MENU

Rick van het Meer valt niet in een trend...

Polette voor de planeet, een nieuwe duurzame collectie brillen

december 1, 2020 reageren (3) Views: 3147 Fashion Larissa Hendriks

Breitling lanceert Nederlandse vrouwen squad!

Breitling, we kennen het horloge merk wel. Sinds 1884 heeft Breitling een wereldwijde populairiteit opgebouwd. Nu presenteert het merk met trots de eerste drie Nederlandse vrouwelijke ambassadeurs. Deze spotlight squad bestaat uit: Igone de Jong, Hanna Verboom en Yootha Wong-Loi-Sing. 

Wie zijn de vrouwen?

Deze vrouwen zijn zelfbewust, actief en stijlvol, excelleren in hun vak en voldoen aan geen enkele stereotypering. Dat zijn toch zeker de vrouwen van de toekomst! Hier nemen we graag een voorbeeld aan. Hun talent en doorzettingsvermogen heeft hen gebracht tot een buitencategorie die verder gaat dan sterrenstatus. Deze drie vrouwen schitteren niet alleen op het witte doek en het podium, maar hopen door middel van hun eigen levenservaringen anderen te inspireren.

Over Igone de Jong: deze vrouw is opgeleid aan de Nationale Balletacademie in Amsterdam en The Royal Ballet School in Londen. Vervolgens promoveert zij op haar 24ste al tot eerste soliste. Vertrouwen, doorzettingsvermogen en optimisme zijn haar kernwaarden. Zelfs toen ze op haar twaalfde verkeerd terecht kwam met als risico nooit meer te kunnen dansen heeft zij haar droom niet opgegeven. Wat volgde was een indrukwekkende carrière, die dankzij haar unieke manier van beweging volle zalen en staande ovaties teweegbrachten.

“Tijd is voor mij in het moment zijn: eerlijk, oprecht. Net zo lang trainen en oefenen totdat mijn coördinatie en timing kloppen – één zijn. Dan word je gewichtloos, alsof de tijd stil staat. Momenten die alles waard maken.”
Igone de Jong

Over Hanna Verboom: deze vrouw is naast actrice en filmmaker ook sociaal ondernemer. Zo is Hanna oprichter van Get It Done (2007), een organisatie die mensen inspireert en activeert zich voor anderen in te zetten. Eind 2014 richtte zij Cinetree op, een on demand filmplatform dat elke maand samen met experts een selectie maakt aan inspirerende films en documentaires. Naast haar eigen ondernemingen zet Hanna zich in voor lokale, duurzame merken en sociale initiatieven. Big dreams, small steps, dit is haar ondernemers mantra.

“Tijd is alles, het is het enige wat we niet kunnen vasthouden. Het is het enige wat we niet kunnen controleren of kopen. Daarom kies ik er bewust voor alleen maar dingen te doen waar ik echt in geloof.”
Hanna Verboom

Over Yootha Wong-Loi-Sing: deze vrouw is een actrice en zangeres. Ze speelde een hoofdrol in LOVE IS_, een serie voor het Oprah Winfrey Network, en in REALLY LOVE, waarvoor ze een prestigieuze acteerprijs ontving op het Amerikaanse festival SXSW. Groei is de grote motivator in haar leven. Tijdens het filmen van de hoofdrol in ‘Hoe duur was de suiker’, ontstond een indrukwekkende tijd waarin zij haar grote talent kon inzetten en leerde hoe belangrijk het vergaren van kennis was. Ze ontving voor deze rol een nominatie voor een Gouden Kalf.

“Tijd is voor mij overgave, me van mijn meest kwetsbare kant laten zien. Tijd is eindeloos en kent geen begin en geen eind. Het gaat erom hoeveel je ergens van hebt genoten, met je hart, het meest zuivere kompas.”
Yoohtha Wong-Loi-Sing

Breitling verbindt deze vrouwen graag aan haar merk. Ze komen op voor hun overtuigingen en voor kwesties die hen naus aan het hart gaan. Pioniers binnen hun vakgebied, gedreven, grensverleggend, elegant en krachtig. Zoals de horloges ook doen overkomen. En dan deze keer met een vleugje “Hollandse nuchterheid”. Om het cirkeltje rond te maken.

Wat gaan deze vrouwen doen?

Op 29 oktober zullen deze drie vrouwen de handen ineenslaan om de lancering van de nieuwe Chronomat dames collectie te vieren! Breitling en haar Spotlight Squad willen daarmee hun talenten, toewijding aan vooruitgang en de betekenis van tijd samen tot leven brengen. Breitling heeft haar nieuwste collectie van Chronomats 36 en 32 net zo veelzijdig gemaakt als de Spotlight Squad. Deze eerste Breitling Chronomat voor vrouwen is geschikt voor iedere gelegenheid. Een toekomstgericht uurwerk, oorspronkelijk uit de jaren 80, gewijd aan de moderne vrouw van vandaag die attitudes veranderen en stereotypes uitdagen. Het horloge symboliseert competentie en moeiteloze stijl.

“Embracing inclusivity, diversity and changing perception”
– Breitling