MENU

De influ-spots van Ibiza

Van feest-vakantie naar streek-vakantie

oktober 4, 2021 reageren (3) Views: 14837 Travel Redactie BLVD

Vakantie & kinderen, bij Martinhal Sagres Family Resort pakken jullie alsnog quality time

Help. Het hoofdstuk in je leven is aangebroken: huisje, boompje, beestje. Voor al onze kersverse ouders: geen paniek! Je kan nog steeds genieten van een welverdiende (al helemaal met kinderen) vakantie. Namelijk bij Martinhal Sagres Beach Family Resort.  

Stel je voor: je wordt niet wakker van gekrijs, maar van ruisende golven. Je trekt de gordijnen opzij en ziet een prachtig strand met helderblauwe zee. Als je de schuifdeuren opent wandel je meteen op je eigen veranda of balkon, waar je met je eerste koffietje geniet op de balkonstoel van de eerste zonnestralen van de dag. Life is pretty damn good.

Je eerste vakantie met de kids

Zo’n dromerige fantasie als hierboven is niet voor iedereen weggelegd, zou je denken. Bij Martinhal kan je echter wél zo genieten van je vakantie. Het is the place to be als je kids hebt. Je kan je kids namelijk ‘droppen’ bij een kidsclub of gebruik maken van een oppasservice. Zo kunnen jullie van elkaar genieten zónder een oogje in het zeil te moeten houden. Perfect als je wat alone time met je partner in te halen hebt…

Maar natuurlijk zijn we nog jong, en de kinderen houden ons des te jonger. Voor de activiteiten samen als gezin is er op het resort ook genoeg te doen! Denk aan een trampoline paradijs, kayakken, volleyballen, zwembaden (zowel binnen als buiten) en tennisbanen of padel.

Onze favo activiteit was het huren van de kajakken om de dichtstbijzijnde rotsen (of zoals de kids het noemen: het onbewoonde eilandje) te bewonderen. Hier kan je doorheen kayakken, echt prachtig!

All-time genieten zonder gezeur

Martinhal bekommert zich dus zeer om de kids. Dat is mooi! Des te meer rust voor jou. Het personeel is goed met kinderen en zorgen ervoor dat jij de vijfsterrenbeleving ervaart waar je voor betaald hebt. Waar voor je geld (x100). In ieder restaurant is een kinderzitje om ze in toom te houden en speelmogelijkheden zijn op een steenworp afstand voor als ze echt niet meer stil kunnen zitten. Dit doet eer aan de slogan van het resort: ‘Enjoy your cappuccino while the foam’s still on it’.

 

Dus: de kids genieten, nu jij!

Martinhal Resort heeft werkelijk aan alles gedacht zodat je je nog weken kunt vermaken. Wanneer je het luieren op het prachtige strand eindelijk zat bent, zijn er zwembaden, een sportschool, een spa (boek wel van tevoren de behandelingen of de sauna), een tennis en padel baan, een winkelstraatje en nog zoveel meer! Niet te vergeten: bij Martinhal Sagres zijn er ook volop watersportmogelijkheden op het strand wat exclusief is voor de gasten van Martinhal. Sagres is als zuidelijke puntje in Portugal sowieso een top surf locatie.

Op de laatste avond hebben we ons verblijf afgesloten met een heerlijk diner bij restaurant ‘O Terraco’ op het resort. We hebben ons door de chef laten verrassen en hebben gesmuld van de vers gevangen vis van de dag. Echt een must try als je er bent. Ook de witte en vooral de rode port is zeker het bestellen waard. En als je toch bezig bent… De cheesecake is ook om van te smullen, vonden de kids ook (slabbertje klaar).

 

Stap je met je beste bakkie uit bed

Er is een reden waarom het ontbijt een apart plekje krijgt in dit artikel, die is bij Martinhal Sagres Resort namelijk in één woord met drie lettergrepen: fan-tas-tisch. Een gepocheerd eitje, vers fruit, yogurt, muesli, diverse luxe kazen, croissantjes, cake, oatmeal, verse juices… You name it, they have it. Om het helemaal feestelijk te maken kan je elke nieuwe vakantiedag vieren met mimosa’s aan het ontbijt. Je kan niet vroeg genoeg beginnen wanneer je vakantie (en kinderen) hebt. Kortom: ontbijt om van te dromen en waar je gelukkig geen keuzes hoeft te maken (hallo drie rondes eten!).

Elke ochtend keken we enorm uit naar dit momentje van de dag. Echt een 10/10, wij konden er eerlijk waar geen genoeg van krijgen (de drie rondes zijn niet gelogen). En de kinderen genoten ook, dan wel met plastic gekleurde bordjes en bekers.

Je bed uit, het strand op

In Nederland boffen we natuurlijk met de stranden maar helaas valt het weer vaak tegen en duurt het voor de meesten van ons wel even voordat je op locatie bent. Vooral met kinderen kan dat wel eens lastig zijn. Luckily zit je hier binnen no time op het strand te luieren! En het mooie is, er lopen (onwijs vriendelijke) werknemers rond die je bestellingen opnemen. Cocktails, snacks, zo kun je ongegeneerd van het zonnetje blijven genieten zonder je maar één centimeter te verplaatsen. Daar zijn vakanties voor, toch?

Vanuit onze kamer keken we zelfs uit op het strand: echt een sprookje! Martinhal Resort beschikt over verschillende accommodaties. Ze hebben naast de Ocean Houses met uitzicht op zee ook práchtige villa’s die perfect zijn voor grote gezinnen (de luxere variant heeft zelfs een eigen zwembad, say what!), Garden Houses die omringd zijn met parklandschappen, en comfortabele hotelkamers die voorzien zijn van een badkamer/douche, toilet, badjassen, slippers, airconditioning, satelliet-tv, iPod docking station, minibar, kluis en balkon of terras.  

 

Babykoffer kan je thuis laten

Degenen die een baby hebben kennen het gedoe: alle babyspullen meeslepen, overal waar je heen gaat. En vooral als je langer weggaat, dan moet er een hoop mee. Bovenop de oppas service en de kids club neemt Martinhal ook deze zorg weg. Je kan bij je verblijf alle babyspullen boeken die je nodig hebt! Denk aan thermometers, baby badjes, babypotje, opstapjes, deurbeschermers, baby bedjes, wandelwagens en nog veel meer.

Martinhal Resort, it’s not a goodbye it’s a see you later! Of dat nu met, of zonder kids is!