MENU

Mexico: Zoveel meer in Mérida (by day)

Elektrisch naar Italië, de groene roadtrip

februari 14, 2020 reageren (4) Views: 3524 Travel Larissa Hendriks

Mexico: Bacalar, de plek vol hidden treassures

Het is lastig te zeggen welk stadje in Yucatán mijn favoriete plekje is geweest, maar als ik moet kiezen dan zou ik Bacalar zeggen. Een betoverende lagune en verborgen prachtplekjes, het is niet lastig verliefd te worden hier…

Na zo’n 5 uur rijden ben je van Mérida in Bacalar. Dit is een nog relatief onontdekt paradijsje, waar wij zeker genoten hebben. Naast alle prachtige plekjes aan de betoverende lagune, hebben we ook genoten van het stadje waar je gezellig in de avond een hapje kan eten met een drankje erbij. Alles lekker op loopafstand.

Om te beginnen met het hoogtepunt

Wat Bacalar zo prachtig maakt is zonder twijfel de bijzondere lagune. Deze heeft door de verschillende dieptes een uitstraling van wel zeven verschillende kleuren blauw. Daarom wordt het ook wel de ‘Laguna 7 Colores’ genoemd.

 

Een aanrader hier is dus zeker om even het water op te gaan. Boek bijvoorbeeld een zeil- of catamarantrip bij BacalarSailing en bewonder de mooiste plekjes van de lagune.

Deze lagune staat in verbinding met alle cenotes in de omgeving, hier stroomt dus de wateren van wel 1.400 cenotes.

Er zijn nog wel meer bijzondere plekjes te ontdekken welke je vooral heel makkelijk kan bereiken met een huurauto. Denk aan: Los Rapidos, Las Cocalitos en Panto Ha. Los Rapidos kost wel 100 pesos om binnen te komen (ongeveer 5 euro). Hier kan je zelf een zak chips en een drankje mee naartoe nemen, of iets bestellen bij het restaurant. Panto Ha is goedkoper om binnen te komen, en ook een prachtig plekje. Hier heb je alleen geen bedjes liggen om je handdoekje op te gooien, maar dat maakt het plekje niet minder fijn!

Lekker eten, goed humeur

Iedere dag een ontbijtje of lunch bij Enamora, echt ons favoriete stulpje! Een chia pudding of omelet met verse smoothie in de ochtend, en de aanrader als lunch; het broodje kip met aansluitend een cappuccino met havermelk… Genieten! Echt even opladen hier.

Opzoek naar een gezellig restaurantje in de avond? Hier zijn ook genoeg plekjes om lekker even te vertoeven! Wil je lekker Mexicaans eten, dan is Mestizos echt de place to be. Van de guacamole krijgen we nooit genoeg, en hier vind je ook de beste grill gerechten van de stad. Oh, en je krijgt echt voldoende hier voor je geld, we hebben heerlijk uit kunnen buiken over nog een laatste biertje om de avond mee af te sluiten.

Ben je overtuigd?

Na het lezen van het artikel en zien van de foto’s ben je vast van plan om een bezoekje te brengen aan dit plekje. Als verblijf kan je een appartementje boeken bij Hotel & Suites Oasis; een heerlijk verblijf, met zwembad, op een toplocatie.

We konden hier ook makkelijk onze auto parkeren, wat ook inclusief is bij het verblijf. Perfect dus! Met de restaurantjes om de hoek is het ook makkelijk om iets to go te bestellen en lekker van te genieten met een biertje aan het zwembad. Kan iets nog beter klinken op deze koude dagen in Nederland?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Larissa Celine Hendriks (@larissa.hendriks) op