MENU

Dit verhaal moet je op straat in Nijmegen gelezen...

Boks het lekker van je af!

november 23, 2020 reageren (6) Views: 8349 Life, Travel Larissa Hendriks

0% kans op regen op de camping Outside Inn te Amsterdam

Het is nét alsof je op de camping staat. Hier heb je alleen geen kans op regen, loopt niet met een rolletje toiletpapier naar de toiletten en eet je geen knakworstjes uit blik. Kamperen op de camping Outside Inn is kamperen op een heel ander niveau. En dat in onze eigen stad: Amsterdam.

Jaren geleden kwam Willem Megens, de eigenaar en oprichter van Outside Inn, op het idee een camping binnenshuis te starten. Na jaren vechten voor vergunningen en leningen is het hem nu eindelijk gelukt: een loods met verschillende strandhuisjes, sta caravans en zelfs een pipowagen.

Gezelligheid van de camping, comfort van een hotel

Zelf ben ik niet zo dol op kamperen, ik noem het dan ook eigenlijk; kramperen. Wel snap ik dat mensen er dol op zijn. De gezelligheid van de medekampeerders en samen nog even voor de caravan een laatste wijntje doen… Outside Inn is de perfecte kampeerplek voor mensen met dezelfde luxeproblemen als ik.

Als kampeerder bij Outside Inn ervaar je het comfort van een hotel én geniet je van de gezelligheid van de camping. Met één trap naar beneden kom je bij de douches en de toiletten. Netjes, schoon en met wc papier! Een handdoek om je mee af te drogen ligt trouwens ook netjes klaar op het bed waarin je de nacht doorbrengt, een heerlijk bed overigens. Totaal niet te vergelijken met een luchtbedje of de slaapbank wat normaal gesproken jouw gewicht draagt gedurende de nacht op de camping.

Ook in de winter kamperen met deze vloerverwarming

Denk niet dat je in je zomerjurkje op de strandstoeltjes kan gaan zitten nu bij Outside Inn, het blijft winter, ook binnen. Met een lekkere trui zit je heerlijk nog tot in de laatste uurtjes ‘buiten’ voor de caravans te genieten van een drankje. De vloerverwarming zorgt ervoor dat je ’s nachts niet loopt te bibberen en in de ochtend in je pyjama naar de toiletten en douches kan wandelen.

Corona maatregelen worden hier ook serieus genomen. Na 20:00 mag je alleen nog zelf meegebrachte alcoholhoudende dranken drinken, dit wordt niet meer geschonken. De loods wordt geventileerd met een uiterst top luchtzuiveringssysteem op het dak. Tafeltjes staan ruime meters uit elkaar vandaan. Kortom, er is overal aan gedacht.

Pak je een dinertje mee?

Vooral nu de restaurants gesloten zijn, is het een aanrader om hier op de camping te komen dineren. Je bent nog nooit zo verwend aan het picknick tafeltje voor je caravan, dit is een driegangendiner waar je zeker flink van zal genieten. Zelf mag je van tevoren doorgeven wat jouw keuze is tussen vier verschillende voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten.

Vooraf staat er al een broodje klaar met een lekkere zelfgemaakte spread door de chef. Dat beloofde veel goeds voor het driegangendiner. Wanneer het eerste wijntje ingeschonken was kwam de eerste gang al op tafel, we kozen als voorgerecht voor de carpaccio.

Wat is het toch heerlijk om weer lekker bediend te worden en te genieten van specialiteiten van een echte chef in plaats van je huisgenootje (die ook redelijk kan koken, maar toch is het anders). Na gesmuld te hebben van de carpaccio werden de wijnglazen weer bijgeschonken en konden we starten met het hoofdgerecht: de varkenshaas.

Nog voor 20:00 werden de wijnglazen nog een keer bijgeschonken zodat we nog konden genieten van het wijntje bij het dessert. De wijn waren we al snel vergeten want wat was dit dessert ontzettend lekker… De chocolade lava cake was echt zonder twijfel de winnaar van de avond, maar de tiramisu mocht er ook zeker zijn. Een top dinertje!

Voor 89,95 euro per persoon ben jij al voorzien van een bijzonder slaapplekje op de camping, een heerlijk driegangendiner én een ontbijtje naar keuze.

X

Larissa