MENU

Extremadura, een hidden treasure in Spanje

Mexico: van de hoofdgod naar de zonnegod

januari 21, 2020 reageren (2) Views: 1464 Travel Larissa Hendriks

Mexico: eilandje hoppen, hop naar Isla Holbox

Een prachtig vakantie eilandje in Mexico; Isla Holbox. Een aanrader voor iedereen! We kwamen hier backpackers, maar ook vakantiegangers tegen. Lokale bewoners waren zo vriendelijk, we voelden ons hier direct welkom en op ons gemak.

Een vlucht vanuit Amsterdam met een overstap in Amerika bracht ons in 15 uurtjes op Mexicaanse grond. (Let op; met een overstap in Amerika heb je een ESTA nodig, anders mag je niet mee met de vlucht). Rond 23:00 kwamen we aan op vliegveld Cancun en konden hier direct onze huurauto ophalen die wij via Sunny Cars gereserveerd hadden.

Geen auto’s, geen stress

De huurauto in Mexico ophalen na aankomst verliep soepel, ondanks we pas laat in de avond geland waren. Direct stond er een shuttle busje klaar en bracht ons naar de garage waar we de auto op konden halen. Het komt veel voor dat je een kleine auto aanvraagt, maar dan bij Sunny Cars toch een upgrade krijgt. Zo kregen wij een dikke Volkswagen SUV mee! Dan ben je toch meer dan klaar voor een reis door Mexico?! Toch denk je altijd wel na over wat kan gebeuren onderweg, de heerlijke vrijheid van een huurauto brengt ook risico’s met zich mee. Gelukkig is een huurauto via Sunny Cars standaard optimaal verzekerd. Let dus op: je hoeft geen extra kosten te betalen bij het afhalen van jou auto, tenzij je een extra wil zoals bijvoorbeeld een losse GPS. Lekker helder dus, een all-inclusive prijs, geen verborgen kosten.

Nog een gevolg wat een huurauto met zich meebrengt: belasting op het milieu. Sunny Cars werkt samen met GreenSeat. Met de gegevens van je autohuurboeking kun je op www.greenseat.nl/sunny-cars heel eenvoudig de gemiddelde CO2 uitstoot van jouw huurauto berekenen en meteen ook compenseren! Zo geef jij huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie.

De eerste stop van onze route: Isla Holbox. Wil je hier voet aan land zetten, zal je toch echt afscheid moeten nemen van de auto, deze kan niet mee op de boot naar het eilandje.

Wil je jouw auto veilig zetten en met een goed gevoel oversteken met de boot zonder auto-zorgen? Dat kan bij Cirilos Car Parking in Chiquila. Na het parkeren in een met een hek afgesloten open garage wordt je in een paar minuten door een golfkarretje afgezet bij de opstapplaats van de boot. Na zo’n 20 minuten varen arriveer je dan vervolgens op Holbox! Met de backpack op de rug loop je met gemak over het eilandje naar je hostel, in ons geval: Mapache Hostel & Camping.

Direct in de vakantie-modus

Met een tranquillo vibe wordt je bij Mapache Hostel & Camping ontvangen. Precies wat je nodig hebt na zo’n lange reis, laat de vakantie maar beginnen! Kostbare spullen kan je opbergen in de kluis en overige spullen kan je prima met een gerust hart in jouw tentje of in het hostel achterlaten. Vanaf het hostel ben je in een paar minuten wandelen al op het strand. Als blonde hondjes moesten we eerst even het hele strand afwandelen om het perfecte plekje te vinden. Deze vonden we bij Capitan Capitan. Bij dit strandtentje hoef je (in tegenstelling tot de andere strandtentjes) niet te betalen voor je bedje, wanneer je een drankje of hapje besteld mag je de hele dag blijven hangen.

En zo werd dit onze go-to hangplek op Isla Holbox. De prijzen hier waren ook heel aangenaam. Een Sol kost ongeveer een anderhalve euro, dan bestellen we ook graag nog een rondje! Oh en ook de kokosnoten zijn heerlijk, goed ook om weer even te hydrateren. Wanneer je jouw kokosnoot leeggedronken hebt, kan je de ober vragen of hij het vruchtvlees eruit haalt. Deze serveert hij dan vervolgens op een overheerlijke manier met kruiden en limoen.

