MENU

Ever Evolving Talks by Calik Denim schijnt wederom een...

TNT; knallen in de winter!

november 9, 2019 reageren (2) Views: 937 Events Larissa Hendriks

Cirque du Soleil, een compleet avondje in Den Haag

Cirque du Soleil, niet iedereen kent het, maar gelukkig zijn wij er om in ieder geval al onze lezers op de hoogte te brengen. Dit spektakel is namelijk niet heel lang meer te zien in Den Haag, dus ga nu het nog kan! Dit circus zal je niet teleurstellen, het heeft ons zelfs heel positief verrast…

Een circus, ik verwachtte er zelf niet zoveel van. TOTEM heet het, ‘gewoon een show’, dacht ik. Maar wie zat er uiteindelijk op het puntje van haar stoel met grote ogen te kijken? Ja, ik. In deze show is serieus aan ieder detail gedacht, ook heel satisfying voor een perfectionist als ik.

Wat een bijzondere voorstelling

Het circus neemt je als bezoeker mee op een betoverende reis door de evolutie van de mens. Alle verschillende aspecten die je verwacht bij een circus zijn op hoog niveau aanwezig. Een slangenmens, grappig clowns (alleen dan in een modern jasje, niet zo eentje met een rode neus), durfallen aan de ringen hoog in de lucht en nog veel meer toffe artiesten.

Het hoogtepunt van de show? Ik zou het niet durven zeggen. Alles was heel bijzonder om te zien, iemand die via een lat hoog de lucht in weet te springen bijvoorbeeld, en dan weer terug neerkomt om diezelfde of een andere lat! En de lat? Die houden twee mannen weer vast. Ongelooflijk. Niet alleen heel veel respect voor deze springers, maar ook voor de mannen die de lat en de springers dragen op hun schouders.

 

Grote spieren en stalen zenuwen

Niet alleen de mannen waren onwijs sterk, met de vrouwen uit de show zou ik ook zeker geen ruzie willen krijgen. Vooral niet met de vrouw uit de act ‘ring trio’. Deze vrouw had een spieren, het was echt prachtig om te zien. En uiteraard ook de kunsten die zij samen met twee mannen uitvoerden in de ringen waren erg gewaagd. Op sommige momenten houd je je hart vast.

Kortom, het is een must-see. Je moet wel snel zijn, want 8 december vertrekt het circus alweer, dan heb je je kans gemist. Ik kan je vertellen, deze wil je niet missen! Klik daarom maar snel even op deze link, dan ben je nog op tijd. En dan ben ik heel benieuwd of jij wel een hoogtepunt uit de show weet te kiezen…

 

Dagje compleet maken?

Als je dan toch Dammie verlaat, kan je net zo goed je hele avond compleet maken door lekker een hapje te gaan eten in Den Haag. Is eens iets anders dan tussen de Amsterdamse grachten! Ook hier hebben we een tip voor, die onze lezers vast waarderen: Gallery61. Dit restaurant bevindt zich in de Passage, het oudste nog bestaande winkelcentrum van Nederland. Als nieuw restaurant heeft de menukaart zich al diverse keren bewezen, dus uiteraard moesten wij ook even komen proeven.

Alle gerechten zijn kunstzinnig opgemaakt, wat ook wel eer doet aan de naam van het restaurant. Gelukkig is er niet alleen aan het plaatje gedacht, ook de smaak is top! Als voorgerecht hadden wij de falafel taco en de gamba’s in witlof met rode pomelo. Vooral de taco is erg in de smaak gevallen. Toch was dit niet de favoriet van de avond, want er kwam nog meer op tafel.

Als hoofdgerecht een ‘fish party‘ en een feestje was het zeker. Deze verse kabeljauw uit Scheveningen mag vaker op mijn bord verschijnen, wat een stuk! On the side genoten we ook van gegrilde groene asperges met cashewnoten en (favorietje): gebakken aardpeer. Het klinkt niet heel aantrekkelijk, en wat het precies was wisten we ook niet, maar het smaakte echt top! Had graag nog een bakje mee naar huis genomen… Uiteraard verlaat BLVD niet een restaurant zonder het toetje te proberen. Onze aanrader: de ‘chocofever‘. We vertellen je niet meer, deze moet je zelf gewoon even proeven…

Dit restaurant is op een kwartiertje loopafstand van Cirque du Soleil in het Malieveld. We wensen je heel veel plezier mocht je besloten hebben een kijkje te nemen. Den Haag is zo ver nog niet, en parkeren is een stuk goedkoper dan hier in Amsterdam!