Pikoteo is your place to be!

Razmataz; Tweede thuis

Al een tijdje is dit een van onze favoriete hotspots in West. Met een heerlijk menu, een fijne sfeer en culinaire kwaliteit kan je hier prima een avondje vertoeven. Nu denk je misschien: waarom dit a la carte restaurant tussen al deze sharings concepten? Dat zullen we je laten zien en vertellen: de overheerlijke Côte de Boeuf! Een mooi woord voor ribstuk met bot, gesneden van de laatste zes ribben van het rund. Dit is een share-dish op de kaart voor twee personen. Met een fijne rode wijn on the side zaten we zeer tevreden te genieten. Niets op aan te merken.

Niet alleen het hoofdgerecht is lekker om te sharen, ook vier je bij Razmataz op de zondag de ‘Zilte Zondag’. Zondagmiddag, als alle to do’s van het weekend achter de rug zijn en Studio Sport nog niet begonnen is. Als het buiten regent en het binnen lekker warm is. Dan kan je hier terecht in je joggingbroek met al je vrienden om samen oesters te sharen! Vanaf 15uur gaat de oesterbar open. 1 euro, 1 oester.

Hangar; De hangplek voor jouw vriendengroep

Heb jij doe mazzel een vriendengroep te hebben die allemaal van shared dining houden? Dan is Hangar de plek voor jullie! Het speciale ‘shared-dining menu‘ wordt geserveerd vanaf 15 personen. Zie je het voor je? Allemaal heerlijke gerechten op tafel, een soort tapas, maar dan niet alleen maar Spaanse hapjes. Nee, hier serveren ze gewoon de culinaire hoogstandjes die je gewend bent van een kwalitatief goed restaurant waarbij je van de kaart kiest. Denk aan gerechten als tonijn tartaar, gebraden bloemkool met messenkleverkaas en als hoofdronde gerechten als steak en fregula…

Het shared-dining menu staat voor jullie op tafel voor 38,50 per persoon. Ook makkelijk met afrekenen, zo hoef je je geen zorgen te maken dat er iemand uit de groep een veel duurder gerecht besteld dan de ander. Want wat op tafel komt te staan, dat is voor iedereen. Wellicht ook een heel goed idee om voor te stellen als uitje met collega’s! Weet jij bijvoorbeeld al waar jullie Sinterkerst gaan vieren? Nou, Hangar bijvoorbeeld dus!

Mocht je ook zo’n vriendengroep hebben waarvan de helft op tijd is en de andere helft niet? Dan kan je als eerste helft wel heerlijk even de oesters uitproberen! Deze zijn namelijk het bestellen waard… En wij kunnen het weten, want uiteraard hebben wij deze even voor jullie voorgeproefd.

Over voorproeven gesproken, bij dit restaurant zit je ook goed als je gewoon even wil borrelen. Met een uitgebreide kaart aan bieren en wijnen zit er vast en zeker iets tussen naar jouw smaak. Onze aanrader? De Sauvignon Blanc Sileni uit Marlborough, Nieuw-Zeeland. Dit is een van de beste witte wijnen die we tot nu toe gevonden hebben in Amsterdam. Je zal er wel even voor moeten oversteken met het pontje vanuit het centrum, maar dat is het helemaal waard. Je ziet ons in ieder geval snel weer hangen bij Hangar! En ook op deze koude dagen, want hier serveren zij ook het allerlekkerste gebak voor bij de warme koffie van Holtkamp…

En het feest houdt niet op, Restaurant Hangar Amsterdam heeft samen met Salonboot de Jonckvrouw een arrangement samengesteld voor een onbezorgde, knusse en culturele avond uit gedurende het Amsterdam Light Festival 2019/2020. Deze gaat 28 november van start:

– 3 gangen diner bij restaurant Hangar Amsterdam
Op- en afstap bij Hangar Amsterdam
– Gratis parkeren (parkeerkaart t.w.v. € 25,-)
– Vaartocht 1 uur en 45 min. op voormalig burgemeestersbootje
– Gids aan boord
– Welkomstdrankje warme chocolademelk of glühwein

Je hebt dit arrangement voor € 85,- per persoon (incl. btw). En er zijn vegetarische of veganistische opties mogelijk. Hier kan je boeken!