Kramperen was nog nooit zo aangenaam

Ons verblijf bij Mapache hostel & camping is heel aangenaam geweest. Al moet ik eerlijk toegeven, in een tentje slapen is niet helemaal mijn ding (lees: ik vind dit vreselijk en noem het ook wel “kramperen”). Op Mapache kijk zelfs ík heel goed terug. Met een nette wc en douche op een paar stappen afstand was het ook geen ellende als je ’s nachts naar de wc moest. Prima dus om een paar nachten te vertoeven, wij bleven hier 4 nachten.

Iedere ochtend staat er netjes eieren, broodjes, cornflakes, papaya fruit, melk, koffie en jamaica juice voor je klaar. Zelf bak je jouw eitjes precies zoals je ze hebben wilt, per persoon mag je er twee pakken. Een prima start van de dag! Mocht je opzoek zijn naar een tweede ontbijt of lekkere lunch, ga dan even langs PAINAPOL. Heerlijke smoothiebowls en juices voor een prima prijsje, een smoothiebowl is 5 euro, de helft van wat je in Amsterdam betaalt en je krijgt er nog meer voor terug in je bakje ook!

Italiaanse hoogstandjes op Holbox

Wil je een lekker Italiaans restaurantje ontdekken, zoek dan Casa Nostra even op. Het is niet makkelijk te vinden, RED Explorer vertelde ons over het restaurantje. Je moet bij een hotel een paar trappen omhoog, maar dan kom je wel ergens. Dit Italiaanse restaurantje wordt gerund door een Italiaanse gypsy, een onwijs vriendelijke vent die weet hoe hij koken moet. Wij kregen de spaghetti kreeft voorgeschoteld en dit is zeker een aanrader. Mocht je van toetjes houden, dan vind je hier ook het beste toetje van het eiland: de limoncello tiramisu.

 

Over Italiaans gesproken, ook La Pinsa is een aanrader op dit eiland. Hier vind je de allerlekkerste pizza’s van het eiland! Zo fan als ik ben van Pizza Beppe in Nederland, zo fan ben ik nu van La Pinsa in Mexico. Jammer dat deze niet om de hoek zit. De bodems zijn top, dus wat je ook besteld; genieten gegarandeerd. Als je hier de keukenprins Riccardo lief aankijkt, dan krijg je misschien zijn special voorgeschoteld die niet op de kaart staat: de pizza guacamole. Guacamole is trouwens niet zoals je gewend bent in Nederland, in Mexico is de guacamole duizend keer lekkerder.

Veel te doen, voor zo’n klein eilandje

Voor zo’n klein eilandje is er nog best veel te doen! Bij eb kan je over zandbanken wandelen bij Punta Mosquito. Een lekkere ochtendwandeling! Zorg er alleen wel voor dat je voor 12:00 terug bent, anders kan je zwemmend naar huis.

Naast wandelen over het eiland, kan je ook een fietsje huren. Deze huurden wij bij Mapache, precies zo’n rode als dat ik thuis heb staan. We fietsten naar de andere kant van het eiland: Playa Punta Cocos. Prachtig plekje, maar wees voorbereid om onderweg door de bossen lek geprikt te worden. Deet, deet en nog eens deet!

 

Vanaf het eiland kan je ook verschillende tours boeken. Wij probeerden de drie eilanden tour uit. Met een noodgang bracht de motorboot ons naar het eerste eilandje. Het plekje waar pelikanen aan het broeden waren, heel bijzonder om te zien. Een tweede stop bracht ons. De laatste stop heeft ons tot nu toe het dichtstbij de flamingo’s gebracht. Gedurende de tour sloeg de klok 17:00; een gelukkig nieuwjaar in Nederland! Daar moesten we even op proosten.

 

Wij hebben de klok, zij hebben de tijd

Heerlijk om op zo’n tranquillo eilandje het nieuwe jaar in te gaan. Met onwijs lieve mensen om ons heen en verrassend veel Nederlanders stonden we op straat met een biertje in ons hand, klaar om af te tellen. Echter, werd er niet afgeteld. Dit jaar geen: “3.., 2.., 1…” maar: “huh, het is op mijn horloge al 00:00! Gelukkig nieuwjaar!”. Alleen wij Nederlanders begonnen elkaar te zoenen, Mexicanen letten niet op de klok, zij hebben de tijd…