MENU

Arizona: de gezonde ijsthee met een missie

Deus Cantina; je kan het nu weer ontdekken!

november 30, 2021 reageren (3) Views: 5663 Food Larissa Hendriks

Pizza’s in de Pijp

Wie houdt er niet van pizza?! Precies, we zijn er allemaal gek op. En ook op de Pijp in Amsterdam, want dat is toch wel een van de gezelligste buurten in de stad. Daarom gingen wij opzoek naar dé pizza spots in de Pijp…

No Rules, Pizza Beppe en Mastino. Alledrie pizza parels van de Pijp. We zijn er geweest, we hebben geproefd en we hebben zeker genoten! Hieronder lees je meer over onze ervaringen.

No Rules – Marie Heinekenplein

De naam zegt het al: geen regels! En deze pizza’s zijn zeker zonder regels. Wat een smaak combinaties zeg! En als je bang bent dat je alleen simpele smaken lekker vindt, geen zorgen, deze pizza’s vallen zelfs bij de simpele pizza-eters in de smaak.

En over wat voor smaak combinaties hebben we het dan? Bijvoorbeeld de pizza Tom Kha Kai: met kip, ingelegde bundelzwam, taugé, koriander, rode peper en een lekkere Tom Kha Kai saus. Zie hieronder links op de foto, daar loopt het water je toch al van in de mond?

 

De pizza rechts lijkt misschien een oerwoud, maar het is een bestseller onder de pizza’s en daarom heeft deze ook de naam: No Rules. Onder de rucola vind je toppings van beenham (kan ook zonder, is ‘ie vega), ei, champignon, stracchino en truffel vinaigrette en een romige truffel roomkaassaus.

Een must visit dus voor alle badass pizza-lovers! En gelukkig kan je hier ook lunchen tot 17:00, dus je hoeft ze niet te missen in deze lockdown.

Pizza Beppe – Van Woustraat

Pizza Beppe heeft haar vierde restaurant in Amsterdam geopend op de Van Woustraat. Deze nieuwe vestiging brengt weer een beetje meer van Napels de grote stad in. Als pizzaliefhebber geniet je nu ook van de authentieke gecertificeerde Verace Pizza Napoletana in de Pijp.

Zoals we van Pizza Beppe gewend zijn, steelt een enorme steenoven in het restaurant de show. Deze is tot bijna 500°C gestookt, wel zo’n 150°C hoger dan reguliere pizzeria ovens. Dit kenmerkt onder meer een échte Napolitaanse pizza. Deze manier van bakken vraagt om een speciale manier van deegbereiding wat resulteert in een opstaande rand die krokant is van buiten, maar zacht en luchtig vanbinnen. Als topping gebruikt Pizza Beppe voornamelijk dagverse producten die uit Italië komen. Denk aan San Marzano tomaten die rond de vulkaan Vesuvius groeien en de enige echte mozzarella Fior di Latte di Agerola.

Om echte Napoletaanse pizza naar Nederland te brengen hebben de founders tijd doorgebracht in Napels. En hier leerden de pizzaioli van Pizza Beppe met harde hand van een Pizzaiolo Maestro hoe pizza al eeuwen wordt gemaakt. Pizza di mama. Welke je nu lekker af kan halen want het restaurant is in de avond nog steeds geopend voor take away en bezorging!

 

Mastino – Eerste van der Helststraat

Al tijden op zoek naar de beste vegan pizza in Amsterdam? Bij Mastino bakken ze de lekkerste plant-based pizza’s! Het restaurant is te vinden in het levendige hart van De Pijp, op de Eerste van der Helststraat. Je haalt je pizza af bij Novella, ze is een echte Italiaanse die in Rome woonde toen ze een knappe Hollander tegen het lijf liep… An Italian love story!

Hij nodigde haar uit in Amsterdam, zij werd voor een tweede maal verliefd en gaf na zes maanden het ja-woord – ook aan de stad. Novella droomde altijd al van een kleine, sfeervolle pizzeria met bijzondere pizza’s. Ze richtte in 2015 Mastino op, opende een eerste locatie en groeide uit tot de allereerste vegan pizzeria in Nederland.

We zijn er langs geweest, als non-vegan pizza lovers, en we werden weggeblazen door de smaken van de pizza’s. Wat ontzettend lekker zijn deze pizza’s! En ook wederom hele aparte smaken, de kaas is niet de plastic nep kaas die je zal verwachten, het zijn culinaire combinaties van ofwel linzen of cashews. Hoe ze het doen zouden we niet weten, maar ze doen het goed! En voor de kaas komt Novella bij haar goede vriendin Mariluz, een Spaanse ambachtelijke veganistische kaasmaker gevestigd in Amsterdam. Zij voorziet Mastino van allerlei vegan kazen. Wij vonden deze op de Beet & Zola echt het allerlekkerste!

We komen zeker terug om ze allemaal te proeven! Mastino is nog steeds geopend van 16:00 tot 22:00 (ma-do + zondag) en van 16:00 tot 23:00 (vrij-za) voor bezorgen en afhaal.