MENU

Winter Wonderland aan zee

Avondje uit met BLVD: Anastasia de musical & diner...

december 20, 2019 reageren (0) Views: 1805 Food Larissa Hendriks

Lekker een hapje eten met de feestdagen in Amsterdam

Met de feestdagen mag je extra genieten, toch? Wij vinden ieder moment van het jaar wel een reden om lekker uit eten te gaan, deze keer gingen we langs de gezelligste restaurantje om de feestdagen mee door te komen. Lekker eten, fijne sfeer, lieve mensen. 

Wij willen bij deze ook al onze lezers alvast fijne feestdagen en een heel gelukkig nieuw jaar wensen. Dat jullie net zo mogen genieten van BLVD als wij doen, ook in 2020.

Café-Restaurant Stork – Christmas Sto(r)cking

Petje af voor de kerstsfeer in dit unieke visrestaurant Stork op een bijzondere locatie in Amsterdam-Noord. Dineren hier tijdens de feestdagen is zeker een aanrader, niet alleen de kerstsfeer is volop aanwezig, ook op de menukaart staan feestelijke gerechten van fijne kwaliteit. Dagverse vis en heerlijke schelp- en schaaldiergerechten… Als visliefhebber zit je hier op je plek! Ten minste, als je tegen een beetje keuzestress kan. Gelukkig staat er snel een heerlijk wijntje voor je op tafel zodat je rustig kan twijfelen. Uiteindelijk hebben wij op aanraden van het personeel gekozen voor een klassiek plateau Fruits de Mer… Samen genieten, de echte kerstgedachte!

Aangezien we zeer tevreden waren over deze eerste keuze, vroegen we het personeel opnieuw om advies. Al snel kwamen drie nieuwe gerechten op tafel te staan: de vis van de dag, Corvina filet uit de oven (favoriet) en de coquilles. De coquilles verraste mij zeer! Een subtiel reepje pancetta om de coquille gewikkeld maakte dit gerecht heel smaakvol, had deze zo nog een keer kunnen bestellen. De corvina filet was voor ons beide de favoriet van de avond. Geserveerd met riso pasta, verse wakamé, tomaat en een overheerlijke dashisaus. Precies genoeg om ook weer samen van te genieten.

Na zo’n diner heb je wellicht niet heel veel plek meer over voor een dessert, maar een klein gaatje moet te vinden zijn voor de huisgemaakte chocolade truffel van Stork. Met een binnenkant van chocolade is dit een truffel waar de kerstman een ommetje voor zou maken. Heb je plek voor meer? Heb je tijd voor meer? Met een bereidingstijd van een kwartiertje heb jij de lekkerste warme chocolade fondant op tafel staan met framboos sorbet on the side. Tijdens de feestdagen tellen calorieën niet meer mee toch?

Op tweede kerstdag heeft het restaurant nog ruimte voor reserveringen, wees er snel bij en reserveer hier.

PARK Café-Restaurant – Spot jij de rendieren? 

Wanneer je richting PARK Café-Restaurant loopt, schitteren de lichtjes je al tegemoet. Deze fijne plek is een echte hide-away in het Oosterpark in Amsterdam, nog even en je ziet hier de rendieren van de kerstman grazen. Binnen kan je heerlijk zitten rondom de openhaard, maar ook het restaurant gedeelte is gezellig ingericht. De stoere houten bar, de marmeren eettafels en de fluweel zachte stoelen zijn maar een paar van de redenen die maken dat wij hier maar al te graag komen.

Wat wij het liefst doen bij PARK Café-Restaurant is dineren, o zo gezellig en o zo lekker! Hun menu biedt talloze lekkere gerechten en voor ieder wat wils. Van Wontons gevuld met gamba en kreeft, tot de avocado salade, de dun gesneden zeebaars (aanrader) en tartaar van rode, gele en witte biet! Bedenk het zo gek nog niet en het staat op de kaart. En natuurlijk is het allemaal om je vingers bij af te likken… Laat het de kerstman niet zien.

Voor ronde twee kozen wij er weer voor om de gedachte sharing is caring vast te houden. Wij gingen voor de cannelloni gevuld met pompoen en geitenkaas, de boterzachte kabeljauw met quinoa en natuurlijk de old but gold zalmmoot. Natuurlijk mag als extraatje de zoete aardappelfriet met truffelmayonaise als side dish niet op tafel ontbreken. Yum!

Na het hoofdgerecht een plekje maken voor het toetje is iets wat wij heel goed kunnen. Een cheesecake met mokka en een chocolade taart overslaan? No way! Onze favoriet was desalniettemin toch wel het warme wentelteefje met gezouten karamel en vanille ijs. Met een drankje in je handen erbij is dit de ideale plek om uren te tafelen!

