MENU

Een Zat & Krokant (met 100% geil weer) bij...

Dans mee op de picknicktafels van Meneer Nieges met...

augustus 1, 2020 Reageren (1) Views: 2166 Events Larissa Hendriks

Vunzige Deuntjes goes slow wine

We hebben ze stuk voor stuk voorbij zien komen: een streep door alle heerlijke zomerfestivals waar we zo lang naar hebben uitgekeken. Maar eindelijk mogen we weer! Drankjes, dineren en deuntjes op het terras: do we need to say more?

Shout out naar de creatieve festival organisatoren onder ons die iets ‘coronaproofs’ hebben weten te verzinnen: it’s sit down festival time! Met een zonnetje op je bol, fijne deuntjes en all your loved ones around lekker genieten van een high tea (ofwel slow wine), BBQ of borrel met snacks. Is toch heerlijk?

Vunzige deuntjes paradise

In het weekend van 18 en 19 juli was het dan voor het eerst zo ver: de beeldige binnenplaats van Lofi in Amsterdam omgebouwd tot Vunzig paradijs! Het lekkere weer was aanwezig, Bizzey on stage en je tafel vol met eten. Do we want more? Drankjes natuurlijk! No worries, de cocktails vlogen je om te oren. Dat ze op waren voordat we het wisten, spreekt voor zich.

Ook de kwaliteiten van de MC mogen benoemd worden! Hij bracht de juiste vibe erin en liet de heupen al goed warmdraaien.

Bizzey off stage

Niemand die beter kan entertainen dan Bizzey natuurlijk. Of je al zijn liedjes even uit je hoofd wil leren, want mee blèren is een must. Niet alleen de stembanden draaien overuren op dit festival, that body needs to work too! Heupen los en doe je dansjes. Een sitdown danscontest (show Bizzey what you got) kon niet ontbreken. Ga jij ook laag, laag, laag of doe je netjes maar je dans is vies?

Een sit down festival als deze brengen een hoop pluspunten met zich mee! Met de allergrootste: Bizzey liep gewoon lekker rond door het publiek. Een veel intiemere avond met jouw favoriete artiest! Zo staat Bizzey ineens op je tafel of stoel te swingen (of met jou als je mazzel hebt). Daarnaast is het fijn dat je al je spullen kwijt kan bij de tafel. Wil je een jasje mee? Prima. Wil je jouw drankje even neerzetten om je moves te showen? Prima. Alles is prima te doen! Een ander dik pluspunt aan dit festival? Dat waren de (drank)spelletjes die nog gespeeld konden worden voordat Bizzey zijn gouden plaatjes zong.

Slow winen

Een high tea om u tegen te zeggen: mimosa, mini sandwiches met tonijn, gerookte kip, geitenkaas & honing en mozarella & pesto, vega mini quiches en zo veel lekker zoets dat je door die sugar rush nog lekkerder gaat dansen. Denk aan red velvet cake, bananenbrood, cheesecake, scones met huisgemaakte jam en room (yum!), blondie & brownie, cupcakes en old fashion cookies. Deze high tea was de kers op de taart tijdens dit heerlijke vunzige slow wine festival.

Wees niet getreurd als je last hebt van allergieën, intoleranties of als je vegan bent! Ook hiervoor was er genoeg lekkers. Denk aan een kikkererwten mixje met avocado, rode ui, koriander en een pitabroodje om te dippen. Om het af te maken een heerlijk gerechtje met gemarineerde geroosterde bloemkool op eigen gemaakte hummus. Voortreffelijk hoor!

Oftewel, lieve festival and food lovers: kom genieten, het mag weer! Dit festival tilt, net als een goede wine, het geheel naar een next level! Dus neem die zonnebril mee, trek je beste festivaloutfit aan en work that booty!