MENU
Bar Rouge

Een chique avondje uitgaan bij Bar Rouge

TIWYA, de nieuwe hotspot van 010

augustus 22, 2020 Reageren (1) Views: 3223 Food Larissa Hendriks

We zeggen geen ‘nee’ tegen NENI

“Love at first bite”, NENI heeft hier wat ons betreft geen woord over gelogen. Na het eerste bezoek volgde al gauw een tweede, derde, vierde… We schuiven hier nog altijd graag aan, omdat het eten keer op keer verrukkelijk is. Voor wie ook buiten wil genieten van een heerlijke cocktail en de Mediteriaanse mezzes hebben we nu goed nieuws! Ook bij NENI kan je nu genieten op een vrolijk terras. 

Bij NENI Amsterdam geniet je samen. Met verschillende gerechten op tafel kan iedereen proeven en genieten van pure smaken met de verse ingrediënten uit de keuken. Wij zijn er weg van, zelf als we eigenlijk vol zitten, smaken de gerechten naar meer. Gelukkig kan je hier lekker lang tafelen, no rush!

Neem plaats en geniet

Op een mooie dag kan je hier ook prima plaatsnemen voor een borrel. Denk aan heerlijke cocktails maar ook een mega uitgebreide wijnkaart. Er is in ieder geval ruim genoeg keuze. Toch denken we dat je het niet zal houden bij een borrel, want als je hier toch aanschuift, kan je net zo goed een paar mezzes erbij bestellen. Hier weggaan zonder is als shoppen zonder slagen!

PS: De Aperol Spritz hier is niet zoals je gewend bent, deze is namelijk veel lekkerder!

Eerbetoon aan Citroen

Waar nu NENI te vinden is, vond je vroeger de Citroën garage. De bar die zich in het restaurant bevindt, ‘Lemonman’, is een eerbetoon aan de vader van de oprichter van Citroën: Roelof Citroen. Deze Amsterdamse familie was fruithandelaar in dit deel van de stad en Roelof kreeg de bijnaam “de limoenman”. En zo ontstond het concept om aan zoveel mogelijk op de kaart een citrus tintje te geven. Zowel aan de gerechten, als aan de cocktails. Heerlijk, vooral in deze warme zomermaanden!

Zo kregen wij bijvoorbeeld een linzen salade met ook kleine stukjes citroen er doorheen, verrukkelijk! Daarnaast werden we verwend met een zeebaarsfilet, wederom met een aanwezigheid van citrus, geroosterde aubergine en by far my fave: Sabich. Don’t ask, just try.

Oh en niet te vergeten, een unieke favoriet: Nuriel’s falafel. Uniek, omdat er popcorn in de falafelballetjes zit. Of dit het geheime ingrediënt is weten we niet, maar lekkerder heb ik mijn falafel niet elders gekregen. Vooral de saus die erbij geserveerd wordt is het waar je vingers bij af te likken.

Wij blijven langskomen

Het blijft een van mijn favoriete restaurants in Amsterdam. NENI veroverde niet alleen mijn hart vanwege de overheerlijke gerechten, ook de sfeer hier is warm en gezellig. Samen tafelen zonder een blik te werpen op de tijd. Pas op, want straks zit je hier zo 6,5 uur aan tafel. En ja, ik spreek uit ervaring.

Zie ik je op het terras?