MENU

Steel de show met AriZona Adidas sneakers met jouw...

Vier het 10-jarig jubileum mee van polette met de...

juni 25, 2021 reageren (2) Views: 3852 Fashion Larissa Hendriks

Back to the Bamboo Basics

Als je erover nadenkt, is de huid vaker wel dan niet in contact met onze kleding. Daarom is het ook niet gek als we ons comfortabel in onze kleding willen voelen. Heb jij al eens nagedacht over jouw kleding? Bamboo Basics denkt hier wel overna!

Met het gebruik van de grondstof bamboe streeft Bamboo Basics naar een duurzamere wereld. Het gebruik van bamboe textiel is namelijk waterbesparend, bamboe heeft voldoende aan natuurlijke regenval en zorgt voor minder verdamping. In vergelijking met traditionele textielsoorten is de productie van bamboe textiel wel 80% minder belastend voor het milieu. 

Voordelen voor jou

Zowel voor het milieu maar ook voor jou brengt bamboe in kleding voordelen met zich mee. Laten we beginnen met de voordelen voor jou. Het is zijdezacht, wat als comfortabel aanvoelt op de huid. Zit je wel eens aan je shirt of broek te trekken? Of zit je boxer niet lekker? Bamboe zit als gegoten, het heeft zelfs dezelfde eigenschappen als kasjmier! Loop jij ineens als een luxe poes in het rond.

Daarnaast is bamboe hypoallergeen, als je een gevoelige huid hebt of last van allergieën dan is bamboe onderkleding heel erg fijn om te dragen. En de bamboe kleding zorgt voor thermo comfort en UV-bescherming, dit houdt in dat bamboe verkoelend werkt in de zomer! Precies wat we nodig hebben deze zomer dus. 98% van de schadelijke UV-straling wordt daarbij ook nog eens gefilterd. Top spul dus.

Voordelen voor het milieu

Laten we het eens zijn, het milieu is ook belangrijk. Gelukkig denkt Bamboo Basics daar ook overna. Bamboe is het snelst groeiende gewas dat overal kan groeien en geen kunstmatige bewatering nodig heeft. Ook heeft het geen pesticides of insecticiden nodig, in tegenstelling tot andere textielsoorten zoals katoen. Nog een pluspunt is dat bamboe 35% meer CO2 opneemt dan andere planten en 10x meer oogst dan katoen!

Ben jij al bamboe-fan?