MENU

Shop duurzaam jouw kerstboom dit jaar met gratis bezorging!

HOKA FLY voor iedere training thuis en straks weer...

december 21, 2020 reageren (0) Views: 1523 Life Larissa Hendriks

Aan de kersttafel 2020! – Drankjes editie

Aan de kersttafel! Wat zetten we op tafel dit jaar? Met zo’n lockdown Kerst als deze is het des te belangrijker om de sfeer thuis aan de kersttafel nét even beter te maken dan voorgaande jaren. Hoe doen we dat? Natuurlijk, met alcohol. Want alles wordt beter met een goed drankje. 

In dit artikel delen we wat lekkere drankjes, recepten en tips voor op jouw kersttafel in dit vreemde en sombere jaar. Zorg dat je de drank voor 20:00 in huis hebt!

Bubble Punch tijdens de Kerst

De Punch is weer helemaal terug van weggeweest! Nu we meer tijd besteden thuis, hoort er natuurlijk het enige cocktail geshake bij, jingle jingle met die shaker! Shake up the happiness! Met de nieuwe Punch recepten van Martini kan je niet de mist in gaan. Vanuit de 19de eeuw, waar de Punch werd gemaakt tijdens de Kerstdagen, is de Punch steeds populairder geworden. Tijd om deze opnieuw in de spotlight te zetten op jouw kersttafel dit jaar. Zo’n zogenoemde punch bowl brengt iedereen even iets meer bij elkaar, al drinken we natuurlijk allemaal netjes op anderhalve meter uit ons eigen glas… We delen hieronder een feestelijk, X-Mas themed, receptje met je:
Ingrediënten
35 cl Bombay Bramble gin
35 cl thee van rode vruchten
70 cl appel-kersensap
70 cl ginger ale
Basilicumblaadjes
Blauwe bessen
AardbeienShakewijzer
Meng Bombay Bramble, de thee, het appel-kersensap en ginger ale in een pot of kom. Vul een punch bowl met ijsblokjes en het fruit (in schijfjes of blokjes). Voeg vervolgens de drankenmix toe, enkele blaadjes basilicum en roer voorzichtig om.

Talisker Whisky met oud & nieuw

Geen nieuwjaarsduik dit jaar, maar je kan wel een duik nemen in deze Whisky van Talisker in samenwerking met Parley. Dit partnership ondersteunt de missie van Parley om meer bewustzijn te creëren voor zowel de schoonheid als de kwetsbaarheid van onze oceanen. Samen beloven de organisaties te werken aan herstel, behoud en bescherming van de oceanen, waarbij ze toekomstige generaties in gedachten houden.

De focus van de samenwerking ligt in eerste instantie op projecten die bescherming bieden aan wier-bebossing langs de kust van Schotland; thuisbasis van Talisker. Maar uiteindelijk zullen de partners, zowel lokaal als wereldwijd, samenwerken om behoud van beschermde onderwatergebieden en -reservaten mogelijk te maken. Toch een hele mooie gedachte om op tafel te zetten tijdens Kerst!

“Als je ziet hoe snel het leven in zee achteruitgaat en als je ziet hoe de omgeving – die ervoor zorgt dat wij mensen überhaupt bestaan – uit balans is, is er maar één simpele conclusie te trekken: het in onmogelijk om te leven op een planeet met een dode zee. Samenwerken met de natuur is de enige manier voor ons mensen om te overleven. We zijn dan ook erg enthousiast over onze samenwerking met Talisker; een merk met zee in het bloed. Samen gaan we de onderwaterbegroeiing ontdekken, onderzoeken en beschermen; de begroeiing die het onderwaterleven beschermt, die erosie van de kustlijnen tegengaat en die ons helpt om klimaatverandering tegen te gaan door koolstofemissies op te vangen. Voor de zee, het klimaat en het leven.”
Cyril Gutsch, Founder & CEO, Parley for the Oceans

Ceder’s crisp voor de rest van (dry) januari

Dry january is dit jaar een stuk makkelijker. De bars en cafés zijn gesloten tot in ieder geval over de helft van de maand, daar kan je in ieder geval de mist niet in gaan. Toch heb je ook thuis wel eens een etentje of een borrel, en dan kan het misschien wel moeilijk zijn om een cocktail over te slaan… Om het dit jaar nóg makkelijker te maken komt Ceder om de hoek kijken. De alt-gin uit Zuid-Afrika is het perfecte ingrediënt voor een scala aan hemelse cocktails. Bartender skills of niet, deze kan jij sowieso maken!

CEDER’S CRISP AND TONIC; THE CLASSIC
Ceder’s Crisp & Tonic is dé gin klassieker. Aan jou enkel de taak om deze af te toppen met je favoriete garnering. Ga voor komkommer en munt als je de klassieke, frisse smaak wilt. Maar probeer ook eens granaatappel met basilicum, rozemarijn met zware peper of vlierbloesem met limoen. Serveer de cocktail in een glas met veel ijs. 

Ingrediënten 
– 50ml Ceder’s Crisp
– 150ml Premiun Tonic 

 

Ceder’s Crisp heeft een consumentenadviesprijs van €20,99 (50cl) en is  verkrijgbaar in de winkels en online bij Gall & Gall en DirckIII.