Bo Nam; Terug in Vietnam

Ooit naar Vietnam geweest? Sowieso doen! Oké, een wat lagere drempel: Ooit Vietnamees gegeten? Niet? Ook sowieso doen! En als klap op de vuurpijl: Ooit Vietnamees gegeten bij Bo Nam? Je raadt het al he… Sowieso doen! Bo Nam is een Aziatische bistro die je kan vinden in het hartje van Amsterdam, vlakbij ons geliefde Leidseplein. Voor alle Azië liefhebbers die al heel wat lekkere hapjes opgesmikkeld hebben maar zin hebben in meer, shared dining bij Bo Nam is de oplossing!

Finger liking, of moeten we zeggen stokjes licking, good waren sowieso de springrolls met salmon (waar je thank god meerdere stukjes van krijgt!), de warme imperial rolls met prawns en chicken, de mekong met prawns en tofu en onze all time favorite: de holy crab bao’s. Vraag hierom als ze niet op de kaart staan, het is namelijk een special. Nog wat ruimte over? Neem de sweet potato fries en de sesame aubergine, beide heerlijke side dishes…

Natuurlijk kan je bij Bo Nam niet voor dezelfde fijne Aziatische prijzen eten, maar de kwaliteit daar doen we het voor! Met elk (heerlijk) hapje dat je neemt waan je je toch weer even terug naar die goede, oude tijd in Azië. En wees nou eerlijk he, voor een vliegticket terug ben je toch een stuk duurder uit!

Dim Sum District; Centraal sharen in Magnaplaza

Als je gek bent van Chinees eten, zeg je natuurlijk geen ‘nee’ tegen een grote tafel vol met overheerlijke Dim Sum hapjes. Loopt het water je al in de mond als je eraan denkt? Kom dan zeker langs bij Dim Sum Disctrict in de Magnaplaza in Amsterdam. Wij van BLVD hebben hier een kijkje genomen en het is een absolute aanrader! De opties zijn eindeloos en het is een gezellige plek om samen met vrienden of vriendinnen een hapje te eten. Van gestoomde buns tot aan gebakken hapjes en van rijstpakketjes tot aan dumplings, je kunt het zo gek niet bedenken. Ontdek de verscheidenheid van de Chinese keuken, want die is enorm!

 

Bij Dim Sum District begon de avond goed met een grote mand pittig gekruide kroepoek, heerlijk! Daarna kregen we een mega stoommand vol met dumplings voorgeschoteld (ook vegetarisch) waarna de gestoomde buns volgden. Dit zijn gestoomde broodjes met hartige of zoete vullingen, vergelijkbaar met het bekende Chinees-Indische bapao broodje. Klinkt simpel, maar was by far mijn favoriet van de avond! Vervolgens hebben we de avond afgesloten met lekkere gefrituurde en gebakken hapjes, waarna we zeer verzadigt het pand konden verlaten. Pak je eetstokjes en ervaar de Chinese lekkernijen zelf…

 

Win win win! Like onze FB en/of volg IG, tag degene die een lekker dinertje of lunch verdient. Zo maken jullie samen kans op een DIMSUM diner of lunch voor twee met een lekker wijntje of bijpassend biertje. Alle deelnemers die niet winnen krijgen een DIMSUM DISTRICT cadeaubon t.w.v.  5 euro

Fenan Klein Afrika; goedkope ticket naar Afrika

Koude dagen komen eraan, dus warm lekker op bij Fenan Klein Afrika in Amsterdam West! Hier kom je in een huiselijke sfeer met een authentieke keuken waar vader staat te koken en zoon de bestellingen opneemt. Hier bestel je een uniek groot bord met een gerecht genaamd ‘wat’ (ook w’et of wot genoemd), welke op een injera (een hartige pannenkoek van Teff bloem) geserveerd wordt.

Wist je dat: elkaar voeren (met je rechterhand) in Afrika een gebaar van respect is? Ook een goed plekje dus voor een speelse eerste date.

Een echte Ethiopische ervaring: hier eet je met je handen! Ten minste, met je rechterhand, als een echte Ethiopiër. Je gebruikt stukjes van de pannenkoek om de toppings te pakken en zo op te eten. Heerlijk! Geniet van goed gekruide smaken die perfect samen gaan.

 

Ben jij iemand die graag gerechten met anderen deelt? Of heb jij liever een bordje voor jezelf?