MENU

Bekijk het leven door de roze bril van Starbucks

Bar Rouge

Een chique avondje uitgaan bij Bar Rouge

juli 16, 2020 Reageren (1) Views: 3447 Food Larissa Hendriks

Dé hotspots voor jouw (1,5 meter) dates: BROOKS & BUNK!

Of je nu single in de corona crisis staat of met een liefje, daten is niet meer wat het geweest is. Gelukkig kunnen we nu in ieder geval wel weer gezellig uit eten, want of je nu begint met daten of al een aantal jaren bezig bent: gotta keep that sparkle alive!

In dit artikel delen we jou onze hotspots in deze corona tijd. Hier kan jij genieten van smaakvolle gerechten en een heerlijk wijntje samen met jouw date. Beide plekjes wekte meteen de reactie op: dit is ook een perfecte spot voor een date! Stuk voor stuk pareltjes die jij op je lijstje moet hebben staan.

BROOKS Amsterdam

Schuif aan in Oud-Zuid, laat je verrassen, geniet met volle teugen en kom vooral eens terug. Het maakt niet uit wat je besteld, een smaakexplosie zal je positief verrassen. Deze chef koks weten hoe zij gerechten samen moeten stellen, en die passie kan je niet alleen proeven maar ook zien aan hoe deze geserveerd worden. Bijna zonde om op te eten, een genot voor het oog en voor de maag. Die bloemetjes als extra touch geven ook net even die extra touch aan je date, zoals een leuk bosje bloemen altijd doet.

Bij ons op tafel

Allereerst kregen we de geroosterde bloemkool. Klinkt misschien niet heel spectaculair, maar zo smaakte het zeker wel. Met beurre noisette (hazelnootboter), een Indiase curry crumble en sausje van Friese nagelkaas en meer, zal jij bijna de restjes van het bord likken als jouw date niet tegenover je zou zitten. Vervolgens begonnen we aan de paprika pulpo met parel couscous, yoghurt, citroenbalsem, hibiscus en zwarte knoflook. Niks meer aan doen, gewoon genieten. En dan na dit momentje stilte elkaar aankijken en je afvragen of jullie echt het prachtplaatje van de steak tartaar gaan vernielen. Jazeker, want deze smaakexplosie van piccalilly, kappertjes, een crème van eigeel, gerookte olie en chili peper wil jij niet missen.

A piece of cake

Als dessert kan je kiezen tussen de verschillende bereidingen van appel of een stukje taart die huisgemaakt is door Maureen. Wij gingen voor de taart en hadden daar zeker geen spijt van. Zeker een stuk om voor terug te komen, heerlijk met een bakje koffie ernaast. Kan nu de smaak wel omschrijven voor je, maar zoiets moet je zelf gewoon proeven. De liefde in alle gerechten zorgen letterlijk voor liefde op tafel, nu nog tussen jou en je date!

Twee gangen per persoon is ruim voldoende voor twee personen. Als je graag wil sharen (waarvoor je ieder twee bordjes krijgt, mocht je wel een eerste date hebben met iemand), dan raden we je aan om net als ons 3 hoofdgerechten te kiezen en 1 nagerecht. Tweegangen is per persoon 21,50 euro. Mocht je hier willen genieten van één gerechtje per persoon, dan kan dat ook zeker! De gerechtjes zijn 9 tot 12 euro per stuk.

BUNK Amsterdam

Steek met het pontje over naar Noord, vind een mooi plekje en laat je verwennen. In dit restaurant is de ervaring net even anders, op een andere manier net zo’n pareltje. Hier kan je kiezen tussen verschillende voor-, hoofd- en nagerechten. Bestel een van de fantastische wijnen en begin de avond al magisch door de ruimte om je heen te bewonderen. Overal prachtige bloemen, verrassende decoraties en een gezellige sfeer waarin zowel jij als jouw date zich snel genoeg op het gemak voelt.

Bij ons op tafel

Wanneer je denkt sushi te kennen, heb je de sushi bij BUNK nog niet uitgeprobeerd. Deze variant van sushi heeft ons zo verrast! Non-rolled kwam deze op de tafel, met bereidingen van wasabi, zeewier, soja, radijs, yuzu, verse zalm, sesam en sushirijst bepaal jij zelf hoeveel van welk ingrediënt jij op jouw vork neemt. Top! En terwijl je nog aan het nagenieten bent van dit sprekende voorgerecht, komt het hoofdgerecht op tafel waarvan nu alweer het water in mijn mond begint te lopen: de masala. Gekonfijte boerderij-kip met kousenband, bloemkool, gevulde roti, peterselie en een jus van masala… Dit is prefect voor een date. Zo simpel en herkenbaar, als je van roti houdt weet je gewoon zeker dat je dit lekker vind. En dan wordt het opgediend als een waar plaatje in een ster restaurant, beter kan je dat toch niet krijgen?!

Send love to the kitchen

Bij BUNK stuur je gratis jouw liefde voor de gerechten naar de keuken. Vergeet dit niet, dan sturen zij jou veel liefde terug in het gerecht van de liefde: het dessert. Wij kunnen jullie de Snickers aanraden, overheerlijk pinda-ijs, chocolade schotsen, salty caramel en nougatine. Geniet met jouw date van een guilty pleasure als deze, wie weet wordt jij wel zijn of haar volgende guilty pleasure…

Waar zit jij van de week? En nog een belangrijkere vraag: wie neem je mee?..