MENU

Pizza’s in de Pijp

Het lekkerste van Lagos, Portugal

januari 28, 2022 reageren (3) Views: 5629 Food Larissa Hendriks

Deus Cantina; je kan het nu weer ontdekken!

Als je denkt alle hotspots in de Jordaan wel gezien te hebben, dan ben je vast ook al langs Deus Cantina geweest. En nee, de winkel Deus telt niet. We hebben het over het restaurant dat de show steelt op de Herengracht.

Plekjes met een eigen karakter, we houden ervan. Niet veel plekjes hebben deze charme, dus we zijn altijd blij als we weer zo’n pareltje gevonden hebben. En dat hebben we zeker. Deus Cantina is een must-visit. Blij dat het restaurant weer geopend is!

Aan de gracht of verlengde charme

Als je binnenstapt zijn er op het eerste oog al genoeg leuke plekjes uit te zoeken om plaats te nemen, maar loop even verder en dan zie je dat dit restaurant nog vier keer zoveel te bieden heeft dan je in de eerste instantie dacht… Zelf even ontdekken!

Seizoensgebonden aan het menu

Het menu is seizoensgebonden wat betekent dat je altijd lekker vers eet en het gerechten zijn die eer doen aan de tijd van het jaar. En voor de burrata zouden we elk seizoen dat deze op de kaart staat terugkomen, stiekem hopen we ook dat deze een blijvertje is. De heerlijk zachte burrata wordt vergezeld met gegrilde pompoen, verse vijgen, balsamico en geroosterde zaden als pompoenpitten. Klinkt zo simpel hé, maar ze zullen vast een geheim hebben in dit gerecht, want het smaakt fantastisch. Voor lunch zit je hier dus ook helemaal goed!

En dan het diner, of de borrel, of alle drie. Wij konden hier niet lang genoeg van genieten. Je kan namelijk je hele borrelplank zelf samenstellen! En wederom: met echte seizoenssmaken.

Denk aan paté, zowel vega (champignons) als van wilde gans, vers geroosterd en overheerlijk brood, nog meer dips en ook natuurlijk de gouden borrel snacks als bitterballen.

Deus, we bleven even hangen

Natuurlijk bleven wij heel graag zitten voor meer, en zo kunnen we je ook vertellen dat het diner een aanrader is. Kiezen is moeilijk, maar gelukkig kan het personeel je goed helpen bij het maken van je keuze. We vertrouwden de serveerster blind en kregen daar zeker wat voor terug. De Karaage Tacos zijn heer-lijk. En ja, weer de Burrata, you’ll understand once you tried.

Wist je dat Het Australische merk Deus Ex Machina (God van de Machine) scheurde in 2006 Australië binnen met een paar briljant gecustomizede motoren en onderdelen. Het idee was, veel meer nog dan het verkopen hiervan, om creativiteit en zelfexpressie te stimuleren én te vieren. In een tijd dat motorrijden, surfen en skateboarden nog niet mainstream waren, had Deus een duidelijke filosofie. Ergens daadwerkelijk mee bezig zijn, zoals het customizen van je motor of het motorrijden zelf, is zoveel leuker dan het bezit alleen. En de hele Deus stijl zie je zeker ook terug in het restaurant.

Maar we zijn nog niet klaar met eten: het dessert. We worden vaak verwend na een diner, maar deze desserts hebben ons verrast, héél positief verrast. De chefs kunnen er wat van!