Stedentripjes, iedereen is er dol op, maar helaas gaat iedereen vaak alleen maar naar toeristentrekkers. Zo jammer! Er zijn namelijk veel leukere en bijzondere ervaringen te beleven. Het boeken hiervan is ook een stuk gemakkelijker nu Airbnb lokale experiences aanbiedt. En wij probeerden dit uit tijdens ons stedentripje in Rome! Ik nam mijn familie mee voor de ultieme test.
In Rome boekten wij de meest authentieke Italiaanse experience die je maar kan bedenken: een pasta cursus! Samen met Riccardo stonden we een hele avond in de keuken, en wat hebben we genoten. Iedereen had het naar zijn of haar zin. Vader, moeder, dochter van 23, zoon van 20 en de kleine van 15 jaar oud, samen zorgden we voor drie heerlijke pasta’s op tafel. Uiteraard met een beetje van Riccardo.
Papa’s ogen glinsterden van geluk
Direct wilden we starten met het maken van de pasta, maar netjes moesten we eerst de handjes wassen en een speciaal schortje a la Riccardo om doen. Niet iedereen had hoge verwachtingen van deze avond (ik wel) dus twijfelachtig werden de handen in het deeg gezet. Al snel brak het ijs en werd het reuze gezellig om met Riccardo in de keuken te staan. Iedereen wilde meehelpen, iedereen wilde een keer kneden, iedereen wilde een keer de heerlijke harde kaas raspen. In vaders ogen zag je het geluk glinsteren, de hele familie heerlijk samen bezig.
Met elkaar hebben we drie verschillende pasta’s weten te maken, wat een prestatie! De eerste pasta wordt een Cacio e Pepe genoemd. Heel simpel, zo lekker. Met de pastamachine maakten we Fettuccine, van die slierten, en in de keuken de saus van een heerlijke kaas genaamd ‘Pecorino Romano’ en peper. Uiteindelijk was dit zeker de favoriet, wat maar weer bewijst hoe lekker simpel kan zijn.
Gedurende deze experience leerden we ook goed alles uit te spreken, als echte Italianen! Riccardo was de perfecte host voor deze ervaring, zoals je ook kan zien in de video hieronder. Opgegroeid in Rome, opgeleid in de Italiaanse keuken door zijn moeder en twee grootmoeders.
De tweede pasta was een ravioli, met een saus genaamd ‘Amatriciana’. Het was een rode tomatensaus met opnieuw de heerlijke kaas, gepelde tomaten en varkensvlees. Nee, geen bacon, dit is van de kont van het varken. Dit vlees was van de wang van het varken, tien keer lekkerder! Uiteraard vulden we onze ravioli ook zelf, dit deden we met een vulling van ricotta, spinazie, nootmuskaat en wederom: de heerlijke kaas…
Wist je dat: ravioli betekent meerdere pastakussentjes, raviolo is één pastakussentje en fettuccine betekent meerdere pastaslierten en fettuccina is er eentje!
De laatste pasta maakten we niet zelf van deeg, deze kwam wel uit een pakketje. De saus maakten we wel zelf, een hele bekende: Carbonara. Opnieuw met wat wang van het varken, eieren, peper en, je raadt het al, de kaas!
Een driegangen pasta diner dus, met een goed uitgekozen rode wijn erbij. Riccardo weet wel wat hij op tafel moet zetten. Een aanrader!