MENU

De influ-spots van Ibiza

De lekkerste vegan street food thuisbezorgd!

oktober 17, 2021 reageren (0) Views: 5259 Food Larissa Hendriks

Als een vis in Amsterdam

Als je dan zin hebt in vis, laat het dan een goede vis zijn. In Amsterdam kan je op iedere hoek een hapje eten, maar wij gingen voor jullie opzoek naar de vis-hotspots! 

Wist je dat bijvoorbeeld inktvis ook een superfood is? In inktvis zit vitamine B12, een vitamine die je niet wil missen omdat een tekort op den duur kan leiden tot hart- en vaatziekten. Ook bevat het visje nog meer gezonds: het aminozuur glycine en het antioxidant selenium.

Nu een nieuw menu bij NENI

Dichtbij het Olympisch Stadion in Amsterdam zit het restaurant NENI. Het restaurant heeft een nieuw menu gelanceerd dat nog steeds gepaard gaat met de specialiteit van het huis. Gelukkig, want dan kan het alleen maar beter worden. We waren al groot fan!

NENI is internationaal bekend en heeft restaurants in Frankrijk, Duitsland, Spanje, Zwitserland en Oostenrijk. NENI Amsterdam kent een mediterrane sfeer waardoor het eten met elkaar wordt gedeeld.

NENI Amsterdam bevindt zich in een voormalige Citroëngarage aan het Stadionplein in Amsterdam, dat is echt een steenworp (of kogelstoot) van het Olympische Stadion vandaan. In het midden van het restaurant is er een grote open keuken geplaatst. Je hebt dus uitzicht op de houtskoolgestookte robata-grill en de koepeloven die wordt gebruikt voor speciale vis- en groentebereidingen.

Citroën zie je nog steeds terug

Door de voormalige Citroëngarage heeft het restaurant ervoor gekozen citroen smaken te verwerken in de gerechten en frisse cocktails. Geen zorgen, de gerechten en cocktails zijn niet zuur, maar smaken juist heerlijk! Want koken kunnen ze wel.

Het verse zuurdesembrood komt uit de eigen bakkerij, net als de pita. En daar begint de avond al mee. Gedurende de avond komt er hier en daar weer een gerecht op tafel, iedereen deelt de smaken met elkaar. Samen ga je van smaakexplosie naar smaakexplosie en kan je lekker met elkaar kletsen en genieten. Een top avond, kan je wel zeggen. Samen delen, samen genieten.

Hup op je fietsjé, naar Sjefietshé.

De naam van het restaurant zegt het al; hier haal je de lekkerste ceviche van Amsterdam. Het is de eerste en enige cevicheria van Amsterdam, en dat nemen ze vrij serieus. Daarom staan er wel vier verschillende variaties van dit heerlijke gerecht op de kaart. Onze favoriet: de Mixto, van dorade, pulpo, leche de tigre, mango, zoete aardappel, rode ui, chulpe mais & koriander (voor wie wél gek is op koriander, zoals wij).

Oh en neem ook zeker een kijkje in de cocktail kaart. Je zit ten slotte lekker midden in de pijp te genieten van deze gerechten, dus dan is een goede cocktail ook wel op z’n plek.

 

Maar deze cevicheria heeft nog meer om voor aan te schuiven. Desembrood met Sjefietshe boter klinkt misschien heel ‘normaal’, totdat je deze boter probeert. Magie. Net als trouwens de overige visgerechten op de kaart. Een super malse zalm tataki gevolgd door een gebakken kabeljauw en (onze andere favoriet) de ‘Pulpo met salsa verde, Kaffir, snijbonen, pinda en taugé. En je avond is compleet.

Met deze tips vis je nooit naast het net!