 

Pizza Beppe – De perfecte pizza bestaat wel

De kerstman mag dan misschien fake news zijn, maar de allerlekkerste pizza van Amsterdam is een feit. Deze vind je bij Pizza Beppe. Het eerste pizzarestaurant van Nederland is die het exclusieve TGS-keurmerk (Traditioneel Gegarandeerde Specialiteit) van echte Napolitaanse pizza mag dragen. Wij zijn fan, iedereen die we meenemen wordt fan, jij wil deze pizza ook!

Met de feestdagen naar een pizzaria kan je ook prima feestelijk aankleden, door te kiezen voor een gezellig voorgerecht to share. En dit is dus precies wat wij deden, uiteraard met een heerlijk wijntje erbij. In dit restaurant zijn ze ook erg zorgvuldig met het uitkiezen van hun wijnen. Of je een goed glaasje voor je neus krijgt, hoef je dus niet over te twijfelen. En dat is wel wat we willen met de feestdagen natuurlijk.

Wat we ook belangrijk vinden deze dagen is een gezellig sfeertje. We kiezen niet zomaar opnieuw voor een restaurant en delen deze ook zeker niet zomaar in dit lijstje met onze lezers. Ook in dit restaurant hangt een lief, gezellig en positief sfeertje. Het personeel is super attent, de pizza bakkers maken er een gezellige avond van en staan midden in het restaurant de pizza’s te bakken. Hoe leuk is dat!

Je kan al raden wat wij voorgeschoteld kregen als hoofdgerecht: pizza natuurlijk! En dan hebben we twee aanraders voor jullie: de pizza ‘Tartufo‘ en de pizza ‘Vegan uno‘. Ook direct de aanraders van het restaurant zelf (hebben wij een goede smaak of wat?). Mocht je niet vegan zijn, dan is de vegan uno alsnog een heerlijke keuze, vooral wanneer je hier parmaham bij vraagt… Zie deze variant voor mij liggen op de foto hieronder (onderste pizza). Deze bestel ik opnieuw!

Nog een aanrader van ons én het restaurant zelf: de huisgemaakte tiramisu… Het perfecte dessert bij de feestdagen, met veel Italiaanse liefde voor je bereid.

Instock – Een échte kerstgedachte

Het restaurant Instock gaat voedselverspilling tegen! En dat vinden wij helemaal in de kerstgedachte. Daarom zeker een aanrader om tijdens de feestdagen te gaan dineren. Dit doen zij door te koken met producten die anders verspild zouden worden. Soms zijn producten gewoonweg niet ‘mooi genoeg’ om in de supermarkt te liggen. Zoals scheve wortels, misvormde paprika’s… Zonde om weg te gooien toch?! Instock weet er wel raad mee, respect voor het personeel om telkens weer heerlijke gerechten op tafel te zetten met de producten die zij binnen krijgen. Dat is pas echt kunnen koken.

Helemaal in sfeer serveert het restaurant op eerste en tweede kerstdag een heerlijk viergangendiner voor €35,50 – inclusief amuse en pre-dessert! Met een gezellig kerstboompje in het midden van het restaurant zit je hier helemaal goed. Over kerstboompjes gesproken, hierop is was onze amuse geïnspireerd:

 

Als je bij Instock eet, is het moeilijk voor te stellen wat voor proces eraan vooraf is gegaan. De ‘food rescue drivers’ zijn namelijk elke dag op pad om te zorgen dat onze koks aan de slag kunnen. Het streven is om in het restaurant voor 80 tot 100 procent gebruik te maken van producten die anders verspild zouden worden en dat lukt vrijwel altijd! Toen wij kwamen eten waren er bakken aan pastinaak binnen gekomen, een heerlijk pastinaak soepje dus als voorgerecht. Met een gemberschuim die het gerecht helemaal afmaakte, we hebben gesmuld!

En dan het hoofdgerecht: tonijnstukjes van de grill met courgette spaghetti en sesam! Wat een feestmaal! Al helemaal omdat ik zelf gek ben van tonijn, was dit echt het hoogtepuntje van de avond. Een heerlijke oosterse saus maakte het gerecht af. De stukjes tonijn mochten niet verkocht worden omdat deze niet aan eisen van de grootte voldeden. Nou, deze stukjes smaakten anders net zo lekker als een hele steak!

Regelmatig haalt Instock chocolade op van Tony’s Chocolonely; de voormalige buren op het Westergasterrein. Dit zijn dan bijvoorbeeld producten die over zijn (van Valentijnsdag of Sinterklaas) of een verkeerde verpakking hebben. Net Sinterklaas geweest, dus er was nog wat chocolade over. Heerlijke stukjes in een biet-chocolade-brownie… Doe mij nog maar eentje!

Waar ga jij heen deze feestdagen?