MENU

Breitling lanceert Nederlandse vrouwen squad!

Zo combineer je cowboylaarzen creatief!

december 4, 2020 reageren (4) Views: 3372 Fashion Larissa Hendriks

Polette voor de planeet, een nieuwe duurzame collectie brillen

Polette, de naam zegt je vast iets. Het is het online brillenmerk met ook een vestiging in Amsterdam waar je een oogmeting kan laten doen. Duurzaamheid heeft altijd al de topptioriteit gehad en nu lanceert het merk een nieuwe duurzame collectie van gerecycled- en eco-acetaat. Schitter de feestdagen in met deze prachtige en duurzame collectie!

Als het produceren van een bril minder dan €10,- kost, waarom zou je dan €400,- betalen? Zo denkt Polette en zo denken wij ook. In tegenstelling tot traditionele opticiens is polette een revolutie in de optiekwereld door volledige transparantie te geven. Alle brillenglazen van Polette zijn geproduceerd in hun eigen laboratoria en zijn krasbestendig, ontspiegeld en beschermd tegen UV400. 

Pas ‘m in de showroom, bestel ‘m online

Ben jij benieuwd naar de nieuwe collectie? Deze kan je vinden op de website van Polette. Wil je eerst zien of een van de brillen uit de collectie bij je staat? Dan kan je online virtueel passen of langsgaan bij de showroom, hier kan je ook je ogen op laten meten, mocht dat weer nodig zijn! Volledig corona-proof loop je langs alle brillen en kijkt welke het best bij je past. Vervolgens kan je deze dan online bestellen en zelfs op pupilhoogte af laten stellen! Een fantastische service voor een prima prijs. Vanaf €5 voor het montuur en €10 voor de glazen. Het is tijd om jezelf een plezier te doen!

Eco-acetaat: de start van een revolutie

Het online brillenmerk heeft altijd gewerkt om de impact op het milieu te minimaliseren. Dankzij de gepersonaliseerde en op aanvraag gemaakte producten en het principe dat er geen voorraad wordt aangehouden in de showrooms dragen bij aan een betere wereld. Nu gaat Polette nog een stap verder, met de introductie van een nieuwe duurzame collectie gemaakt van gerecycled- en eco-acetaat.

De eco-acetaat glazen zijn gemaakt van plantenzaden en hebben een biologische basis van 61%. Daarnaast bevatten de monturen minder dan 1% ftalaat / DEP, dit zijn schadelijke weekmakers die normaal gesproken worden gebruikt bij de productie van een bril. Daarnaast heeft intern onderzoek aangetoond dat de eco-acetaat collectie van polette na 150 dagen voor 60% biologisch afbreekbaar is. De tests om dit resultaat nog verder te verbeteren zijn nog gaande.

Gerecycled acetaat: de duurzaamheidskringloop

Binnen Polette zet het team zich in om het afval van concept tot product tot een minimum te beperken en zoveel mogelijk eigen middelen te hergebruiken. Om die reden worden de restanten, defecte en vervormde materialen gerecycled om zo nieuwe brillen te kunnen maken. Tegen het einde van 2021 zal 100% van de acetaatcollectie van Polette bestaan uit duurzame materialen.

Flaneren met de feestdagen? Bestel dan vandaag nog jouw duurzame bril op Polette.com!