MENU

Oude Kerk x Tony Oursler

How To Dress Well – You and I Are...

november 26, 2014 reageren (0) Views: 1365 Life Redactie BLVD

BAUT blijft!

Direct bij de opening van BAUT in oktober 2012 werd de sluitingsdatum aangekondigd: het restaurant zou op 31 december 2014 haar laatste couvert uitserveren. Echter, de nieuwe eigenaar en exploitant van het Trouw en het voormalige Parool gebouw waar BAUT zich vestigde, Student Hotel, geeft het restaurant de gelegenheid om tot 31 maart 2015 haar deuren open te houden.
BAUT telt nu dus niet meer af, maar telt er 90 dagen bij op!

De komst van BAUT heeft er mede aan bijgedragen dat de Parooldriehoek, dat bekend stond als de saaie grijze buurt van Amsterdam Oost, zich ontwikkelde tot een van de hippe gebieden in Amsterdam. In de afgelopen twee jaar ontwikkelde BAUT zich van restaurant tot een multifunctionele evenementenlocatie met onder meer exposities, vintage beurzen, literaire lunches, een dakconcert en yoga lessen op het terras.

Dick Leijen: “BAUT staat voor creatief, dynamisch, divers en toegankelijk. De afgelopen periode hebben wij [Leijen, Job Keja en Michiel van der Eerde red.] ons uiterste best gedaan om dit keer op keer waar te maken. Uit de overweldigende goede recensies en de hartverwarmende reacties van onze bezoekers blijkt dat we een goed concept hebben neergezet waar behoefte aan was in Amsterdam. Dat we dit nog 90 dagen extra mogen voortzetten, zien we dan ook als een cadeautje”.

Screen Shot 2014-11-25 at 6.56.32 PM

Nieuw concept
Nadat BAUT definitief haar deuren sluit, zal er in het tweede kwartaal van 2015 worden gestart met de verbouwing van het pand waar het Student Hotel zich zal vestigen. Michiel van der Eerde, die enkele maanden na de opening van BAUT een 10- van de legendarische Johannes van Dam ontving, zal met zijn team op dezelfde locatie naast het hotel een geheel nieuw restaurant concept starten.  Van der Eerde: “BAUT is een geweldig platform waar mijn team en ik ons hebben kunnen ontwikkelen tot een goed geoliede machine die puur en alleen kwaliteit levert. Ik ben dan ook ontzettend trots dat wij zijn gevraagd langer open te blijven en na de herontwikkeling met een nieuw creatief concept terug te komen. Tot die tijd kijken wij er met veel plezier naar uit om de laatste 90 dagen BAUT tot een onvergetelijke ervaring te maken voor onze gasten.”

BAUT
Wibautstraat 125
1091 GL Amsterdam
020-46659260
info@bautamsterdam.nl
www.bautamsterdam.nl

Tags: